• BIST 100

    16628,97%-0,21
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,84% -0,43
  • GRAM ALTIN

    7090,72% -5,83
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Başkan Er, çalışan gazeteciler gününde Gazze'de şehit edilen gazetecilere dikkat çekti

10 Ocak 2025, Cuma 23:52
10 Ocak 2025, Cuma 23:52
Başkan Er, çalışan gazeteciler gününde Gazze
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gazze'de 203 gazetecinin şehit edildiğine dikkat çeken Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, orada sadece gazetecilerin değil, bebeklerin, çocukların ve kadınların da katledildiğini belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Programda konuşan Er, başta Gazze'de şehit edilen gazeteciler olmak üzere hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını anarak, gazetecilerin önemli görevler üstlendiğine dikkat çekti.

"Gazze'de katledilen 203 gazeteciye Allah'tan rahmet diliyorum"

Başkan Er, "Bu mesleği icra ederken hayatını kaybeden basın mensuplarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Özellikle Gazze'de 203 gazeteci hayatını kaybetti. Bir kez daha onlara da Allah'tan rahmet diliyorum. Hep israil'i lanetliyoruz, bu vesileyle tekrar lanetliyoruz. Orada sadece kıyılan canlar, gazeteciler değildir. Bebekler, çocuklar, kadınlar da katlediliyor" dedi.

"Her zaman zor şartlarda zorlu bir görev yaptığınızı biliyoruz"

Er, basın mensuplarının zor şartlarda önemli görevler yaptığını belirterek, "Basın mensuplarının gerçekten çok önemli görevler icra ettiğini biliyoruz. Her zaman zor şartlarda, savaş alanlarında, eylemlerin olduğu alanlarda, iyi günde, kötü günde gerçekten zorlu bir görev yaptığınızı biliyoruz. Yine aynı şekilde 15 Temmuz 2016 yılındaki hain darbe girişiminde şehit olan Mustafa Cambaz kardeşimizi de rahmetle yad ediyorum. O karanlık gecede basın mensuplarımızın nasıl fedakarca davrandığını hep birlikte şahit olduk. Savaş meydanlarında canlarını ortaya koyarak dünyada gönül coğrafyamızda olup bitenleri nasıl bizlere ilettiklerini hepimiz şahit olduk" ifadelerini kullandı.

"Gazeteciler yalnızca haber taşıyan değil, aynı zamanda doğruyu, gerçeği ve adaleti taşıyan kişilerdir"

Gazetecilerin toplumun aynası ve milletin vicdanı olduğunu vurgulayan Er, "Değerli kardeşlerim, ben tabii basın mensubu kardeşlerimizi sadece bir gazeteci mesleği gibi kabul etmiyorum. Aynı zamanda çok ağır bir sorumluluk da aldığını biliyorum. Tabii hepimiz mesleklerimizin gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Gazetecilik, bir toplumun aynası, bir milletin vicdanıdır. Gazeteciler yalnızca haber taşıyan değil, aynı zamanda doğruyu, gerçeği ve adaleti taşıyan kişilerdir. Bu ağır sorumluluğu hakkıyla yerine getiren her basın mensubu milletimizin vicdanında hak ettiği yeri bulur. Gazeteciler toplumun aynasıdır" dedi.

"Gazeteciler bir ülkede, huzurunda kaotik işlerin de müsebbibi olabilirler"

Son olarak, Başkan Er, gazetecilerin önemli rolüne değinerek, "Gazeteciler, bir şehirde, bir ülkede, huzurun da Allah göstermesin kaotik işlerin de müsebbibi olabilirler. Hepinizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü hayırlı olsun. Hepinizin çalışan gazeteciler gününü kutluyorum" ifadeleriyle konuşmasını tamamladı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

DSÖ: Nipah virüsü yüzde 75 ölüm oranına sahip ve bu oran Covid-19'un 5 katı

Hazine ve Maliye Bakanlığından dolandırıcılık uyarısı

Çin'den İngiltere'ye tek taraflı vize muafiyeti

Kastamonu’da tefecilik operasyonu: 12 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karayolu ulaşımında destan yazdık

Yapıcıoğlu 33 yıl işgal zindanlarında kalan Mahmud İsa'nın düğününe katıldı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu: 2 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa’da 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Japonya'da aşırı soğuklarda 14 kişi öldü

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Zor günler yaşayan Kürt kardeşlerimizin yanındayız

Pazarda sebze ve meyve fiyatları ne kadar? Diyarbakırlılar fiyatları nasıl karşılıyor?

Güney Afrika, siyonist diplomatı sınır dışı etti

Gaziantepli umreciler havaalanının işleyişinden dert yandı

Adıyaman İl İstihdam Toplantısı düzenlendi

Danimarka Şam Büyükelçiliğini yeniden açacak

HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Salih Demir’den STK’lara ziyaret

Refah Sınır Kapısı, Pazar günü yaya geçişlerine açılacak

HÜDA PAR Adana'da "Madde Bağımlılığı" paneli düzenleyecek

Müftü Yardımcısı Aslan: Manevi çöküş toplumsal çöküşü beraberinde getirir

Hakkâri için kuvvetli yağış ve kar uyarısı

HÜDA PAR Şırnak'ta "Ana Dilimi Seçiyorum" paneli düzenleyecek

Diyarbakır’da kayıp Nimet Kılıç’ı arama çalışmaları 9’uncu gününde

Bakan Güler, Gana’nın Ankara Büyükelçisi Nasiru-Deen’i kabul etti

Bursa’da hırsızlıktan 19 yıl cezası bulunan şahıs yakalandı

Şırnak'ta 10 yıldır kentsel dönüşüm bekleyen mahalle sakinleri yetkililerden yardım bekliyor

Konya’da Ramazan öncesi market denetimleri sıkılaştı

Konya’da ilçelerin yatırımları ve kamu hizmetleri masaya yatırıldı

Konya’daki kamu yatırımları il koordinasyon kurulu toplantısında değerlendirildi

Uzmanlar uyarıyor: Sıcak su torbalarının yanlış kullanımı ciddi yanıklara yol açabiliyor

Konya Beyşehir’de ekmeğe Ramazan ayına özel indirim

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


DSÖ: Nipah virüsü yüzde 75 ölüm oranına sahip ve bu oran Covid-19'un 5 katı

Hazine ve Maliye Bakanlığından dolandırıcılık uyarısı

Çin'den İngiltere'ye tek taraflı vize muafiyeti

Kastamonu’da tefecilik operasyonu: 12 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karayolu ulaşımında destan yazdık

Yapıcıoğlu 33 yıl işgal zindanlarında kalan Mahmud İsa'nın düğününe katıldı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu: 2 şüpheli yakalandı