• BIST 100

    9039,71%0,84
  • DOLAR

    34,28% 0,33
  • EURO

    37,50% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2914,16% 0,87
  • Ç. ALTIN

    4866,86% 0,65

Başkan Taşkın: Semt konaklarımızın yapımına önümüzdeki yıl başlayacağız

GÜNDEM 11.10.2024 19:52:17 0
Başkan Taşkın: Semt konaklarımızın yapımına önümüzdeki yıl başlayacağız

Semt konaklarının yapımına önümüzdeki yıl başlayacaklarını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, bu konaklarda sosyal kültürel etkinliklerin yapılacağını ve mahalle sakinlerinin bu konaklardan rahatlıkla faydalanabileceğini söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği "Mahalle Sizin Söz Sizin" toplantıları kapsamında Cuma namazı sonrasında Fırat Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Buluşmaya, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci de katıldı. Başkan Taşkın, programın amacının mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyerek, sorunlarına çözüm üretmek olduğunu ifade etti. Taşkın, vatandaşlarla yapılan görüşmelerde özellikle semt konaklarının inşası ve yerinde dönüşüm projeleri hakkında bilgi verdi.

"Semt konaklarımızın yapımına önümüzdeki yıl başlayacağız"

Mahalle ziyaretlerinin önemine vurgu yaparak her hafta vatandaşlarla bir araya geldiklerini ifade eden Taşkın, "Her Cuma bir mahallemizde vatandaşlarımızla buluşmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın, Sami Başkanımız ve diğer kurum müdürlerinden randevu alarak görüşmeye çalışması yerine, biz onları doğrudan vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Yapacaklarımızı anlatırken istenilenleri de not alıp yerine getiriyoruz. Biz göreve gelirken zaten gerekli çalışmaları yapmıştık ve çalışmalarımız için bazı vaatlerde bulunmuştuk. Semt konaklarımız bu vaatlerimizden bir tanesiydi. Enerjimizin büyük bölümünü depremden etkilenen mahallelerimize harcıyor olsak da diğer mahallelerimizi ihmal etmeyeceğimizi söylemiştik. İnşallah, önümüzdeki yıldan itibaren semt konaklarını inşa etmeye başlayacağız. Bu konaklarda sosyal kültürel etkinlikler yapılacak ve mahalle halkımız bu konaklardan rahatlıkla faydalanabilecek." ifadelerini kullandı.

"Yerinde dönüşüm için vatandaşımıza gerekli kolaylığı sağlıyoruz"

Yerinde dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Taşkın, "6 Haziran sonrası alınan meclis kararlarımızda herhangi bir engel kalmadı, artık vatandaşlarımızı bekliyoruz. Personelimiz, vatandaşlarımızın başvurularını dört gözle bekliyor. Dönüşüm sürecinin, apartmanlarda %51 çoğunluğun anlaşmasıyla çalışmalar başlayabilir. Devletimiz 1 milyon 500 bin liranın yarısını hibe, yarısını ise faizsiz kredi olarak sağlıyor ve bu ödemeyi doğrudan müteahhite yapıyor. Rezerv alanlar da bizim için oldukça önemli. Devletimiz bir mahallede yüzde 70-80 oranında yıkım varsa, o bölgeyi rezerv alan ilan ediyor. Ancak, bir sokakta sadece bir bina yıkılmış ve beş bina sağlam kalmışsa, o alanda devletin müdahale etmesi oldukça zorlaşıyor. Bu tür yerlerde de yerinde dönüşümler yapılarak depremin yaraları sarılacak" dedi.

"Bu program sayesinde sorunları daha hızlı çözüyoruz"

Toplantıda konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen buluşmaların sorunların doğrudan çözülmesi adına büyük önem taşıdığını vurguladı. Er, "Mahalle Sizin Söz Sizin" toplantılarının amacı bizim değil, sizlerin konuşarak sorunları bizlere bildirmeniz ve bizim not alarak bu sorunları çözüme kavuşturmaktır. Seçimden itibaren Bayram Başkanımızla birlikte, her hafta bir mahallede sorunları dinleyerek Malatya'mızı ve Battalgazi'mizi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Bu sayede çözüm süreci daha hızlı ilerliyor. Burada önemli olan vatandaşın randevu alarak başkanla görüşmeye çalışması değil, başkanın doğrudan vatandaşın yanına gitmesidir. Devletimiz bazı konularda tasarrufa gitse de deprem bölgesinde yer almamız sebebiyle ilimizi tasarruf tedbirleri dışında bıraktı. Şehrimizde her türlü kaynak yatırım için kullanılıyor. Şehri ayağa kaldırırken gerekli yatırımları da yapmaya devam ediyoruz. Göreve geldikten sonra özellikle rezerv alanlarındaki ihalelerin hızlanmasını sağladık. İşlerin takipçisiyiz ve hızlı bir şekilde dönüşümü gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı. (İLKHA)


Şanlıurfa'da çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Diyarbakır'da zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 2 yaralı

Çorum'da otomobil tır'a çarptı: 4 yaralı

Şanlıurfa'da açık alan etkinliklerine 3 günlük yasak getirildi

Uluslararası Af Örgütü: israil gazetecileri doğrudan hedef alıyor

Sivas'ta uyuşturucu operasyonu: 10 tutuklama

Baltık Denizi'nde petrol ve kimyasal madde taşıyan tankerde yangın

Akdeniz'de 3.1 büyüklüğünde deprem

Kuzey Kore'den Güney Kore'ye İHA suçlaması

Aydın'da uyuşturucu operasyonu

Gıda denetimlerinde 75 işletmeye para cezası uygulandı

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

Sağlık Bakanı Memişoğlu Ağrı'da temaslarda bulundu

Başkan Taşkın: Semt konaklarımızın yapımına önümüzdeki yıl başlayacağız

Pezeşkiyan ile Putin, Türkmenistan'da bir araya geldi

Şanlıurfa'da 69 yeni kamu aracı teslim edildi

Kayseri'de trafik kazası: 8 yaralı

Müftü Dolu: Kassam Tugayları'nın mücadelesi dünya Müslümanları için bir cesaret kaynağı oldu

Lavrov: israil'in, nükleer tesislere saldırı tehdidi ciddi provokasyon

TESSEP üyeleri Gazze yararına kahvaltıda buluştu

"El Ele Özgürlük Zinciri" eyleminin yıl dönümünde 28 Şubat zulmüne vurgu yapıldı

Bursa Valiliği'nden dolandırıcılık uyarısı

Otomobil ile kamyon çarpıştı: 8 ölü

'8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali' tanıtım toplantısı yapıldı

Türkiye ile Sırbistan medya ve enformasyon alanında iş birliği yapacak

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı

TSE 161 personel alacak

"Aksa Tufanı Operasyonu, küfrün tek bir millet olduğunu göstermiştir"

Bel fıtığında doğru bilinen yanlışlar

Konya'da "Aksa Tufanı ve Yasin Börü" programı düzenlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku