• BIST 100

    17106,95%-0,04
  • DOLAR

    43,74% 0,22
  • EURO

    51,88% -0,10
  • GRAM ALTIN

    7005,55% 1,56
  • Ç. ALTIN

    11731,12% 0,00

Başkan Er, çalışan gazeteciler gününde Gazze'de şehit edilen gazetecilere dikkat çekti

10 Ocak 2025, Cuma 23:52
10 Ocak 2025, Cuma 23:52
Başkan Er, çalışan gazeteciler gününde Gazze
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gazze'de 203 gazetecinin şehit edildiğine dikkat çeken Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, orada sadece gazetecilerin değil, bebeklerin, çocukların ve kadınların da katledildiğini belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Programda konuşan Er, başta Gazze'de şehit edilen gazeteciler olmak üzere hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını anarak, gazetecilerin önemli görevler üstlendiğine dikkat çekti.

"Gazze'de katledilen 203 gazeteciye Allah'tan rahmet diliyorum"

Başkan Er, "Bu mesleği icra ederken hayatını kaybeden basın mensuplarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Özellikle Gazze'de 203 gazeteci hayatını kaybetti. Bir kez daha onlara da Allah'tan rahmet diliyorum. Hep israil'i lanetliyoruz, bu vesileyle tekrar lanetliyoruz. Orada sadece kıyılan canlar, gazeteciler değildir. Bebekler, çocuklar, kadınlar da katlediliyor" dedi.

"Her zaman zor şartlarda zorlu bir görev yaptığınızı biliyoruz"

Er, basın mensuplarının zor şartlarda önemli görevler yaptığını belirterek, "Basın mensuplarının gerçekten çok önemli görevler icra ettiğini biliyoruz. Her zaman zor şartlarda, savaş alanlarında, eylemlerin olduğu alanlarda, iyi günde, kötü günde gerçekten zorlu bir görev yaptığınızı biliyoruz. Yine aynı şekilde 15 Temmuz 2016 yılındaki hain darbe girişiminde şehit olan Mustafa Cambaz kardeşimizi de rahmetle yad ediyorum. O karanlık gecede basın mensuplarımızın nasıl fedakarca davrandığını hep birlikte şahit olduk. Savaş meydanlarında canlarını ortaya koyarak dünyada gönül coğrafyamızda olup bitenleri nasıl bizlere ilettiklerini hepimiz şahit olduk" ifadelerini kullandı.

"Gazeteciler yalnızca haber taşıyan değil, aynı zamanda doğruyu, gerçeği ve adaleti taşıyan kişilerdir"

Gazetecilerin toplumun aynası ve milletin vicdanı olduğunu vurgulayan Er, "Değerli kardeşlerim, ben tabii basın mensubu kardeşlerimizi sadece bir gazeteci mesleği gibi kabul etmiyorum. Aynı zamanda çok ağır bir sorumluluk da aldığını biliyorum. Tabii hepimiz mesleklerimizin gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Gazetecilik, bir toplumun aynası, bir milletin vicdanıdır. Gazeteciler yalnızca haber taşıyan değil, aynı zamanda doğruyu, gerçeği ve adaleti taşıyan kişilerdir. Bu ağır sorumluluğu hakkıyla yerine getiren her basın mensubu milletimizin vicdanında hak ettiği yeri bulur. Gazeteciler toplumun aynasıdır" dedi.

"Gazeteciler bir ülkede, huzurunda kaotik işlerin de müsebbibi olabilirler"

Son olarak, Başkan Er, gazetecilerin önemli rolüne değinerek, "Gazeteciler, bir şehirde, bir ülkede, huzurun da Allah göstermesin kaotik işlerin de müsebbibi olabilirler. Hepinizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü hayırlı olsun. Hepinizin çalışan gazeteciler gününü kutluyorum" ifadeleriyle konuşmasını tamamladı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Gaziantep'te araması bulunan 21 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa'da Kürtçe seçmeli dersler için çağrı

TÜBİTAK Lise Araştırma Projeleri Yarışması’nda Malatya’dan 5 birincilik

RAMAZAN’A ÖZEL 30 GÜNLÜK HADİS PROGRAMI

TAB Başkanı Ali Demir: Koloni sayısı azaldı, bal üretimi arttı

Filistinli şehidin kardeşi Hamed: Tek oturuşta Kur'an hatmetti ve sonunda şehid oldu

Yeşilay Adana Şube Başkanı Dr. Yıldırım: Ramazan bağımlılıklardan uzaklaşmak için fırsattır

Bakan Ersoy, Batman'da 3 kütüphanenin toplu açılışını gerçekleştirdi

2025 Aile Yılı Kısa Film Yarışması’nda kazananlar belli oldu

On binlerce Filistinli Şaban ayının son cumasını Mescidi Aksa’da eda etti

OSTİMTECH 6'ncı Kariyer Fuarı yapıldı

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Suiçer: Elazığ’ı TBMM’de gündeme taşıyoruz

Minik yürekler Kur'an-ı Kerim'le buluştu

Bakan Yumaklı'dan sağanak yağışın etkili olduğu kentlere ilişkin açıklama

Mersin’de beklenen yağışlar nedeniyle AFAD merkezi aktif hâle getirildi

Türkiye’nin dört bir yanında 6 Şubat depremlerinin 3. yılında onlarca etkinlik yapıldı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Zehir satıcılarına karşı topyekûn mücadele etmek zorundayız

Bakan Tekin, Salim Düzgit İlkokulu ve Ortaokulunun açılışını yaptı

Yeşil Vatan etkinliklerinde Şubat teması: Sürdürülebilirlik

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda basına destek kararları alındı

İşgal rejimi Gazze’de yıkımlarını sürdürüyor

Hizmet ihracatı 2025’te 122,6 milyar dolara ulaştı

İran: ABD ile müzakereler aşırı taleplerden uzak ve gerçekçi olmalı

Mersin’de ters yönde ilerleyen sürücüye 12 bin TL ceza

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden Balkanlar’a Ramazan yardımı

Öğrenciler engelliler için tekerlekli sandalyeleri ücretsiz onarıyor

Bakan Tekin'den İstanbul ve İzmir belediyelerinin 6 yıl geciken okul taahhüdüne tepki

Ramazanda hurma alırken boykota dikkat

Kar hayatı olumsuz etkiledi

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Ramazan'ı son fırsat bilinciyle idrak edelim

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep'te araması bulunan 21 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa'da Kürtçe seçmeli dersler için çağrı

TÜBİTAK Lise Araştırma Projeleri Yarışması’nda Malatya’dan 5 birincilik

RAMAZAN’A ÖZEL 30 GÜNLÜK HADİS PROGRAMI

TAB Başkanı Ali Demir: Koloni sayısı azaldı, bal üretimi arttı

Filistinli şehidin kardeşi Hamed: Tek oturuşta Kur'an hatmetti ve sonunda şehid oldu

Yeşilay Adana Şube Başkanı Dr. Yıldırım: Ramazan bağımlılıklardan uzaklaşmak için fırsattır