• BIST 100

    16159,06%-0,58
  • DOLAR

    44,31% 0,24
  • EURO

    50,84% 0,09
  • GRAM ALTIN

    6912,41% 0,93
  • Ç. ALTIN

    11465,56% 0,00

Başkan Er, çalışan gazeteciler gününde Gazze'de şehit edilen gazetecilere dikkat çekti

10 Ocak 2025, Cuma 23:52
10 Ocak 2025, Cuma 23:52
Başkan Er, çalışan gazeteciler gününde Gazze
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gazze'de 203 gazetecinin şehit edildiğine dikkat çeken Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, orada sadece gazetecilerin değil, bebeklerin, çocukların ve kadınların da katledildiğini belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Programda konuşan Er, başta Gazze'de şehit edilen gazeteciler olmak üzere hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını anarak, gazetecilerin önemli görevler üstlendiğine dikkat çekti.

"Gazze'de katledilen 203 gazeteciye Allah'tan rahmet diliyorum"

Başkan Er, "Bu mesleği icra ederken hayatını kaybeden basın mensuplarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Özellikle Gazze'de 203 gazeteci hayatını kaybetti. Bir kez daha onlara da Allah'tan rahmet diliyorum. Hep israil'i lanetliyoruz, bu vesileyle tekrar lanetliyoruz. Orada sadece kıyılan canlar, gazeteciler değildir. Bebekler, çocuklar, kadınlar da katlediliyor" dedi.

"Her zaman zor şartlarda zorlu bir görev yaptığınızı biliyoruz"

Er, basın mensuplarının zor şartlarda önemli görevler yaptığını belirterek, "Basın mensuplarının gerçekten çok önemli görevler icra ettiğini biliyoruz. Her zaman zor şartlarda, savaş alanlarında, eylemlerin olduğu alanlarda, iyi günde, kötü günde gerçekten zorlu bir görev yaptığınızı biliyoruz. Yine aynı şekilde 15 Temmuz 2016 yılındaki hain darbe girişiminde şehit olan Mustafa Cambaz kardeşimizi de rahmetle yad ediyorum. O karanlık gecede basın mensuplarımızın nasıl fedakarca davrandığını hep birlikte şahit olduk. Savaş meydanlarında canlarını ortaya koyarak dünyada gönül coğrafyamızda olup bitenleri nasıl bizlere ilettiklerini hepimiz şahit olduk" ifadelerini kullandı.

"Gazeteciler yalnızca haber taşıyan değil, aynı zamanda doğruyu, gerçeği ve adaleti taşıyan kişilerdir"

Gazetecilerin toplumun aynası ve milletin vicdanı olduğunu vurgulayan Er, "Değerli kardeşlerim, ben tabii basın mensubu kardeşlerimizi sadece bir gazeteci mesleği gibi kabul etmiyorum. Aynı zamanda çok ağır bir sorumluluk da aldığını biliyorum. Tabii hepimiz mesleklerimizin gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Gazetecilik, bir toplumun aynası, bir milletin vicdanıdır. Gazeteciler yalnızca haber taşıyan değil, aynı zamanda doğruyu, gerçeği ve adaleti taşıyan kişilerdir. Bu ağır sorumluluğu hakkıyla yerine getiren her basın mensubu milletimizin vicdanında hak ettiği yeri bulur. Gazeteciler toplumun aynasıdır" dedi.

"Gazeteciler bir ülkede, huzurunda kaotik işlerin de müsebbibi olabilirler"

Son olarak, Başkan Er, gazetecilerin önemli rolüne değinerek, "Gazeteciler, bir şehirde, bir ülkede, huzurun da Allah göstermesin kaotik işlerin de müsebbibi olabilirler. Hepinizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü hayırlı olsun. Hepinizin çalışan gazeteciler gününü kutluyorum" ifadeleriyle konuşmasını tamamladı. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Hizbullah operasyonlarını işgal rejiminin derinliklerine kadar uzattı

Körfez'de gerilim tırmandı: İran'dan enerji hatlarına misilleme

4 ülkeye büyükelçi ataması yapıldı

Siverekli öğrenciler Yetimler Vakfı aracılığıyla Bangladeş’te iftar verdi

Adana'da ATM'ye levyeyle zarar veren şüpheli yakalandı

Yılmaz'dan ateşkes açıklaması: Memnuniyet duyuyoruz

HSK kararnamesiyle 12 hakim ve savcının görev yerleri değişti

Adalet Bakanlığı'nda çok sayıda genel müdür görevden alındı

Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasına STK'lardan ortak tepki

İletişim Başkanı Duran: Eğitim, ülkemizin yarınlarını inşa edecek en temel unsurdur

Malatya'da uyuşturucu ve silah operasyonu: 3 tutuklama

Rusya, ticaret gemileri için silahlı refakatçi bulundurmayı değerlendiriyor

Bakan Güler Katarlı mevkidaşı Al Sani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmene kalkan el, geleceğimize kalkmış demektir

Dışişleri Bakanlığı'ndan Afganistan-Pakistan ateşkesine ilişkin açıklama

Irak, Kerkük petrol ihracatına Ceyhan limanı üzerinden yeniden başladı

Bakan Şimşek Siirt’te temaslarda bulundu

Katar: İran'ın attığı 5 füzeden biri Ras Laffan'a düştü

İran Cumhurbaşkanı: Enerji altyapımıza saldırının etkileri tüm dünyayı etkileyebilir

Siirt’te kamyonet şarampole yuvarlandı: Bir ölü, 2 yaralı

İran'ın uyarısının ardından Katar ve Suudi'de patlamalar yaşandı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Önemli olan makam değil, hizmettir

İşgalciler, Ben Gurion Havalimanı'nda uçakların hasar gördüğünü itiraf etti

Bayramı keyifli geçirmek için beslenmeye dikkat!

İzmir’de bayramda toplu ulaşım düzenlemesi

Ara tatille birleşen bayram trafiğinde lastiğe dikkat! 

Umut Kervanı Van’da yüzleri güldürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Umman Sultanı görüştü

Yapıcıoğlu: Müslümanlar birleşmeli, fitneden uzak durmalı

Devrim Muhafızları, 3 Körfez ülkesini "petrol tesisi" için uyardı: "Uzak durun!"

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hizbullah operasyonlarını işgal rejiminin derinliklerine kadar uzattı

Körfez'de gerilim tırmandı: İran'dan enerji hatlarına misilleme

4 ülkeye büyükelçi ataması yapıldı

Siverekli öğrenciler Yetimler Vakfı aracılığıyla Bangladeş’te iftar verdi

Adana'da ATM'ye levyeyle zarar veren şüpheli yakalandı

Yılmaz'dan ateşkes açıklaması: Memnuniyet duyuyoruz

HSK kararnamesiyle 12 hakim ve savcının görev yerleri değişti