• BIST 100

    10898,70%-0,43
  • DOLAR

    42,49% 0,16
  • EURO

    49,31% 0,05
  • GRAM ALTIN

    5762,83% 1,55
  • Ç. ALTIN

    9287,46% 0,49

Başkan Er, çalışan gazeteciler gününde Gazze'de şehit edilen gazetecilere dikkat çekti

10 Ocak 2025, Cuma 23:52
10 Ocak 2025, Cuma 23:52
Başkan Er, çalışan gazeteciler gününde Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze'de 203 gazetecinin şehit edildiğine dikkat çeken Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, orada sadece gazetecilerin değil, bebeklerin, çocukların ve kadınların da katledildiğini belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Programda konuşan Er, başta Gazze'de şehit edilen gazeteciler olmak üzere hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını anarak, gazetecilerin önemli görevler üstlendiğine dikkat çekti.

"Gazze'de katledilen 203 gazeteciye Allah'tan rahmet diliyorum"

Başkan Er, "Bu mesleği icra ederken hayatını kaybeden basın mensuplarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Özellikle Gazze'de 203 gazeteci hayatını kaybetti. Bir kez daha onlara da Allah'tan rahmet diliyorum. Hep israil'i lanetliyoruz, bu vesileyle tekrar lanetliyoruz. Orada sadece kıyılan canlar, gazeteciler değildir. Bebekler, çocuklar, kadınlar da katlediliyor" dedi.

"Her zaman zor şartlarda zorlu bir görev yaptığınızı biliyoruz"

Er, basın mensuplarının zor şartlarda önemli görevler yaptığını belirterek, "Basın mensuplarının gerçekten çok önemli görevler icra ettiğini biliyoruz. Her zaman zor şartlarda, savaş alanlarında, eylemlerin olduğu alanlarda, iyi günde, kötü günde gerçekten zorlu bir görev yaptığınızı biliyoruz. Yine aynı şekilde 15 Temmuz 2016 yılındaki hain darbe girişiminde şehit olan Mustafa Cambaz kardeşimizi de rahmetle yad ediyorum. O karanlık gecede basın mensuplarımızın nasıl fedakarca davrandığını hep birlikte şahit olduk. Savaş meydanlarında canlarını ortaya koyarak dünyada gönül coğrafyamızda olup bitenleri nasıl bizlere ilettiklerini hepimiz şahit olduk" ifadelerini kullandı.

"Gazeteciler yalnızca haber taşıyan değil, aynı zamanda doğruyu, gerçeği ve adaleti taşıyan kişilerdir"

Gazetecilerin toplumun aynası ve milletin vicdanı olduğunu vurgulayan Er, "Değerli kardeşlerim, ben tabii basın mensubu kardeşlerimizi sadece bir gazeteci mesleği gibi kabul etmiyorum. Aynı zamanda çok ağır bir sorumluluk da aldığını biliyorum. Tabii hepimiz mesleklerimizin gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Gazetecilik, bir toplumun aynası, bir milletin vicdanıdır. Gazeteciler yalnızca haber taşıyan değil, aynı zamanda doğruyu, gerçeği ve adaleti taşıyan kişilerdir. Bu ağır sorumluluğu hakkıyla yerine getiren her basın mensubu milletimizin vicdanında hak ettiği yeri bulur. Gazeteciler toplumun aynasıdır" dedi.

"Gazeteciler bir ülkede, huzurunda kaotik işlerin de müsebbibi olabilirler"

Son olarak, Başkan Er, gazetecilerin önemli rolüne değinerek, "Gazeteciler, bir şehirde, bir ülkede, huzurun da Allah göstermesin kaotik işlerin de müsebbibi olabilirler. Hepinizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü hayırlı olsun. Hepinizin çalışan gazeteciler gününü kutluyorum" ifadeleriyle konuşmasını tamamladı. (İLKHA)

Netanyahu'ya af için şart: Suçu kabul et, siyaseti bırak

Meclis'te yoğun mesai: Vergi, bütçe ve 55 bin mahkûmun tahliyesi gündemde

Bedran: Siyonist rejim anlaşmanın ikinci aşamasından kaçıyor

Kabine bugün toplanıyor: "Terörsüz Türkiye" ve ekonomi ana gündem

Yahudi çeteler Filistinlilerin ana su kaynağını kesti

Ankara'da pitbull dehşeti: 2 küçük kardeş saldırıya uğradı

Siyonist rejim 52 gündür Gazze'de ateşkesi aralıksız ihlal ediyor

Erzurum’da gölet yapımıyla hayvancılığa destek sağlanıyor

Bilecik’te 8 farklı dolandırıcılık suçundan aranan şahıs yakalandı

Cizre’de "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi

ABD: Ukrayna barış planı konusunda epey mesafe katettik

Rusya'dan Ukrayna'ya hava saldırısı

Manisa’da engelli park ihlali yapan 161 araç ve sürücüsüne ceza kesildi

Yunanistan'dan yeni füze siparişi

Eskişehir’de arızalı süsü verilen araçtan 480 tabanca ve binlerce silah parçası çıktı

Ateşkesin ilk 50 gününde siyonist işgalcilerin saldırılarında 357 Filistinli şehit oldu

Yoğun ziyaretçi akınınıa uğrayan Cizre Kitap Fuarı sona erdi

Diyarbakır'da aracın çarptığı yaya hayatını kaybetti

ABD'de yoğun kar yağışı nedeniyle binlerce uçuş iptal edildi

İzmir açıklarında 26 düzensiz göçmen kurtarıldı

Filipinler'de yolsuzluk protestoları devam ediyor

Diyarbakır'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi

Dışişleri Bakanı Fidan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan tarafından kabul edildi

Van’da baraj gölüne düşen otomobildeki 3 kişi hayatını kaybetti

Adana'da çocuğa yönelik darp görüntülerinin ardından şüpheli gözaltına alındı

Honduras'ta devlet başkanı seçimi için halk sandık başında

Arap Parlamentosu: israil’in Suriye’ye yönelik saldırıları uluslararası hukuk ve BM Şartı’nın açık bir ihlali

Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar yakalandı

Ukrayna barış planı görüşmesi ABD'de yapıldı

Parmağına sıkışan yüzük itfaiye ekiplerince çıkarıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Netanyahu'ya af için şart: Suçu kabul et, siyaseti bırak

Meclis'te yoğun mesai: Vergi, bütçe ve 55 bin mahkûmun tahliyesi gündemde

Bedran: Siyonist rejim anlaşmanın ikinci aşamasından kaçıyor

Kabine bugün toplanıyor: "Terörsüz Türkiye" ve ekonomi ana gündem

Yahudi çeteler Filistinlilerin ana su kaynağını kesti

Ankara'da pitbull dehşeti: 2 küçük kardeş saldırıya uğradı

Siyonist rejim 52 gündür Gazze'de ateşkesi aralıksız ihlal ediyor