GÜNDEM 11.10.2024 19:52:17 0

Başkan Taşkın: Semt konaklarımızın yapımına önümüzdeki yıl başlayacağız

Başkan Taşkın: Semt konaklarımızın yapımına önümüzdeki yıl başlayacağız
Haberi Sesli Oku

Semt konaklarının yapımına önümüzdeki yıl başlayacaklarını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, bu konaklarda sosyal kültürel etkinliklerin yapılacağını ve mahalle sakinlerinin bu konaklardan rahatlıkla faydalanabileceğini söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği "Mahalle Sizin Söz Sizin" toplantıları kapsamında Cuma namazı sonrasında Fırat Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Buluşmaya, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci de katıldı. Başkan Taşkın, programın amacının mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyerek, sorunlarına çözüm üretmek olduğunu ifade etti. Taşkın, vatandaşlarla yapılan görüşmelerde özellikle semt konaklarının inşası ve yerinde dönüşüm projeleri hakkında bilgi verdi.

"Semt konaklarımızın yapımına önümüzdeki yıl başlayacağız"

Mahalle ziyaretlerinin önemine vurgu yaparak her hafta vatandaşlarla bir araya geldiklerini ifade eden Taşkın, "Her Cuma bir mahallemizde vatandaşlarımızla buluşmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın, Sami Başkanımız ve diğer kurum müdürlerinden randevu alarak görüşmeye çalışması yerine, biz onları doğrudan vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Yapacaklarımızı anlatırken istenilenleri de not alıp yerine getiriyoruz. Biz göreve gelirken zaten gerekli çalışmaları yapmıştık ve çalışmalarımız için bazı vaatlerde bulunmuştuk. Semt konaklarımız bu vaatlerimizden bir tanesiydi. Enerjimizin büyük bölümünü depremden etkilenen mahallelerimize harcıyor olsak da diğer mahallelerimizi ihmal etmeyeceğimizi söylemiştik. İnşallah, önümüzdeki yıldan itibaren semt konaklarını inşa etmeye başlayacağız. Bu konaklarda sosyal kültürel etkinlikler yapılacak ve mahalle halkımız bu konaklardan rahatlıkla faydalanabilecek." ifadelerini kullandı.

"Yerinde dönüşüm için vatandaşımıza gerekli kolaylığı sağlıyoruz"

Yerinde dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Taşkın, "6 Haziran sonrası alınan meclis kararlarımızda herhangi bir engel kalmadı, artık vatandaşlarımızı bekliyoruz. Personelimiz, vatandaşlarımızın başvurularını dört gözle bekliyor. Dönüşüm sürecinin, apartmanlarda %51 çoğunluğun anlaşmasıyla çalışmalar başlayabilir. Devletimiz 1 milyon 500 bin liranın yarısını hibe, yarısını ise faizsiz kredi olarak sağlıyor ve bu ödemeyi doğrudan müteahhite yapıyor. Rezerv alanlar da bizim için oldukça önemli. Devletimiz bir mahallede yüzde 70-80 oranında yıkım varsa, o bölgeyi rezerv alan ilan ediyor. Ancak, bir sokakta sadece bir bina yıkılmış ve beş bina sağlam kalmışsa, o alanda devletin müdahale etmesi oldukça zorlaşıyor. Bu tür yerlerde de yerinde dönüşümler yapılarak depremin yaraları sarılacak" dedi.

"Bu program sayesinde sorunları daha hızlı çözüyoruz"

Toplantıda konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen buluşmaların sorunların doğrudan çözülmesi adına büyük önem taşıdığını vurguladı. Er, "Mahalle Sizin Söz Sizin" toplantılarının amacı bizim değil, sizlerin konuşarak sorunları bizlere bildirmeniz ve bizim not alarak bu sorunları çözüme kavuşturmaktır. Seçimden itibaren Bayram Başkanımızla birlikte, her hafta bir mahallede sorunları dinleyerek Malatya'mızı ve Battalgazi'mizi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Bu sayede çözüm süreci daha hızlı ilerliyor. Burada önemli olan vatandaşın randevu alarak başkanla görüşmeye çalışması değil, başkanın doğrudan vatandaşın yanına gitmesidir. Devletimiz bazı konularda tasarrufa gitse de deprem bölgesinde yer almamız sebebiyle ilimizi tasarruf tedbirleri dışında bıraktı. Şehrimizde her türlü kaynak yatırım için kullanılıyor. Şehri ayağa kaldırırken gerekli yatırımları da yapmaya devam ediyoruz. Göreve geldikten sonra özellikle rezerv alanlarındaki ihalelerin hızlanmasını sağladık. İşlerin takipçisiyiz ve hızlı bir şekilde dönüşümü gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Siirt’te geceyi Gazze için tekbirler aydınlattı

Ağrılılar tarafından anlamlı yürüyüş düzenlendi

Mardin halkı Gazze için “Cuma tekbiri” etkinliğine icabet etti

Gazze için yürekler bir attı: Batman halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Cizre semaları Gazze için tekbir sesleri ile inledi

Bursa’da Gazze için tekbir sesleri yükseldi

Meteorolojiden sarı kodlu uyarı

BM: Esad rejiminin devrilmesinden bu yana 400 bin Suriyeli ülkelerine döndü

Yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Gıda zehirlenmesi şikayetiyle 11 kişi hastaneye kaldırıldı

Çin, ABD'ye yönelik gümrük vergilerini yüzde 125'e çıkardı

Gazze'de can kaybı 50 bin 912'ye yükseldi

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 24 şirkete kayyum atandı

ABD'de 3 kişiyi taşıyan küçük bir uçak düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü

HÜDA PAR'ın merhum Malatya İl Başkanı Dönmezer vefatının sene-i devriyesinde yad edildi

Şanlıurfa'da feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Ukrayna'ya 21 milyar euro askeri yardım

UNRWA: Gazze'de durum daha da kötüye gidiyor

Filistin'e Yürüyüş Platformu'ndan "Mersin Limanı’ndaki sevkiyatı durdurun" çağrısı

Bingöl'de dağ muzu tezgâhlarda yerini aldı

Beton mikseri şarampole devrildi: 2 yaralı

Hafif ticari araç kontrolden çıkarak yola savruldu: 2 yaralı

Bursa Yenişehir Havalimanı'nda 13 bin 362 yolcuya hizmet verildi

Bingöl'de "kasten öldürme" suçundan aranan şahıs yakalandı

Şırnak'ta ticari araç takla attı: 1 yaralı

Gazze için birlik çağrısı: Zulme son vermek için vahdet şart

Ankaralılar Refah Sınır Kapısı’nın açılması için Mısır Büyükelçiliği önünde buluştu

Trump’tan tarife politikası mesajı

Batman'da silahlı kavga: 1 kişi ağır yaralandı

Yükleniyor