• BIST 100

    11048,13%-0,92
  • DOLAR

    41,58% 0,03
  • EURO

    48,78% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5118,37% 1,86
  • Ç. ALTIN

    8351,72% 0,83

Başkan Er: Yaşanılan acıları unutmadan geleceği birlikte inşa edeceğiz

05 Şubat 2025, Çarşamba 16:14
05 Şubat 2025, Çarşamba 16:14
Başkan Er: Yaşanılan acıları unutmadan geleceği birlikte inşa edeceğiz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 6 Şubat 2023 yılında Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Er yayımladığı mesajda, 6 Şubat'ta yaşanan acılara ve millet olarak gösterilen dayanışma örneğine dikkat çekti.

Er, "6 Şubat 2023'te, Kahramanmaraş merkezli ardı ardına gelen depremlerle sarsılan Malatya’mızda, ne yazık ki yüzlerce canımızı kaybettik, binlerce vatandaşımız evsiz kaldı, iş yerlerini ve yılların emeğini yitirdi. 'Asrın felaketi' diye tabir ettiğimiz depremlerin ikinci yılında kaybettiğimiz her canın acısını yüreğimizde hissediyor, onları rahmet ve minnetle anıyoruz. Ailelerine ve yakınlarına sabır diliyor, yaralı vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

"Bu büyük felaket, bizlere dayanışmanın, sabrın ve birlikte hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi."  diyen Er, "Malatya olarak zor günleri el ele vererek atlatacak, bundan sonra da aynı birlik ruhuyla çok daha güçlü bir şekilde şehrimizi ayağa kaldıracağız. Depremin ardından Malatya'mızda çok büyük bir yıkım yaşandı. Ancak biz, tarih boyunca olduğu gibi bu felaketin karşısında da asla pes etmedik. Malatya, dayanışması ve dirayetiyle ayağa kalkmaya başladı. Devletimizin desteği, milletimizin fedakârlığı ve belediyemizin özverili çalışmalarıyla şehrimizi yeniden inşa etmek için büyük bir seferberlik başlattık. Malatya’yı daha güvenli ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için büyük bir dönüşüm sürecine girdik. Yeni konut projeleri, iş yerlerinin yeniden inşası, altyapı ve ulaşım yatırımları, sosyal ve kültürel alanlarda çalışmalar Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hızlı bir şekilde depremden hemen sonra başladı. Her bir vatandaşımız için var gücümüzle çalışıyoruz.  Bu süreçte yalnızca şehirleri değil, umutları da yeniden inşa etmeye çalışıyoruz. Her bir vatandaşımızın yaşadığı kayıpların farkındayız ve onların yanında olmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Bugün Malatya'nın  eskisinden daha güçlü bir şekilde ayağa kalktığını belirten Er, şunalrı kaydetti:

"Devletimizin desteği, milletimizin dayanışması ve hemşerilerimizin azmiyle yaralarımızı birlikte sarıyoruz. Kaybettiklerimizi unutmadan, onların hatırasına yakışır bir şekilde daha güvenli bir gelecek inşa etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Yeniden daha güçlü bir Malatya’nın inşası ve ihyası için çalışan tüm kamu kurumlarına, belediye ekiplerimize, sivil toplum kuruluşlarına, gönüllülerimize ve en önemlisi Malatya'nın sabırlı, dirayetli insanlarına sonsuz teşekkür ediyorum. Bu anlamlı günde, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, tüm Malatyalı hemşehrilerime sabır ve güç diliyorum. Malatya’mızın yaralarını hep birlikte saracak, bu güzel şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız." (İLKHA)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 81 ilde 500 bin sosyal konut yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de yaşanan vahşet toplu kıyıma evrildi

Kahta’da Gazze için yürüyüş: “Sumud Filosu İnsanlığın Vicdanıdır”

Ankara'da su kesintileri 6 Ekim'e kadar sürecek

ABD elçiliği önündeki Gazze nöbetine Muhammed Emin Yıldırım'dan mesaj

Yeşilay'dan kapsamlı "Kumar" raporu: Başlama yaşı 15’e kadar düştü!

Sumud Filosu: Gazze'ye 3 günlük uzaklıktayız ve tehlikeli bölgelere yaklaşıyoruz

Bakan Göktaş: Türkiye'yi STEM alanlarında geleceğe hazırlıyoruz

KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu: Yaklaşık her üç işletmeden biri KOSGEB desteği aldı

Malatya'da çeşitli suçlardan 158 şahıs yakalandı

HÜDA PAR'dan ABD’nin Gazze’de 'geçiş dönemi' planına tepki

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden ilçelerde yol ve asfalt mesaisi

Vali Yavuz: Dinimiz ve medeniyetimiz ilim öğrenmeyi emreder

Prof. Dr. Aksoy: Uyuz, bireysel değil toplumsal bir enfeksiyondur

Şanlıurfa’da hastane randevularında aile hekimliği ile ek erişim imkânı

91 yaşındaki Kadir Dede'den, şükür ve kanaat dersi

Tekirdağ’da servis minibüsü ile kamyon çarpıştı: 3 ölü, 9 yaralı

Siirt TSO Başkanı Kuzu: Girişimcilerimizin önünü açacak destekler bekliyoruz

Malatya'da gerçeği aratmayan tatbikat

İzmir’de kontrolden çıkan tır viyadükte asılı kaldı

Para yerine fayda sağlamaya odaklanmak kişileri daha mutlu eder

HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı Uşar: Gençlerimizi uyuşturucudan korumalıyız

Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı

Terörsüz Türkiye Komisyonu, hukukçuları dinleyecek

Konya'da araç kanala düştü: 1 ölü, 1 yaralı

Bursa’da kantinden şeker yiyen 9 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Malatya'da bir devrin sonu: Su değirmeni tarihe karışıyor!

Psikolog Bozkuş: Aileleriyle ilişkileri iyi olmayan çocuklar daha fazla akran zorbalığına uğruyor

Yeşilyurt'ta lösemili çocuklar için özel etkinlik

Battalgazi Belediyesi'nden öğrencilere "sıfır atık" eğitimi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan: 81 ilde 500 bin sosyal konut yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de yaşanan vahşet toplu kıyıma evrildi

Kahta’da Gazze için yürüyüş: “Sumud Filosu İnsanlığın Vicdanıdır”

Ankara'da su kesintileri 6 Ekim'e kadar sürecek

ABD elçiliği önündeki Gazze nöbetine Muhammed Emin Yıldırım'dan mesaj

Yeşilay'dan kapsamlı "Kumar" raporu: Başlama yaşı 15’e kadar düştü!

Sumud Filosu: Gazze'ye 3 günlük uzaklıktayız ve tehlikeli bölgelere yaklaşıyoruz