SAĞLIK 18.04.2025 18:50:47 0

Başhekim Dr. Kaynak: Kalbinizi koruyun, geleceğinize yatırım yapın

Başhekim Dr. Kaynak: Kalbinizi koruyun, geleceğinize yatırım yapın
Haberi Sesli Oku

Kalp hastalıklarının önlenebilir olduğunu vurgulayan Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş Kaynak, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının erken yaşta kazanılmasının hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş Kaynak, Nisan ayı "Kalp Sağlığı Haftası" dolayısıyla yaptığı açıklamada, kalp ve damar hastalıklarının Türkiye’de ve dünyada en yaygın ölüm nedenleri arasında yer aldığını belirtti.

Dr. Kaynak, kalp sağlığının yalnızca bireysel değil, aynı zamanda toplumsal sağlığın da temelini oluşturduğunu vurgulayarak, “Kalp Sağlığı Haftası, halkımızı bilinçlendirmek ve yaşam tarzı değişiklikleriyle kalp hastalıklarının önüne geçilebileceğini anlatmak için önemli bir fırsattır." dedi.

"Risk faktörlerine dikkat edilmeli"

Modern yaşamın getirdiği stres, dengesiz beslenme, hareketsizlik ve sigara kullanımının kalp hastalıkları açısından en büyük risk faktörleri olduğunu hatırlatan Dr. Kaynak, şunları söyledi: "Kalp hastalıklarının önlenmesinde sağlıklı beslenme, düzenli fiziksel aktivite, ideal kilonun korunması ve sigaradan uzak durmak büyük önem taşımaktadır. Özellikle genç yaşta kazanılan sağlıklı yaşam alışkanlıkları, ileri yaşlarda kalp sağlığının korunmasında kritik bir rol oynamaktadır.”

Toplumu bilgilendirme etkinlikleri düzenleniyor

Kalp Sağlığı Haftası kapsamında çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenlediklerini belirten Dr. Kaynak, hastane bünyesinde halka açık seminerlerin yanı sıra ücretsiz tansiyon ve kan şekeri ölçümleri yapıldığını ifade ederek, tüm vatandaşları bu etkinliklere katılmaya davet etti.

Açıklamasını, "Kalbimize kulak verelim, sağlığımızı ihmal etmeyelim” çağrısıyla tamamlayan Dr. Kaynak, sağlıklı bir toplum için kalp sağlığı konusunda farkındalığın artırılması gerektiğini vurguladı. (İLKHA)

Horoz dövüşü alanına silahlı saldırı: 12 ölü

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası

Yeni Yüzyıl Partisi Hızla Yükseliyor: İl Başkanları Toplantısında Birlik Mesajı

Filipinler’de 5,9 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler yine sivillere saldırdı: 7 şehit, çok sayıda yaralı

Çığ altında kalan 1 kişi öldü

Midibüs ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı

Rusya tüm askeri operasyonları durdurdu

Avustralya kıyılarını dev dalgalar vurdu: 5 ölü, 2 kayıp

Gazze'deki soykırım Malatya'da protesto edildi

Çin uzaya 6 uydu gönderdi

Boykotlu işletme önünde Gazze protestosu: "Yemezsen ölmezsin, yersen ölürler"

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Batman'dan direniş çağrısı: Gazze için ayağa kalk!

İngiltere'de uzun süreli yağış uyarısı

Çorlu'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Kolombiya’da sarıhumma nedeniyle acil sağlık durumu ilan edildi

Peygamber Sevdalıları: Halkımızın hasretle beklediği büyük güne hazırız

Rusya, Barents Denizi İşbirliği Anlaşmas'ını feshetti

ABD'de uçaka kazası: 3 ölü

Emek, Dijitalleşme ve Sosyal Adalet Uluslararası Kongresi Ankara’da gerçekleştirildi

Bağlar esnafı lokum ikramında bulunarak halkı Mevlid programına davet etti

Bursa’da 2 bin kişiye uygulamalı trafik eğitimi verildi

Gaziantep'te suç örgütlerine operasyon: 7 tutuklama

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Çiftçi çökerse, memleket çöker

Hatay'da Siyer Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Malatya'da kayısı bahçeleri felaketi yaşıyor: Don vurdu, emekler zayi oldu

Diyarbakır esnafı Muhammedi sevdaya doymuyor

Bakan Uraloğlu: Siirt-Kurtalan yolu ile yıllık 206 milyon lira tasarruf sağlanacak

Siyonist rejim Gazze’de katliama devam ediyor: Şehit sayısı 51 bini aştı

Yükleniyor