• BIST 100

    10080,30%1,33
  • DOLAR

    39,82% 0,04
  • EURO

    46,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4278,83% 1,21
  • Ç. ALTIN

    6852,92% 3,13

Başkan Geçit: İlçemiz için önemli kararlar aldık

04 Aralık 2024, Çarşamba 05:03
04 Aralık 2024, Çarşamba 05:03
Başkan Geçit: İlçemiz için önemli kararlar aldık
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit Başkanlığında aralık ayı toplantısını yaparak 2024 yılı çalışmalarını tamamladı.

Yeşilyurt ilçesinde alt ve üst yapı yatırımlarının yanı sıra rezerv alanlar, kentsel dönüşüm, imar uygulamaları, yeni yaşam alanları, sosyal, kültürel, sanatsal, eğitim, çevre, park ve bahçeler, tarım ile sportif yatırımlara ilişkin kararların alındığı Yeşilyurt Belediye Meclisi, 2024 yılı toplantıları kapsamında son kez bir araya geldi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit başkanlığında yapılan toplantıda, ilk olarak 06 Kasım 2024 tarihli kasım eyı toplantısının karar özeti kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlayan Başkan Geçit, "Engelli olmak bir tercih veya kusur değildir. Hep birlikte hareket ederek engelleri kaldırmalıyız. Engellilere verilen değer ve kıymet bir toplumun gelişmişlik düzeyini gösterir. Engelli evde saklanacak biri değildir, aksine sosyal ve ekonomik hayatın içinde olmalıdır. Belediye Meclisi olarak engellilerin önündeki tüm engelleri kaldırmak için elimizden geleni yapacağız. Dünya Engelliler Gününü kutluyorum, hayatımızın en kıymetli bireyleri olan engelli vatandaşlarımıza sağlık ve huzur dolu günler diliyorum." diye konuştu.

"Otistik kafe ve market kuracağız"

Engelli vatandaşların sosyal hayata katılımlarını artırmak için 2025 yılında toplumda farkındalık oluşturacak projeler ve hizmetler hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Geçit, "Engelli kardeşlerimiz ve aileleriyle sık sık görüşüyoruz, onlarla yaptığımız görüşmelerde 2025 yılının ikinci yarısında ilçemizde Otistik kafe ve market kuracağımızın sözünü verdik. Otistik çocuklarımız ve ailelerinin çalışacakları kafeterya ve marketimizin tüm gelirlerini yine bu ailelerimize vereceğiz. Bunun yanı sıra yine 2025 yılında engelli kardeşlerimiz ile ailelerine sosyal tesislerimizde yüzde 20 indirim uygulayacağız." ifadelerini kullandı.

2024 yılında alınan tüm kararların hayırlı olmasını temenni eden Geçit, Yeşilyurt Belediye Meclisinde birlik ve beraberliğin hâkim olduğunu, saygı, sevgi ve hoşgörü ortamında gerçekleşen toplantılarda ilçenin bugünü ve yarınlarını ilgilendiren önemli kararların alındığını ifade etti. Belediye meclis üyeleriyle uyumlu ve koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Geçit, tüm toplantıları 'şeffaf belediyecilik' ilkelerinden yola çıkarak belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı yayınladıklarını sözlerine ekledi.

Yeşilyurt Belediye Meclisinin 2024 yılında 13 toplantı ve 16 birleşim gerçekleştirdiğini, bu toplantılarda 366 adet gündem maddesinin onaylandığını ifade eden Geçit, "Yeşilyurt'umuza daha iyi hizmetlerde bulunabilmek için meclis üyelerimizle birlikte önümüzde ki yılda da aynı şevk ve inançla çalışacağımıza inancımız tamdır. Aldığımız kararların, ülkemize, memleketimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Belediye Meclis Üyelerimizle uyumlu, koordineli, birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık. 2025 yılında da yine aynı şekilde çalışarak ilçemizin her alanda gelişmesi ve geleceğe umutla bakabilmesi için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz. 2025 yılının ülkemize, şehrimize, ilçemize ve tüm hemşerilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz." dedi.

Geçit'in konuşmasından sonra gündemdeki maddeleri tek tek görüşen Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında eğitim, spor ve kültürel projeleri kapsayan iş birliği protokolünün imzalanmasına karar verdi.

Yeşilyurt İlçesinde deprem yaralarının sarılması adına gerçekleşen rezerv yapı alanlarının imar durumu ve yapılaşma koşullarının uygun hale getirilmesi ve bu alanlarda yapılabilecek çalışmalar konusunda kararlar almaya devam eden Yeşilyurt Belediye Meclisi, üst ölçek planlara uygun olarak plan kriterleri ve şehircilik ilkeleri doğrultusunda hazırlanan Yakınca Mahallesi (Karlık Bölgesi) 1234, 1238, 1240 parsel numaralı Rezerv Yapı Alanlarını kapsayan, yaklaşık 69 alana ilişkin 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı'nın onaylanmasına karar verdi. Toplantıda gündemdeki diğer imar maddeleri görüşüp onaylanırken, sekiz maddenin İmar Komisyonuna havale edilmesine karar verildikten sonra aralık ayı toplantısı tamamlandı. (İLKHA)

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldığını duyurdu

Gazze'den 15 esir serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıyı erken terk etmesiyle ilgili iddialara DMM'den açıklama

Ankara'da yarın bazı yollar araç trafiğine kapatılacak

Yemen ve Gazze'den işgal altındaki topraklara füzeler fırlatıldı

İşgalin bugünkü saldırılarında en az 100 Gazzeli şehit düştü

Dışişleri Sözcüsü: ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırması "olumlu"

RTÜK Başkanı Şahin: Uyarıyoruz: Kimsenin bu ülkenin inancına hakaret etmesine izin vermeyeceğiz!

Doğalgaza Dev Zam: Konutlara %24,6 Artış!

Hatay, İzmir ve Manisa'daki yangınlar kısmen kontrol altında; soğutma çalışmaları sürüyor

Putin ve Macron, 3 yıl sonra ilk kez telefonda görüştü

Mardin’de iki araç çarpıştı: 5 yaralı

Malatya Valisi Yavuz: Bir halk sağlığı tehdidiyle karşı karşıyayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anlaşıldığı kadarıyla düşeni yemek bir CHP geleneği

Hazreti Muhammed'e hakaret Taksim Camii’nde protesto edildi

Gitgide artan unutkanlığa dikkat!

İzmir’de ‘yolsuzluk’ operasyonunda Soyer dahil 126 kişi gözaltına alındı

HAMAS: Gazze'deki çocuklar arasında menenjit salgını yeni bir felakete işaret ediyor

Belediye Başkanı Taşkın: Peygamberimize dil uzatanları şiddetle lanetliyoruz

İşgalcilerin Gazze'ye yönelik saldırılarında son 24 saatte 116 şehit, 463 yaralı

Şanlıurfa'da gıda denetimi: Son kullanma tarihi geçmiş ürünlere el konuldu

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Bu kirli zihniyetin adı özgürlük değil, alçaklıktır!

Şanlıurfa'da elektrik kesintisi: Birçok ilçe saatlerce elektriksiz kalacak!

HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz: Emeklilerin projelere ulaşımı ücretsiz olmalı

Keçeciliğin son nefesi: Asırlık meslek yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Şanlıurfa-Diyarbakır yolunda trafik kazası: 2 yaralı

Hububat alım ödemeleri başladı

Buğday hasadı devam ediyor: Çiftçi memnun

HÜDA PAR'dan orman yangınları mesajı: Ciğerlerimiz yanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mizah kisvesiyle yapılan açık bir kışkırtmadır

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldığını duyurdu

Gazze'den 15 esir serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıyı erken terk etmesiyle ilgili iddialara DMM'den açıklama

Ankara'da yarın bazı yollar araç trafiğine kapatılacak

Yemen ve Gazze'den işgal altındaki topraklara füzeler fırlatıldı

İşgalin bugünkü saldırılarında en az 100 Gazzeli şehit düştü

Dışişleri Sözcüsü: ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırması "olumlu"