• BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,65% 0,20
  • EURO

    48,93% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5207,22% 0,96
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

Başkentteki vatandaşlar 4. gününde de depremzedeler için yardıma koştu

09 Şubat 2023, Perşembe 17:05
09 Şubat 2023, Perşembe 17:05
Başkentteki vatandaşlar 4. gününde de depremzedeler için yardıma koştu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Başkentteki vatandaşlar 4. gününde de depremzedeler için yardıma koştu

Başkentte, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremden etkilenen 10 ildeki depremzedeler için yardım toplama çalışmalarına devam ediliyor.
Ankaralılar önceden belirlenen noktalarda depremzedeler için yardım malzemesi toplanmaya devam etti. Vatandaşlar önceki günlerde olduğu gibi bugün de yardım malzemelerini kutulara yerleştirmek ve tırlara yüklemek için birlik oldu. Büyük küçük demeden herkesin yardıma gelmesi moralleri yükseltti.

“Burada yardımlarınızı bekliyoruz”
Küçük yaşına rağmen depremzedelere yardım etmek için çalışan gelen 11 yaşındaki Sıla Altınyurt, “Burada çamaşır katlıyoruz. Gelen çamaşırları ayırıyoruz, ayrıca oyuncak bölümü var. Karşı tarafta da gıda bölümü ve yan taraflarda da farklı farklı bölümler var. Herkesin yardımıyla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Burada ayakkabılar, oyuncaklar, oyuncakların pilleri, kadın üst erkek üst vesaire var. Burada herkes tabi yardım ediyor. İnsanlarımız var ama maalesef eşyalarımız biraz sayılı. Burada yardımlarınızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Tek isteğimiz onların oradan sağ salim kurtulması”
Bir yandan gelen malzemeleri ayırırken bir yandan da depremzedelere yardımcı olmak istediği belirten Gönül Yağmur, “Burada işte, kalbimizin attığı yere yardım etmek istiyoruz yani depremzedelere yardımcı olmak istiyoruz. Onların acılarını hafifletmek istiyoruz. Onların acıları bizim acımızdır, paylaşımını yapmak istiyoruz. Burada yaptığımız işlemler elimizden geldiğince onlara destek olmak, onların işini kolaylaştırmaktır. Onlara o zor zamanda destek olabilmek için. Kalbimiz onlarla atıyor. Onların iyi olmasını istiyoruz. Tek isteğimiz onların oradan sağ salim kurtulması” ifadelerine yer verdi.

“Küçük oğlum var o da kendi battaniyesini hazırladı ve üzerine yazdı”
Türkiye ’de yaşanan bu felaketten dolayı küçük oğlunun da etkilendiğini söyleyen ve oğlunun da bir desteği olduğunu söyleyen Yılmaz Yıldırım, “Ülkemizin yaşamış olduğu bu acı malum olaydan sonra Buraya ilk defa geldim ve çok duygulandım. Büyük bir felaketin içerisindeyiz ama ülkemizin insanları o kadar güzel ki her yerden yardımlar geliyor. Herkes elinin gücünün yettiği kalbinin yettiğince maddi manevi her şekilde buradalar. Bugün ben sadece şunu göstermek için geldim. Küçük oğlum var o da kendi battaniyesini hazırladı ve üzerine yazdı. O acı hepimizin acısı. Allah ölenlere rahmet eylesin kalanlara şifa versin. Türk milleti olarak bunu söylemek istiyorum, ‘çok büyük bir milletiz’ oradakiler bunu bilsinler. Belki buradayız, oraya ulaşamıyoruz ama kalbimizle, yüreğimizle dualarımızla onlarlayız. Bizden gelenleri beklesinler. İnsanlar bütün yardımlarını buraya getirmişler. Hala gelmeye devam ediyor. Allah hepsinden razı olsun. Türkiye büyük bir millet ve Türkiye gerçekten güzel insanlarla büyümüş büyük bir millet” diye konuştu.
Deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere toplanan yardımlar tırlara yüklenerek yola çıktı. Tırların yaklaşık 10 saat içerisinde bölgelere ulaşacağı belirtildi.
[gallery ids=',97440,97441,97442']

Tepkilerin gölgesinde başlayan festivalin çıkışında bıçaklı kavga: 6 yaralı

D-100'de otomobil traktöre çarptı: 2 yaralı

Tüm tepkilere rağmen "ahlaksız festival" başladı

Kolombiya, ABD'den F-16'ların alımını durdurdu

Çin'de Matmo tayfunu alarmı

Bingöl'de orman yangını

HÜDA PAR heyeti Mardin’de aşiret ve kanaat önderleri ile buluşma programı düzenledi

Fransa'da silahlı saldırı: 2 ölü, 5 yaralı

Mısır'da esir takası için müzakereler başlıyor

Gürcistan'da seçim sonuçları protesto edildi

Japonya’da 5,7 büyüklüğünde deprem 

Şanlıurfa’da motosiklet park halindeki araca çarptı: 2 yaralı

Çekya'da seçimleri ANO Partisi kazandı

Siyonist işgalcilerden Gazze'de yeni katliam: 7'si çocuk 17 şehit

Aksa Tufanı Operasyonu'nun yıl dönümünde Bursa’dan siyonist zulme tepki

Kütahya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

Şanlıurfa’da ‘Gazze’ye vefa, Sumud’a destek’ yürüyüşü düzenlendi

Anamur'da "Peygamberimiz, Cami ve Namaz" konferansı büyük ilgi gördü

Sakarya'da Gazze ve Sumud Filosu için yürüyüş

Japonya'nın yeni lideri Sanae Takaichi oldu

MOSSAD casuslarıyla iş birliği yapan avukat İstanbul'da yakalandı.

Venezuela: ABD ülkede kukla hükümet kurmayı planlıyor

Gürcistan'da halk yerel seçimler için sandık başında

Malatya'da yalnız yaşayan adam ölü bulundu

Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yol almaya devam ediyor

Siyonistlerin alıkoyduğu 137 aktivist İstanbul'da

Antalya'da uyuşturucu operasyonları: 18 tutuklama

AB ile Rusya arasında tanker krizi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan "Gazze'ye destek yürüyüşlerine katılın" çağrısı

Filistin'e verdiği destek haberlerinden dolayı İLKHA muhabirine plaket verildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tepkilerin gölgesinde başlayan festivalin çıkışında bıçaklı kavga: 6 yaralı

D-100'de otomobil traktöre çarptı: 2 yaralı

Tüm tepkilere rağmen "ahlaksız festival" başladı

Kolombiya, ABD'den F-16'ların alımını durdurdu

Çin'de Matmo tayfunu alarmı

Bingöl'de orman yangını

HÜDA PAR heyeti Mardin’de aşiret ve kanaat önderleri ile buluşma programı düzenledi