• BIST 100

    15822,38%0,94
  • DOLAR

    43,35% 0,23
  • EURO

    50,93% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6876,69% 0,58
  • Ç. ALTIN

    11182,28% 2,16

Başkan Er: 6 bin metre uzunluğunda yeni bir yağmur suyu hattı inşa ediyoruz

17 Şubat 2025, Pazartesi 16:57
17 Şubat 2025, Pazartesi 16:57
Başkan Er: 6 bin metre uzunluğunda yeni bir yağmur suyu hattı inşa ediyoruz
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Toplamda 12 kilometre bir şebeke oluşturacaklarını kaydeden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, yağmur suyu ile birlikte içme suyu, kanalizasyon ve atık suları da deşarj edeceklerini söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, yeni yapılacak olan 6 kilometrelik yeni bir yağmur suyu hattı ile ilgili açıklamada bulundu.

Depremin yaralarının sarılmasıyla ilgili çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten projelerin ilerleyişi hakkında önemli bilgiler paylaştı.

"2025 yılı sonunda büyük oranda hak sahiplerine iş yeri ve konutları teslim edeceğiz"

Malatya'da 80 bin hak sahibi olmasına rağmen 95 bin konutun ihalesinin bitirildiğini kaydeden Er, "2025 yılı sonunda büyük oranda hak sahiplerine iş yeri ve konutları teslim edeceğiz" dedi.

"Çarşı projesini ihya ederken çok fazla miktarda yeraltı suları çıkmaya başladı"

Er, Akpınar Çarşısı'ndaki projelerin ilerleyişi hakkında bilgiler vererek, "Akpınar Çarşısı'nda ve çevre yolu kenarında çalışmalar sürüyor. Çarşı projesini ihya ederken çok fazla miktarda yeraltı suları çıkmaya başladı" ifadelerini kullandı.

"Bu hattımıza ilaveten 6 kilometrelik yeni bir hat daha inşa ediyoruz"

Yağmur suyu hatları ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Er, "Şu anda 6 bin metre uzunluğunda bir yağmur suyu kanalımız var. Cengiz Topel ve Hasanbey Caddesi'nden gelip Fuzuli Caddesi'nden Tuzlu Caddesi'ne kadar uzanan bu kanal, Şire Pazarı'ndan çevre yolunun altından Çarmuzu Deresi'ne deşarj oluyor. Bu hattımıza ilaveten 6 kilometrelik yeni bir hat daha inşa ediyoruz" dedi.

Ayrıca, mevcut yağmur suyu hatlarına ilaveten yeni hatlar inşa edildiğini belirten Er, "Cengiz Topel ve Hasanbey Caddesi'ndeki yağmur suyu hatlarımızın bir kısmını Emeksiz Caddesi'nden Niyazi Mısri Camii'nin oradan çevre yolunun altından karşı tarafa geçirerek Çarmuzu Deresi'ne deşarj edeceğiz" diye konuştu.

Er, yeraltı suları ile ilgili de bilgi vererek, "Saray Mahallesi'nden Cirikpınar'a, Akpınar'a kadar çok ciddi yeraltı suları çıktı. Bu yeraltı sularını da hattımıza aktararak Çarmuzu Deresi'ne deşarj edip sulama suyu olarak kullanacağız" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Akpınar çevresindeki inşaat projelerinin ilerleyişi hakkında bilgi veren Er, "İlk ihale edilen alan olan Akpınar çevresindeki inşaatlarımızın ilk etabını 2025'in ilk çeyreğinde teslim etmeyi düşünüyoruz" dedi.

"Toplamda 12 kilometre yağmur suyu ve yeraltı sularını deşarj edecek bir şebeke oluşturuyoruz"

Bunun dışında, yağmur suyu ve yeraltı sularının deşarj edilmesi konusunda MASKİ ve TOKİ müteahhitleri ile birlikte çalıştıklarını belirten Başkan Er, "Malatya'mız için gerçekten çok önemli bir proje. Toplamda 12 kilometre yağmur suyu ve yeraltı sularını deşarj edecek bir şebeke oluşturuyoruz" dedi.

"Yağmur suyu ile birlikte içme suyu, kanalizasyon ve atık sularını da deşarj edeceğiz"

Son olarak, yağmur suyu projesinin yanı sıra içme suyu, kanalizasyon ve atık sularının da deşarj edileceğini belirten Başkan Er, "Yağmur suyu ile birlikte içme suyu, kanalizasyon ve atık sularını da deşarj edeceğiz" ifadeleriyle konuşmasını tamamladı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Hatay’da lastik deposunda çıkan yangın söndürüldü

Filipinler'de askerlere pusu: 4 asker hayatını kaybetti

Balıkesir'de 5.1 büyüklüğünde deprem

Venezuela Meclisinde petrolün ABD şirketlerine peşkeşe onay

Belçika'dan zorunlu askerlik adımı

İzmir’de inşaat sahasında iş makinesi kazası: 1 ölü

Kar yağışı nedeniyle yolları kapanan yerlerde mahsur kalan hastalar hastaneye ulaştırıldı

Pakistan'daki yangın felaketinde ölü sayısı 71'e yükseldi

Bakan Fidan: Suriye’de ateşkesin bir müddet daha uzatılması gündeme gelebilir

Ağrı Valiliği koordinesindeki ekipler sahada çalışmalar yürüttü

Ağrı'da 77 yaşındaki hasta için ekipler uzun soluklu bir çalışma gerçekleştirdi

Fransa ve İngiltere'den Rus gemisine ortak operasyon

Suriye’de olağanüstü hal sona erdi

Rusya, Ukrayna ve ABD heyetleri ilk kez aynı masada

Kocaeli’de 10 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Umut Kervanı Kütahya temsilciliği dualarla açıldı

Kuzey Marmara Otoyolu’nda feci kaza: 2 ölü, 1 yaralı

İstanbul'da "Fatih Sultan Mehmet Han Vakıfları ve Sahn-ı Seman Medreseleri" paneli

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Japonya'da kar yağışı kazalara yol açtı: 4 ölü, 16 yaralı

Yapıcıoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a ziyaret

Tarımsal destek ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacak

ABD'de etkili olan kar fırtınası hava trafiğini felç etti

ABD'nin "Barış Kurulu" Avrupa'da şüphe ve ilgisizlik uyandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balkan ülkelerinin dışişleri heyetlerini İstanbul’da kabul etti

Malatya'da 116 mahalle yolu ulaşıma açıldı

İşgalciler, Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor

Irak Başbakanı, DEAŞ tutuklularının yargılanmaları için AB'ye iade edilmesi çağrısında bulundu

Trump'ın Grönland açıklamaları sonrası Danimarka: NATO, Arktik'teki faaliyetlerini artırmalı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hatay’da lastik deposunda çıkan yangın söndürüldü

Filipinler'de askerlere pusu: 4 asker hayatını kaybetti

Balıkesir'de 5.1 büyüklüğünde deprem

Venezuela Meclisinde petrolün ABD şirketlerine peşkeşe onay

Belçika'dan zorunlu askerlik adımı

İzmir’de inşaat sahasında iş makinesi kazası: 1 ölü

Kar yağışı nedeniyle yolları kapanan yerlerde mahsur kalan hastalar hastaneye ulaştırıldı