• BIST 100

    10853,49%0,99
  • DOLAR

    40,68% 0,07
  • EURO

    47,07% -0,18
  • GRAM ALTIN

    4415,04% 0,46
  • Ç. ALTIN

    7061,38% 0,32

Başkan Kavuş: “Hatay’ı ayağa kaldırana kadar buradayız”

15 Şubat 2023, Çarşamba 01:25
15 Şubat 2023, Çarşamba 01:25
Başkan Kavuş: “Hatay’ı ayağa kaldırana kadar buradayız”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Başkan Kavuş: “Hatay’ı ayağa kaldırana kadar buradayız”

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, Türkiye tarihinin en büyük afetinde yaraları sarmaya devam ediyor.
Türkiye tarihinin en büyük afeti olan Kahramanmaraş depremlerinin hemen ardından seferber olan Meram Belediyesi, afet bölgesinde yürüttüğü çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Hatay ve çevresindeki yerleşim yerlerinde afetzedelerin yanında olan Meram Belediyesi, arama kurtarma çalışmalarından çevre temizliğine, enkazların kaldırılmasından yardımların dağıtılmasına, mobil mutfak hizmetinden hasar tespit çalışmalarına kadar ihtiyaç duyulan her alanda yaraları sarıyor.

“Her alanda bölge halkının yanında olduk”
Deprem dayanışması çerçevesinde Antakya merkez ve ilçelerinde faaliyet yürüttüklerini ifade eden Başkan Kavuş, “Her alanda afetzedelerin yanında olduk. Ekiplerimizle birlikte Antakya’da, Reyhanlı’da, İskenderun’da çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Arama kurtarma ekiplerimiz, enkazdan hayatları kurtarmak adına gayretli bir çalışma sergiledi. 30 iş makinası ve 100 personelimiz afetzedelerimizin her ihtiyacı için mücadele verdi. Burada ayrıca, on bin kişiye üç öğün yemek çıkaran mobil mutfağımızla hizmet veriyoruz. Çevre temizlik ekiplerimiz yoğun bir çalışma sergiliyor. Atık toplama ve salgın hastalıkla mücadele adına ilaçlama çalışmalarımız durmaksızın devam ediyor. Zabıta ekiplerimiz gelen yardımları en ücra köylere kadar ulaşmasına aracılık ediyor. Oluşturduğumuz 8 teknik ekip, Osmaniye ve Gaziantep’te hasar tespit çalışmaları yürütüyor” dedi.

“Tüm hemşehrilerime fedakarlık ve hassasiyetleri için şükranlarımı sunuyorum”
Hatay ve çevresinde gerçekleştirilen çalışmaların başında ekipleri ve hizmetleri koordine eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, gerçekleştirdikleri çalışmaları afet bölgesinde değerlendirdi. Yüreklerdeki acısının yıllar boyu silinmeyecek büyük bir afet yaşandığına vurgu yapan Başkan Mustafa Kavuş, “Binalar yıkıldı, canlarımızı kaybettik, yuvalar dağıldı. Tarifi mümkün olmayan acılar yaşadık. Buraya yardıma koşan insanımız da bu acılara tanık oldu. Biz de yaklaşık bir haftadır burada insanımızın yanındayız. Yaraları sarmak için depremin ilk saatlerinden itibaren buraya koşan ekiplerimizin başında, çalışmaları koordine ediyoruz. Konya her insanı ve her kurumuyla bölgede yerini aldı, yaraları sarmaya dertlere derman oluyor. Buraya gelemeyen Konyalı da duasıyla buradaydı. Afetzedelerimiz için 42 yardım aracını doldurup bölgeye ulaşmasını sağlayarak güzel bir dayanışma örneği sergiledik. Hatay Konya, Konya Hatay oldu adeta. Desteğini esirgemeyen tüm hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Hatay yeniden ayağa kalkana kadar buradayız”
Tüm Konya’nın en küçük kurumundan en büyük kurumuna, vakıf dernek ve STK’sına hatta her bir bireyine kadar bölgeye yardıma koştuğunu söyleyen Başkan Kavuş, bu çerçevede en başta Konya Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyelerinin önemli hizmetler gerçekleştirdiğinin altını çizdi. Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyelerinin depremin ilk saatlerinden itibaren buraya intikal ettiğini kaydeden Başkan Kavuş, “Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay başkanlığında tüm belediye başkanları tüm ekipleriyle birlikte yoğun bir gayret ortaya koydular. KOSKİ buraya geldiği günden sonra su hattını revize etmeyi başardı. Şehrin bir kısmına su verildi. Şimdi de tüm Konya meslek odalarıyla, belediyeleriyle, STK’larıyla Hatay’da konteyner kent kurulması için birliktelik sergiliyor ve bununla ilgili çalışmalarda başladı. Hatay’ı ayağa kaldırana kadar buradayız. Allah ülkemize de insanlığa da böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın” diye konuştu.
[gallery ids=',119509,119510,119511']

Floris Kasırgası İngiltere'de etkili oluyor

Küresel Kararlılık Filosu ablukayı kırmak için Gazze'ye doğru yola çıkacak

Rusya: Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'na artık bağlı değiliz

Kluçevski Yanardağı’nda volkanik hareketlilik yeniden arttı

Ukrayna, Kırım'daki Rus savaş uçaklarına İHA saldırısı düzenledi

Dengesini kaybeden yaşlı kadın inşaat alanına düşerek yaralandı

Gümüşhane'de zincirleme kaza: 7 yaralı

BM: Gazze'de özellikle çocuklar arasında açlık korkunç boyutlara ulaştı

Bakan Yerlikaya: 57 adet sahte diploma tespit edildi, 37 kişi tutuklandı

Yüksek Askeri Şura yarın toplanıyor

Kars ve Ardahan'da şap hastalığı alarmı

Somali'de Afrika Birliği'ne bağlı güçlere çifte bombalı saldırı

Balıkesir'de arazi yangınına müdahale ediliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü

Park halindeki otomobilin sürücü koltuğunda ölü olarak bulundu

Servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 1’i ağır 4 yaralı

İLKHA'nın haberi sonrası Bedri Nas onkoloji hastanesine sevk edildi

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 93'ü çocuk 180'e yükseldi

Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Rusya: Ukrayna'nın askeri havaalanı altyapısı hedef alındı

İçişleri Bakanı Yerlikaya Ağrı'da çeşitli temaslarda bulundu

HÜDA PAR’dan ‘sahte diploma skandalı’ hakkında açıklama

Japonya'da sıcak çarpması nedeniyle 56 kişi öldü

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç’ten Çamlıyayla’ya ziyaret

İspanya ve Portekiz orman yangınları ile mücadele ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesinden çocuklara feribot gezisi

Sakarya'da 1 kilogram kokain ele geçirildi: 1 tutuklama

ABD'den Hindistan'a Rusya suçlaması

Rusya'dan nükleer silah açıklaması

Sanal kumarın karanlık yüzü: İntihar riski ve aile yıkımları!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Floris Kasırgası İngiltere'de etkili oluyor

Küresel Kararlılık Filosu ablukayı kırmak için Gazze'ye doğru yola çıkacak

Rusya: Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'na artık bağlı değiliz

Kluçevski Yanardağı’nda volkanik hareketlilik yeniden arttı

Ukrayna, Kırım'daki Rus savaş uçaklarına İHA saldırısı düzenledi

Dengesini kaybeden yaşlı kadın inşaat alanına düşerek yaralandı

Gümüşhane'de zincirleme kaza: 7 yaralı