Batı Raman Kampüsünde ağaçlandırma hazırlıkları devam ediyor

Tarih: 03.10.2024 10:42 Güncelleme: 03.10.2024 10:42
Batı Raman Kampüsünde ağaçlandırma hazırlıkları devam ediyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Batman Valiliği, Batman Üniversitesi, İl Özel İdaresi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün birlikte yürüttüğü ağaçlandırma faaliyetleri kapsamında Batı Raman Kampüsünde yaklaşık 140 dekar alanda palyeleme çalışmaları yapıldı.

Batı Raman kampüsünü yeşillendirme çalışmaları kapsamında Batman İl Özel İdaresi, çevre projelerine katkı sağlamak, sürdürülebilir çevre politikalarını uygulama adına iş makineleriyle Batı Raman Kampüsü alanında palyeleme işlemleri yaptı.

“Daha Yeşil Bir Kampüs” mottosuyla üniversite kampüs alanında her yıl ağaçlandırma için fidanları toprakla buluşturan Batman Üniversitesi, 2024 yılı sonbahar mevsimi için de boş olan arazilere ağaçlandırma yapılması için hazırlıklara başladı.

Arazilerin fidan dikimine uygun hale getirilmesi için yapılan çalışmalar kapsamında Batman Üniversitesi ve Batman Orman İşletme Müdürlüğü tarafından dikim alanları projelendirilerek, gerekli fidan ve tecrübeli personelin temin edilmesi için anlaşma sağlandı.

Fidan dikim günü için Batman Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından hazırlıklar sürdürülerek, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanları korumak ve sürdürülebilir şekilde yönetmek için ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde Batı Raman Kampüsünde gerçekleşecek olan etkinliğe ev sahipliği yapılacak.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, "Batı Raman Kampüsümüzde bulunan yeşil alanları korumak, ağaç varlığını artırmak, erozyon kontrolünü sağlamak, toprak, su ve bitkiler arasındaki dengeyi sağlamak, biyolojik çeşitliliği ve toplumun çevre duyarlılığını geliştirmek amacıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Destek olan bütün kurumlarımıza Batman Üniversitesi adına teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı

İstanbul için sıcak hava uyarısı

Rusya, Afganistan İslam Emirliğini tanıyan ilk ülke oldu

Putin ile Trump Ukrayna'yı görüştü

İstanbul Silivri'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da hükümet karşıtları yine sokaklara çıktı

Çin Şıyan sınıfı uydusunu uzaya gönderdi

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Siyonist işgalciler Lübnan'a saldırdı

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Çin'de şiddetli yağış ve su baskını

Silivri'de ormanlık alanda yangın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Güney Kore'den Polanya'ya 6 milyar dolarlık tank satışı

Söylemez: Maaşlar, açlık ve yoksulluk sınırı arasında sıkıştı

Yükleniyor