• BIST 100

    10615,96%0,16
  • DOLAR

    40,45% 0,10
  • EURO

    47,49% -0,10
  • GRAM ALTIN

    4453,46% -0,10
  • Ç. ALTIN

    7120,24% 0,73

Başkan Şahin'den inşaat sektörüne indirim müjdesi

07 Ocak 2022, Cuma 11:02
07 Ocak 2022, Cuma 11:02
Başkan Şahin
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Başkan Şahin'den inşaat sektörüne indirim müjdesi

Başkan Fatma Şahin, inşaat sektörüne destek eli uzattı ve imar raporu harcı ile GASKİ şantiye aboneliği için belediyenin aldığı ücretlerde yüzde 50, hafriyat giderlerinde ise yüzde 20 indirim yapılacağını müjdeledi.

Ekonominin ve kalkınmanın önemli bir parçası olan inşaat sektörüne destek olmak amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) Başkanı Bora Kanevetçi’yle bir araya geldi. Yapılan toplantının ardından Başkan Şahin, sektör temsilcilerine imar raporu harcı ile GASKİ’nin şantiye aboneliği için aldığı depozitoda yüzde 50, hafriyat giderleri için de yüzde 20 oranında indirim yapılacağını açıkladı.

BAŞKAN ŞAHİN: BU İNDİRİMLERİ DİĞER BELEDİYELERİMİZDEN DE BEKLİYORUZ

Toplantının ardından açıklamada bulunan GBB Başkanı Şahin, Gaziantep Modeli’nin bir kardeşlik modeli olduğunu anımsatarak, “İyi günde, kötü günde hastalıkta ve sağlıkta bir ve beraber olmalıyız. Dünya çok zor bir dönemden geçiyor. Pandemi ile birlikte ekonomik ve çevresel alışkanlıklar ciddi bir değişime ve dönüşüme uğradı. Bu yeni dünya düzeninde her sektör salgından farklı bir şekilde etkileniyor. İnşaat sektörünün de özellikle maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle derneğimizin merkezi yönetimden ve belediyemizden talepleri var. Biraz önce bunları konuştuk. Bununla birlikte Gaziantep’te taleplerin yerine getirilmesi için milletvekillerimiz ve bakanlarımızla da bir araya geldik.

Raporlarımızı oluşturup Ankara’ya gönderdik. Önümüzdeki hafta da zaten Ankara’ya bu sektör taleplerinin konuşulması için bir ziyaretimiz olacak. Gaziantep özelinde yerel çapta belediye olarak bizim de üzerimize düşen görevlerimiz var. İnşaat sektörü ekonomi için can suyu. İstihdam üretiyor. Farklı farklı sektörlerin çalışmasına ve dinamik kalmasına yol açıyor. Bu sektör bir çark. Bu çarkın dönmesi lazım. İnşaat sektörünü bir beton sektörü olarak değil, kalkınmanın bir parçası olarak görmeliyiz. Yaptığımız istişareler sonunda belediye olarak bizi ilgilendiren maliyetleri düşürme kararı aldık.

Bu bir duruştur. Bu diğer kurumlara da örnek olmaktır. Özetle bizimle ilgili kısımlarda imar raporu harcında hali hazırda aldığımız ücreti yüzde 50 düşürüyoruz. Hayırlı olsun. Bunun yanında GASKİ’nin şantiye aboneliği için istediğimiz depozitoyu da yüzde 50 düşürüyoruz. Diğer maliyet olan hafriyat giderlerinde de yüzde 20 düşürme kararı aldık. Biz bu yaptığımız çalışmanın aynısını diğer belediyelerimizden de bekliyoruz. Bugün bu duruşu göstermeyenler, yarının iyi gününde kimsenin yüzüne bakamaz.” diye konuştu.

KANEVETÇİ: BAŞKANIMIZ TALEPLERİMİZE KAYITSIZ KALMADI

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) Başkanı Bora Kanevetçi ise daha önce yaptıkları toplantıdan çıkan talepleri Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e arz ettiklerini ifade ederek, “Başkanımız taleplerimize kayıtsız kalmadı. İnşaat sektörü ekonominin önemli sektörlerinden bir tanesi. İstihdama ve ekonomiye katkısı çok büyük. Bugünlerde de desteğe ihtiyacımız var. Başkanımızdan da destek talebinde bulunduk. Sağ olsunlar yaptığımız toplantı neticesinde de Başkanımız Fatma Şahin’in bizlere önemli destekleri olacak.” dedi.

ABD ile Japonya arasında ticaret anlaşması

İtalya’da uçak kazası: 2 ölü

DSÖ: Gazze'de açlık nedeniyle meydana gelen ölümlerde ciddi artış var

Batman'dan yetkililere Çağrı: Gazze için harekete geçin

Mardin’de su sorununun kaynağı eski boruları mı?

Siirt’te 200 yataklı öğrenci pansiyonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edildi

UNRWA: Gazze açlığın yayıldığı, su ve hijyen malzemesinin bulunamadığı insani felaketi yaşıyor

Manisa'da orman yangını

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, 28 Şubat mağdurları yönelik komisyon kurulması için çağrıda bulundu

Arakçi: Uranyum zenginleştirme programı İran için vazgeçilmez

İran, ABD destroyerini engelledi

Air India uçağında facianın eşiğinden dönüldü

Gözler Rusya-Ukrayna müzakerelerinin 3. turunda

Gaziantep Valiliği'nden sıcak hava uyarısı

Kur'an kursuna düzenli devam eden öğrencilere hayvanat bahçesi gezisi ödülü

Günlerdir yaşanan su kesintisi, Mardin halkını bezdirdi!

Tekirdağ'da feci kaza: 4 ölü

Kassam Tugayları, Gazze'de son günlerde birçok işgal askerini öldürüp yaraladı

Gaziantep İl Müftüsü Hazırlar yaz Kur'an kurslarını ziyaret etti

Yağma suçundan araması bulunan şahıs yakalandı

Yaz Kur'an kursu öğrencileri sergilenen oyunla eğlendi

Malatya'da askeri araç devrildi: 2 yaralı

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

İstanbul'da korkutan yangın: Ormanlık alanda yanan araç küle döndü

Girit Adası açıklarında deprem

HAMAS'tan Gazeteci Cebari ve ailesinin katledilmesine tepki

Şanlıurfa’da İl Koordinasyon Kurulu toplandı: 426 proje yürütülüyor

Malatya'da LGS ve YKS'de dereceye giren öğrencilere ödül

Tahran'da üçlü nükleer görüşme

MAZLUMDER'den Mısırlı Mohamed Abdelhafız Abdalla için basın toplantısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD ile Japonya arasında ticaret anlaşması

İtalya’da uçak kazası: 2 ölü

DSÖ: Gazze'de açlık nedeniyle meydana gelen ölümlerde ciddi artış var

Batman'dan yetkililere Çağrı: Gazze için harekete geçin

Mardin’de su sorununun kaynağı eski boruları mı?

Siirt’te 200 yataklı öğrenci pansiyonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edildi

UNRWA: Gazze açlığın yayıldığı, su ve hijyen malzemesinin bulunamadığı insani felaketi yaşıyor