• BIST 100

    13989,52%-0,14
  • DOLAR

    42,94% 0,04
  • EURO

    50,55% -0,02
  • GRAM ALTIN

    6065,11% 1,38
  • Ç. ALTIN

    9945,44% 1,10

Başkan Kaplan: “İlçe güvenliği için metruk binaları yıkıyoruz”

18 Şubat 2023, Cumartesi 13:35
18 Şubat 2023, Cumartesi 13:35
Başkan Kaplan: “İlçe güvenliği için metruk binaları yıkıyoruz”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Başkan Kaplan: “İlçe güvenliği için metruk binaları yıkıyoruz”

Koçarlı Belediyesi ilçede uyuşturucu madde, alkol kullanımı gibi suçların odağı haline gelebilecek olan, doğurduğu sakıncaların yanı sıra görüntü kirliliği ve çevrede yaşayan vatandaşlar için rahatsızlık oluşturan metruk binaların yıkımına başladı.

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın talimatı ile ilçe genelinde güvenliği tehdit eden ve tehlike arz eden metruk binalar gerekli prosedürler tamamlanmasının ardından güvenlik önemleri alınarak yıkım gerçekleştiriliyor. Kamu düzeni ve güvenliğinin muhafazası, ilçe estetiğinin sağlanması, çevre kirliliğinin önlenmesi, uyuşturucu uyarıcı madde temini ve kullanımı başta olmak üzere suç ve suçlu ile mücadeledeki etkinliğin devam ettirilmesi amacıyla, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından genelge yayınlandı. Yayınlanan genelge ile 3194 sayılı imar kanununun yıkılacak derecede tehlikeli yapılar başlıklı 39. Maddesinde yer alan Genel güvenlik ve asayiş bakımından tehlike arz ettiği tespit edilen metruk yapıların tehlikenin giderilmesi gerekçesi ile Koçarlı Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri metruk binaların yıkımları gerçekleştirerek tehlikeleri ortadan kaldırıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, metruk binaları yıkımıyla farklı nedenlerle kullanımını hem önlemiş olduklarını, hem de ilçe sakinleri açısından can ve mal kaybının önüne geçmiş olduklarını ifade ederek, “Güvenlik ve asayiş bakımından tehlike arz ettiği tespit edilen metruk binalar ile bir kısmı veya tamamının yıkılacak derecede tehlikeli olduğu belirlenen koruma şansını kaybettiği, mimari özelliğini yitirmiş olan binaların yıkımı İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu tarafından yayınlanan genelgeye istinaden gerçekleştiriyoruz. Böylelikle binanın farklı nedenlerle kullanımını hem önlemiş oluyoruz hem de çevre sakinleri açısından can ve mal kaybının önüne geçmiş oluyoruz. Özellikle bazı binalar vatandaşın sadece mal güvenliği değil, can güvenliğini de tehlike altına sokuyor. Kötü niyetli bazı şahısların da adeta uğrak noktası olan bu binaları tespit edip gerekli prosedürler tamamlanmasının ardından yıkım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Başkan Kaplan ayrıca ilçe merkezinde 7 metruk binanın yıkımını Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildiğini, tespit edilecek olan binalarında da yıkımına devam edileceğini belirtti.

Meteoroloji: 45 ilde kar ve fırtına bekleniyor, sıcaklıklar 10 derece düşecek

2026'da vergi ve harç artışı düşürüldü

Uydu görüntüleri ortaya koydu: Sudan'da savaşla birlikte iki mülteci kampı hızla büyüyor

Suudi koalisyonu, BAE silah sevkiyatını neden vurduğunu açıkladı

Hakikatin bedeli: Gazze'de 275 Filistinli gazeteci şehit edildi

10 ülkeden siyonist rejime çağrı: Gazze'ye geçişler açılsın

Gazze'de soğuk can aldı: 3 şehit, ateşkes ihlalleri sürüyor

İzmir açıklarında 50 düzensiz göçmen yakalandı

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam

Mersin'de “Ailede Namaz” konulu konferans

Malatya'da şofben gazı zehirlenmesi: 1 kişi ağır yaralandı

Afyonkarahisar’da iki ayrı hırsızlık olayının şüphelisi tutuklandı

Ankara-İstanbul hattında karla mücadele çalışmaları denetlendi

31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller

AFAD: Yoğun kar yağışında 22 bin 813 personel görev aldı

Balkanlar’da ortak savunma hamlesi

Siirt'te gebe kadın karla mücadele ekiplerinin çalışmasıyla hastaneye ulaştırıldı

Uçak seferlerine kar yağışı engeli

Türkiye enerji filosuna iki yeni sondaj gemisi kattı

Siirt'te yaralanan 7 yaşındaki çocuk karlı yollar aşılarak hastaneye ulaştırıldı

Doğu Akdeniz için soğuk hava uyarısı

Çin’in Tayvan çevresindeki tatbikatı ikinci gününde

Ağrı'da okullara kar tatili

Güney Kore'den yeni nükleer reaktör kararı

Nijerya'da 25 katlı binada yangın: 5 ölü, 12 yaralı

Bingöl’de kaygan yol kazaya neden oldu: 1 yaralı

Belçika'da iki tramvay çarpıştıı: 9 yaralı

İletişim Başkanı Duran: Türkiye-Somali ilişkileri yeni bir safhaya taşınıyor

Zonguldak'ta iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

ABD’den İran ve Venezuela’daki 10 kuruluş ve kişiye yaptırım

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteoroloji: 45 ilde kar ve fırtına bekleniyor, sıcaklıklar 10 derece düşecek

2026'da vergi ve harç artışı düşürüldü

Uydu görüntüleri ortaya koydu: Sudan'da savaşla birlikte iki mülteci kampı hızla büyüyor

Suudi koalisyonu, BAE silah sevkiyatını neden vurduğunu açıkladı

Hakikatin bedeli: Gazze'de 275 Filistinli gazeteci şehit edildi

10 ülkeden siyonist rejime çağrı: Gazze'ye geçişler açılsın

Gazze'de soğuk can aldı: 3 şehit, ateşkes ihlalleri sürüyor