• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Başkan İşeri, İsrail’in insani yardım konvoyuna yaptığı saldırıyı kınadı

GÜNDEM 9.11.2023 13:50:04 0
Başkan İşeri, İsrail’in insani yardım konvoyuna yaptığı saldırıyı kınadı

Başkan İşeri, İsrail’in insani yardım konvoyuna yaptığı saldırıyı kınadı

Kahta Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Mustafa İşeri, İsrail’in insani yardım konvoyuna yaptığı saldırıyı kınadı.
İsrail’in, hastaneleri, kadınları, çocukları, masum sivilleri ve insani yardım konvoyuna yönelik tutumunun tüm insani değerlerden yoksun olduğunun bir kanıtı olduğunu belirten Başkan Mustafa İşeri, bunun bir savaş değil katliam olduğunu söyledi.
Başkan İşeri, “İsrail’in, Gazze’deki sivil insanların yaşamına kastedecek kadar gözü dönüp hastane ve insani yardım konvoyuna saldıracak kadar insanlık dışı uygulamalarını şiddetle kınıyoruz. Gazze’ye adeta ölüm yağıyor. İsrail tüm dünyanın gözü önünde katliamlarına devam ediyor. Bir ayı geride bırakan Gazze saldırılarında hastaneler, yerleşim yerleri, camiler, okullar ve kiliseleri bombalıyorlar. Geride 4 bin 237’si çocuk, 2 bin 719’u kadın, 631’i yaşlı olmak üzere 10 bin 328 kişi hayatını kaybetti, en az 25 bin kişi yaralandı. 1 milyon 600 binden fazla Filistinli de yerinden oldu. İsrail’in Gazze’ye hava saldırıları da artarak şiddetleniyor. Bölgede elektrik, iletişim ve internet hizmetleri ise tamamen çökmüş durumda. İsrail, bu saldırılarda savaş suçları işlerken dünyada kimsenin sesi çıkmıyor. İsrailli Bakan, ‘Gazze’ye nükleer bomba atılması da ihtimaller arasında’ diyor. İnsanlık neyi bekliyor. İsrail’in, hastaneleri, kadınları, çocukları, masum sivilleri ve insani yardım konvoyuna yönelik tutumları, tüm insani değerlerden yoksun olduğunun bir kanıtıdır. Bu bir savaş değil katliamdır. Son 23 yılda İsrail’in saldırılarında, 93 medya mensubu gazeteci hayatını kaybetti. İsrail’in, uluslararası hukuk önünde hesap vermesi kaçınılmazdır. Sivil insanların yaşam hakkına kastedecek kadar gözü dönüp hastane ve yardım konvoylarına saldıracak kadar alçalan İsrail’i şiddetle kınıyoruz. Bizler Kahta Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti olarak saldırılarda hayatını kaybeden bütün Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Ümidimiz, en kısa zamanda sivillere yapılan insanlık dışı bombalamalara karşı dünyadaki devletlerin ve insanlığın sessiz kalmamasıdır” şeklinde konuştu.

Bingöl'de uyuşturucu satıcısı yakalandı

Bayramda gezmek yerine sınava hazırlanmayı tercih ettiler

Umut Kervanı, Bursa’da kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Hacılar, teşrik günlerinin ilkinde cemreleri taşladı

BM: israil, uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girişini engelleyerek gerçeklerin üzerini örtüyor

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Han Yunus ve Refah'ta bu sabah 17 şehit

İşgalcinin yeni oyunu: Gazze'de yerel çetelerle direnişi parçalama taktikleri

Gazze'de adım adım işgal: Kuzeyde zorunlu göç emri

Meteorolojiden 10 kente sağanak uyarısı

Uluslararası Çalışma Örgütü'nden tarihi karar: Filistin'e "gözlemci devlet" statüsü verildi

Ebu Ubeyde: Daha fazla tabut karşılamaya hazırlanın

Gazze'de direniş: Siyonist rejim 4 askerinin öldürüldüğünü, 17'sinin yaralandığını kabul etti

Siyonist rejim El-Cezire'nin Ramallah bürosunu kapattı

Kurban Bayramı'nda katliam: Siyonist rejim Gazze'de 31 Filistinliyi şehit etti

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 4 yaralı

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Rusya: Sumi ve Donetsk bölgelerinde 7 yerleşim yerini ele geçirdik

Kırklareli'nde zincirleme kaza: 1 ölü, 3 yaralı

“Özgürlük Gemisi” Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor

ABD ile Çin arasında yeni ticaret görüşmesi

Şili'de 6,4 büyüklüğünde deprem

Polonya, ABD'den helikopteri alımını erteledi

Diyarbakır'daki bina yangını soruşturmasında yeni gelişme

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ