• BIST 100

    10729,20%1,41
  • DOLAR

    36,61% 0,07
  • EURO

    39,87% 0,04
  • GRAM ALTIN

    3467,97% 0,48
  • Ç. ALTIN

    5594,10% 0,68

Başkan Er: Ramazan ayının coşkusunu yaşıyoruz

GÜNDEM 12.03.2025 19:11:38 0
Başkan Er: Ramazan ayının coşkusunu yaşıyoruz

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak hemşerilerinin Ramazan ayını en iyi şekilde geçirmeleri için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, mart ayı ilk toplantısını Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Başkanlığında, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirdi.

"On bir ayın sultanı Ramazanı yaşamanın coşkusunu yaşıyoruz"

Ramazan ayının maneviyatından ve Büyükşehir Belediyesi olarak, Ramazan ayına yönelik yapılan etkinliklerden bahseden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Değerli Meclis üyelerimiz, öncelikle 11 ayın sultanı Ramazanı yaşamanın coşkusunu yaşıyoruz. Ramazan ayının bizlere, sizlere, ailelerimize, Malatya'mıza, milletimize ve tüm dünyaya hayırlara vesile getirmesini temenni ediyoruz. Ramazan ayının ruhunu güzel bir şekilde yaşamayı Allah bizlere nasip etsin. Ramazan ayı sadece oruç tutmak değildir. Aynı zamanda paylaşmak, kaynaşmak, birlik olmak en önemli konulardır. Biz sadece Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak hemşerilerimizin Ramazan ayının en iyi şekilde geçirmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şu an yaklaşık 4 bin kişilik iftar yemeği veriyoruz. Havaların biraz soğuk olması nedeniyle daha sağlıklı olsun diye kapalı mekanlarda iftarlarımızı veriyoruz. İftar menülerimiz de gayet güzel şartlarda ve lezzetli bir şekilde ikram ediliyor. Bunun dışında bakıma muhtaç, maddi imkanı olmayan, fiziki olarak yemek hazırlayamayacak durumda olan ve yaşlı vatandaşlarımız için de iftariyelikler hazırlayıp evlerine teslim ediyoruz. Ramazan ayı paylaşım ayıdır, bu tarz paylaşımları hepinize de öneriyorum. Ara ara vatandaşlarımıza konuk olup iftar veya sahur yapmanın zevkini birlikte yaşıyoruz. Ayrıca Kernek Camisi'nin önünde çayhane adı altında bir çadır kurduk. Vatandaşlarımız teravih namazını kıldıktan sonra keyifli bir şekilde çaylarına içiyorlar." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un Malatya ziyaretinden de bahseden Er, Malatya'da yapı çalışmalarının bütün ihalelerin yapıldığını belirterek, haziran ayında konutların büyük bölümünün teslim edileceğini ve yılsonuna kadar da konutların teslim edileceğini söyledi.

Er, konuşmalarını tamamladıktan sonra yoğun programı nedeniyle Meclis toplantısından ayrıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan başkanlığında devam eden meclis toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk olarak meclis gündem maddelerinin arasına alınacak 49 ek gündem maddesi okunarak, oy birliğiyle gündem maddeleri arasına alınması karara bağlandı. Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündem maddeleri arasında yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından sunulan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hususundaki maddeler görüşülerek, karara bağlandı. Diğer maddelerin bir kısmı ilgili komisyonlara havale edildi. Bazı gündem maddeleri ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi.

Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı toplantılarının II. birleşiminin ise 14 Mart Cuma günü saat 14.00'te yapılması oy birliğiyle kararlaştırıldı. (İLKHA)

Bursa'da orman yangını

Malatya'da otomobil ile trambüs çarpıştı: 5 yaralı

Bingöl’de market denetimleri devam ediyor

Yapıcıoğlu: Ümmet içerisinde kardeşliğin tesisi ancak İslam ile mümkündür

Rusya, AB yetkililerine yönelik yaptırım listesini genişletti

Bingöl’de maddi hasarlı kaza

Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Malatya'da 34 mahkum influenza şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Samsun'da zincirleme kaza: 4 yaralı

Batman’da tekstil atölyesinde maddi hasarlı yangın

Malatya'da silahlı kavga: 1 yaralı

İngiltere Başbakanı Starmer: Ukrayna'ya asker göndereceğiz

Suriye'de geçici anayasa onaylandı

Filipinler eski Devlet Başkanı Duterte, UCM tarafından yargılanacak

Çorum'da gıda fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

Altının ons fiyatına Trump etkisi

Bolivya'da otobüs kazası: 13 ölü, 20 yaralı

Siirt’te trafik kazası: 1 yaralı

Gazze'de şehit 48 bin 524'e yükseldi

İşgalciler Lübnan’ın güneyindeki 5 noktadan çekilmeyecek

Katar, Ürdün üzerinden Suriye'ye elektrik tedarikine başladı

TikTok, Arnavutluk'ta resmen erişime kapatılıyor

Başıboş sokak köpekleri için 39 müfettiş görevlendirildi

Polonya'dan nükleer silah açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü'nden kızamık salgını uyarısı

 Pezeşkiyan: İran petrolüne yaptırım uygulamakla bize sorun çıkaramazlar

Azerbaycan ve Ermenistan anlaşma metninde uzlaştı

“8. Uluslararası İyilik Ödülleri” sahiplerini buldu

Batman'da maddi hasarlı trafik kazası

Türkiye'den üst düzey Şam ziyareti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ