• BIST 100

    16041,75%1,46
  • DOLAR

    43,99% 0,09
  • EURO

    51,15% -0,12
  • GRAM ALTIN

    7239,38% -0,24
  • Ç. ALTIN

    11873,13% -0,94

Batı Şeria genelinde Yahudi çetelerin saldırıları arttı

17 Ocak 2026, Cumartesi 12:55
17 Ocak 2026, Cumartesi 12:55
Batı Şeria genelinde Yahudi çetelerin saldırıları arttı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Siyonist rejim, Kudüs ve Batı Şeria'da yeni yerleşim projeleri, ev yıkımları, zorla tahliye ve Yahudi çetelerin saldırılarıyla Filistinlilere yönelik ihlallerini artırdı.

Filistin topraklarını savunma ve yerleşimle mücadele için kurulan Ulusal Büro tarafından yayımlanan haftalık rapor, 10–16 Ocak 2026 tarihleri arasında Kudüs ve Batı Şeria'da siyonist rejimin ihlallerinin belirgin biçimde tırmandığını ortaya koydu.

Raporda, devasa yerleşim projeleri, ev yıkımları, zorla yerinden etmeler, arazi gaspları ve işgalcilerin koruması altındaki yerleşimcilerin saldırılarının sürdüğü vurgulandı.

Rapora göre öne çıkan yerleşim projelerinin başında, Kudüs'ün eski havaalanı arazisine kurulması planlanan ve 9 bin konutluk yeni bir yerleşimi öngören Atarot Projesi geliyor. Bu projenin Filistinlilerin kentsel gelişimini engellediği ve iki devletli çözümü fiilen ortadan kaldırmayı hedeflediği belirtildi.

Doğu Kudüs'teki Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yürütülen "Nahlat Şimon" projesi kapsamında ise Um Harun Mahallesi'nin yıkılarak yerine 316 yerleşim birimi inşa edilmesinin planlandığı aktarıldı. Ayrıca "Yaşam Dokusu" adı verilen projeyle, yerleşimcilere özel bir yol inşa edilerek Maale Adumim yerleşiminin işgal altındaki Kudüs'e bağlanmasının hedeflendiği kaydedildi.

Yıkım ve zorla tahliyelerin de raporun önemli başlıkları arasında yer aldığına dikkat çekildi. Silvan'ın Baten el-Heva Mahallesi'nde 29 Filistinli evin, yerleşimci dernekler lehine zorla boşaltılma tehdidi altında olduğu bildirildi. Beytüllahim çevresindeki Aida Mülteci Kampı, Dar Salah ve Artas'ta Filistinlilere ait yapıların yıkıldığı, Eriha'nın kuzeyindeki Şelal el-Auca bölgesinde yaşayan bir topluluğun ise zorla göçe zorlandığı ifade edildi.

Batı Şeria genelinde ise Yahudi çetelerin saldırılarının arttığına işaret edildi. El Halil, Nablus, Ramallah, Selfit ve Beytüllahim'de Filistinlilere ait ev ve tarım arazilerinin hedef alındığı, toprakların tahrip edildiği, hayvanların ekili alanlara salındığı ve birçok ailenin bölgeyi terk etmeye zorlandığı belirtildi. Bu saldırılar sırasında Ramallah'ın doğusundaki el-Muğayyir köyünde 14 yaşındaki Muhammed Saad en-Nassan'ın işgalcilerin ateşiyle şehit olduğu hatırlatıldı.

Raporda ayrıca, Batı Şeria'daki "B" bölgelerinde Filistin yönetimine ait bazı yetkilerin işgalcilerin sivil idaresine devredilmesinin, yerleşim ve sürgün politikalarını daha da kolaylaştırdığı vurgulandı. İşgal ordusunun doğrudan tahliye ve baskınlara katılmasının, Kudüs ve Batı Şeria'da yeni bir yerleşim gerçeği dayatma amacını taşıdığı kaydedildi.

Sonuç bölümünde ise siyonist rejimin, yerleşim projeleri, yıkımlar ve zorla yerinden etmeler yoluyla Filistin topraklarında fiili durumu değiştirmeye devam ettiği, bunun Filistinlilerin hayatını daha da zorlaştırdığı ve uluslararası hukuk ile sözleşmelerin açıkça hiçe sayıldığı ifade edildi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

HÜDA PAR, ABD ve işgalcilerin 'sahte bayrak' oyununa karşı uyardı

Bursa'da tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Ağrı’da Ramazan ayının neşesi, minik ellere tatlı ikramı yapılıyor

Hakkari’de 25 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Çınar’daki altyapı ve elektrik sorunları çözülmeli

Orban: Drujba petrol boru hattının açılması için Ukrayna'yı siyasi ve mali baskı araçlarıyla zorlayacağız

İngiliz bakan, İran'a saldırılardaki rolleri hakkında kaçamak cevaplar verdi

ABD, Kuveyt Büyükelçiliği'ni kapattı

Küba ile Ekvador arasında büyükelçi krizi

Cezayir’de askeri nakliye uçağı düştü: 2 ölü, 4 yaralı

BAE'ye gitmekte olan Fransa uçağı geri dönmek zorunda kaldı

DSÖ: Nükleer tesislerin zarar görmesi cddi halk sağlığı sonuçlarına yol açabilir

HÜDA PAR Ağrı Gençlik Kolları’ndan teravih çıkışı salep dağıtıldı

Benzin, motorin ve otogaza zam

Hindistan'da savaş uçağı kayboldu

İran: Ateşkes talebinde bulunmadık, ABD ile müzakere etmeyeceğiz

Ukrayna, Karadeniz'de Rus birliklerini vurdu

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 120'ye yükseldi

Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılacak

Siyonist-ABD'den İran'da sivillere saldırı: 17 şehit

Diyarbakır'da 2 ayrı trafik kazasında 20 kişi yaralandı

İşgal ordusundan, Lübnan'ın güney sakinlerine "boşaltın" yoksa "ölürsünüz" tehdidi

Kuzey Kore'den yeni stratejik seyir füzesi denemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Rusya ve Ukrayna'dan yeni esir takası

Laricani: Binlerce ölü ve esirle sonuçlanacak ABD kara harekatını bekliyoruz

ABD'den Irak'taki vatandaşlarına ülkeyi terk edin çağrısı

Erakçi, İran'ın Nahçıvan'a füze fırlattığı iddialarını reddetti

Samsun'da zincirleme kaza: 3 yaralı

Lübnan, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun faaliyetlerini yasaklayacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR, ABD ve işgalcilerin 'sahte bayrak' oyununa karşı uyardı

Bursa'da tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Ağrı’da Ramazan ayının neşesi, minik ellere tatlı ikramı yapılıyor

Hakkari’de 25 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Çınar’daki altyapı ve elektrik sorunları çözülmeli

Orban: Drujba petrol boru hattının açılması için Ukrayna'yı siyasi ve mali baskı araçlarıyla zorlayacağız

İngiliz bakan, İran'a saldırılardaki rolleri hakkında kaçamak cevaplar verdi