• BIST 100

    16159,06%-0,58
  • DOLAR

    44,31% 0,24
  • EURO

    50,83% 0,06
  • GRAM ALTIN

    6886,93% 0,56
  • Ç. ALTIN

    11465,56% 0,00

Başkente gelen afetzedeler KYK yurtlarına yerleştiriliyor

10 Şubat 2023, Cuma 20:25
10 Şubat 2023, Cuma 20:25
Başkente gelen afetzedeler KYK yurtlarına yerleştiriliyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Başkente gelen afetzedeler KYK yurtlarına yerleştiriliyor

Afet bölgesinden gelen depremzedeler Ankara’da Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait yurtlara yerleştiriliyor.
Deprem bölgesinden gelen bine yakın afetzede Ankara’nın Çubuk ilçesinde bulunan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde bulunan kız ve erkek öğrenci KYK Yurtlarında misafir ediliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) koordinesinde afetzedeler Ankara Valiliği onayı ile yurda giriş yapabiliyor.
3 öğün yemek ve 7 gün 24 saat sıcak su hizmeti verilen yurtlarda bulunan odaların kapasitesi 6 kişilik bir aileyi konuk edebiliyor. Yurtta bulunan odalarda banyo, tuvalet ve 6 kişilik yatak bulunuyor. Yurt binalarının girişlerinde GSB tarafından görevlendirilen personeller konuk edilen depremzedelerin temel ihtiyaçlarının giderilmesinde görev alıyor.

“Ankara’da okuyan yeğenimin tavsiyesi üzerine bu yurda geldik”
Ankara’da üniversite eğitimi gören yeğeninin tavsiyesi üzerine Çubuk’ta bulunan KYK yurdundan haberdar olduklarını belirten Şahin Keçeci, 'Hasardan çok haberdar olamadık. Kendimizi aile olarak dışarı attık. Evin durumu ile ilgili pek bilgimiz yok. Binadaki kolonlarda problem var mı bilirkişilerin bakması gerekiyor. Sadece kalın giysiler giyip ufak tefek battaniyeleri alıp evden çıktık. Yurtta imkanlarımız çok iyi. Deprem bölgesinden geldik. İki, üç gün kalabalık olan ortamlara sığındık. Burada bütün imkanlarımız sağlıyorlar. Aşağıda arkadaşlar birçok şeyi dağıtıyorlar. Dört aile olarak buraya geldik. Kız kardeşlerim, annem ve babamı buraya getirdik. Ankara’da okuyan yeğenimin tavsiyesi üzerine bu yurda geldik. Bizde onun üzerine telefonla irtibata geçtik, yetkililer, ‘Burada sizi misafir edebiliriz’ dediler. Sürecin nasıl olduğunu bilmiyoruz. Gaziantep’te sarsıntılar hala devam ediyor. Şu an için bekleyeceğiz, belli bir süre burada kalacağız” diye konuştu.

“Burada rahattım ama biraz korkum vardı”
Yerleştikleri yurtta kendini daha güvende hissettiğini belirten Kahramanmaraş Elbistan’dan gelen Belinay Kurt (9), “Deprem olduğunda köye gitmiştik. Köye gittiğimizde de deprem oldu. En son buraya geldik. Burada kendimiz biraz daha güvende hissediyorum. Depremde çok korkmuştum. Evdeki eşyalar hep yere düşmüştü. Kapıya sıkışmıştım. Deprem durur durmaz dışarıya çıktık. Burada rahattım ama biraz korkum vardı. Artık hepsi geçti kötü hissetmiyorum” ifadelerine yer verdi.

“Eşim bu durumda olmasaydı ben Kahramanmaraş’ta cenazeleri bırakıp gelmezdim”
Deprem bölgesinde birçok akrabasını kaybettiğini ve felçli eşi ile yurda yerleştiğini aktaran Zeynep Kırıcı, “Şu anda birçok akrabam enkazın altında. Ne cenazelerini gördük, ne yüzlerini gördük, ne de çıkınca gördük. Eşim bu durumda olmasaydı ben Kahramanmaraş’ta cenazeleri bırakıp gelmezdim. Akrabalarım beni arayıp Hasan amcayı ne yaptınız diye soruyorlar. Dünürüm Niğde’den araç istedi, o adamlar bizi Ankara’ya getirdi. O zamana kadar bizim ayaklarımız yerdeydi. Çocuklarımıza, süt, iç çamaşırı, oda için terlik aldık fazlasına gerek yok. Fazlası haram” dedi.
[gallery ids=',103475,103476,103477']
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Akaryakıtta büyük zam yapılacak

Döviz kurlarında son durum

Altın fiyatlarında sınırlı yükseliş

Meteoroloji uyardı: Çok sayıda ilde kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor

ABD'li eski yetkiliden itiraf: İran'a savaş dayatıldı

Trump yine tehdit etti: Tekrar olursa Güney Pars'ı yok ederiz

İşgal basını açıkladı: İran savaşında 14 ölü, 3 bin 834 yaralı

ANFİDAP’tan "Mescid-i Aksa’ya sahip çık" çağrısı

Hizbullah operasyonlarını işgal rejiminin derinliklerine kadar uzattı

Körfez'de gerilim tırmandı: İran'dan enerji hatlarına misilleme

4 ülkeye büyükelçi ataması yapıldı

Siverekli öğrenciler Yetimler Vakfı aracılığıyla Bangladeş’te iftar verdi

Adana'da ATM'ye levyeyle zarar veren şüpheli yakalandı

Yılmaz'dan ateşkes açıklaması: Memnuniyet duyuyoruz

HSK kararnamesiyle 12 hakim ve savcının görev yerleri değişti

Adalet Bakanlığı'nda çok sayıda genel müdür görevden alındı

Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasına STK'lardan ortak tepki

İletişim Başkanı Duran: Eğitim, ülkemizin yarınlarını inşa edecek en temel unsurdur

Malatya'da uyuşturucu ve silah operasyonu: 3 tutuklama

Rusya, ticaret gemileri için silahlı refakatçi bulundurmayı değerlendiriyor

Bakan Güler Katarlı mevkidaşı Al Sani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmene kalkan el, geleceğimize kalkmış demektir

Dışişleri Bakanlığı'ndan Afganistan-Pakistan ateşkesine ilişkin açıklama

Irak, Kerkük petrol ihracatına Ceyhan limanı üzerinden yeniden başladı

Bakan Şimşek Siirt’te temaslarda bulundu

Katar: İran'ın attığı 5 füzeden biri Ras Laffan'a düştü

İran Cumhurbaşkanı: Enerji altyapımıza saldırının etkileri tüm dünyayı etkileyebilir

Siirt’te kamyonet şarampole yuvarlandı: Bir ölü, 2 yaralı

İran'ın uyarısının ardından Katar ve Suudi'de patlamalar yaşandı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Önemli olan makam değil, hizmettir

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Akaryakıtta büyük zam yapılacak

Döviz kurlarında son durum

Altın fiyatlarında sınırlı yükseliş

Meteoroloji uyardı: Çok sayıda ilde kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor

ABD'li eski yetkiliden itiraf: İran'a savaş dayatıldı

Trump yine tehdit etti: Tekrar olursa Güney Pars'ı yok ederiz

İşgal basını açıkladı: İran savaşında 14 ölü, 3 bin 834 yaralı