• BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

Batı Şeria'da bıçaklı ve araçlı eylemler: 3 siyonist asker yaralandı

02 Aralık 2025, Salı 12:08
02 Aralık 2025, Salı 12:08
Batı Şeria
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ramallah ve El Halil yakınlarında gerçekleşen iki ayrı operasyonda üç işgalci asker yaralanırken, siyonist rejim güçleri eylemlerin faili olan iki Filistinliyi şehit etti.

Batı Şeria'da son saatlerde düzenlenen iki ayrı bıçaklama ve araçlı eylemde 3 işgalci yaralanırken, siyonist rejim güçleri her iki eylemin faili gençleri vurarak şehit etti.

Siyonist ordu radyosu, Ramallah'ın kuzeyindeki Atiret yakınlarında düzenlenen bıçaklama eyleminde iki işgalcinin yaralandığını duyurdu. İşgal basınına göre yaralananların, paraşütçü birliğine bağlı iki asker olduğu aktarıldı.

Bölgeye yeni birlikler sevk eden işgalciler, Atiret çevresindeki çok sayıda Filistin köyünü kuşatma altına aldı.

Aynı saatlerde El Halil'in kuzeyinde düzenlenen araçlı eylemde bir kadın asker yaralandı. İşgal basını, saldırıyı gerçekleştiren Filistinlinin daha sonra siyonist rejim güçleri tarafından takip edilerek şehit edildiğini yazdı.

Filistin Sağlık Bakanlığı ise sabah erken saatlerde, "El Halil kentinde 17 yaşındaki Mehenned ez-Züğeyr, siyonist rejim güçleri tarafından vurularak şehit edildi" açıklamasını yaptı. Aynı zamanda, işgalcilerin El Halil ve Beyt Rima'da şehit ettikleri iki gencin cenazelerini hâlen teslim etmediği bildirildi.

Pazartesi akşamı Kiryat Arbaa yakınlarında meydana gelen araçlı eylemde yaralanan asker olay yerinde ilk müdahaleyi aldıktan sonra hastaneye kaldırılmıştı. Olay sonrası El Halil çevresine çok sayıda askeri birlik konuşlandırıldı; siyonist rejim güçleri, kentteki el-Ehli, el-Mezan, el-Muhtesib ve Hilal Ahmer hastanelerinin çevresini kuşattı.

HAMAS: Eylemler halkımızın meşru tepkisidir

HAMAS, El Halil yakınlarındaki operasyonu "kahramanca" olarak niteleyerek şu açıklamayı yaptı:

"Bu eylem, siyonist rejimin her gün Gazze ve Batı Şeria'da işlediği katliam, infaz, yıkım ve sistematik saldırılara karşı halkımızın meşru tepkisidir."

Hareket, Batı Şeria'daki direniş eylemlerinin artmasının, "işgalin saldırganlığı, yıkım politikası, ilhak ve yerleşimci terörü" sonucu olduğunu vurguladı. HAMAS, "Direniş, işgalciler saldırılarını sürdürdükçe halkımızın meşru ve doğal hakkı olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Batı Şeria, siyonist rejim ordusu ve Yahudi çetelerin her geçen gün şiddetlenen saldırı dalgasıyla karşı karşıya. Saldırıların başladığı 8 Ekim 2023'ten bu yana en az 1085 Filistinli şehit edildi, 10 binden fazla kişi yaralandı ve 21 binden fazla Filistinli esir alındı. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Batman'da aracın altında sıkışan tilkiyi itfaiye ekipleri kurtardı

Tuzla’da narkotik operasyonunda 51 kilo skunk ele geçirildi

İran Dışişleri Sözcüsü Baki: Çok geç olmadan uyanın ve bu adaletsiz savaşa karşı çıkın

Hazro'da evi yanan aileye Umut Kervanı'ndan destek

Gaziantep’te tarihi eser operasyonunda bir kişi gözaltın alındı

Yunanistan'da 5.8 büyüklüğünde deprem

Meteoroloji’den 5 il için “Sarı kodlu” uyarı

Ankara’da polis ve savcı kılığına giren dolandırıcılar yakalandı

Standart dışı plakalara denetimler başladı

Kadıköy’deki polis merkezi iddialarıyla ilgili inceleme başlatıldı

Bitlis’e bu sezon yağan kar miktarı 8 metreyi buldu

İran’daki okul saldırısının savaş suçu olarak soruşturulması istendi

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: İran kendisine saldıranlara güçlü karşılık verecek

Norveç’teki ABD Büyükelçiliği’nde patlama

Pezeşkiyan: Düşman sözlerimi yanlış anladı

Çin’den Orta Doğu için ateşkes çağrısı

İşgal rejiminden Beyrut’ta saldırı: 4 şehid, 10 yaralı

"Sessiz çatlama" iş hayatında görünmeyen iç kopuşa işaret ediyor

İran, ABD'li askerlerin esir aldığını duyurdu

Batı Şeria’da işgalci siyonistlerin saldırısında 2 Filistinli şehid oldu

İran’dan savaş mesajı: 6 ay yoğun çatışmayı sürdürebiliriz

Araç plakalarıyla ilgili EGM’den açıklama

Norveç'te ABD Büyükelçiliğinde patlama

Meteoroloji’den kuvvetli rüzgâr ve çığ uyarısı

Mardin-Diyarbakır yolunda yoğun kar nedeniyle ulaşım aksadı

Malatya'da 78 yaşındaki adam evinde ölü bulundu

Malatya'da imam hatip okullarından teravih buluşması

Batman Petrol Gazetesi 23. Yayın Yılını Kutluyor

Afganistan Savunma Bakanı: Savaş ve barış Pakistan'a bağlı

ABD'nin İran'a yönelik raporu sızdı(rıldı): Saldırılar İran rejimini deviremez

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da aracın altında sıkışan tilkiyi itfaiye ekipleri kurtardı

Tuzla’da narkotik operasyonunda 51 kilo skunk ele geçirildi

İran Dışişleri Sözcüsü Baki: Çok geç olmadan uyanın ve bu adaletsiz savaşa karşı çıkın

Hazro'da evi yanan aileye Umut Kervanı'ndan destek

Gaziantep’te tarihi eser operasyonunda bir kişi gözaltın alındı

Yunanistan'da 5.8 büyüklüğünde deprem

Meteoroloji’den 5 il için “Sarı kodlu” uyarı