DÜNYA 29.08.2024 11:20:21 0

Batı Şeria'da işgalciler iki günde 17 Filistinliyi katletti

Batı Şeria
Haberi Sesli Oku

İşgalci siyonistlerin, Cenin ve Tulkarm başta olmak üzere Batı Şeria'da düzenlediği kapsamlı saldırılarda en az 17 kişi şehit oldu.

İşgal ordusu, Tubas'tan çekilirken Cenin ve Tulkarm şehirlerine yönelik 2002 işgalinden bu yana en büyük saldırılarını ikinci gününde de sürdürüyor.

Tıbbi kaynaklara göre, Batı Şeria'nın kuzeyindeki saldırılarda şu ana kadar Cenin'de 8, Tulkarm'da 5, Tubas'ta 4 olmak üzere 17 kişi şehit oldu, 30'dan fazla kişi de yaralandı. Böylece 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria'daki şehit sayısı 669'a yükseldi.

Tulkarm'da işgal kuvvetleri, şehre yönelik saldırganlığını Nur Şems kampının yanındaki kampı da kapsayacak şekilde genişletti ve burada onlarca eve baskın düzenleyerek çok sayıda Filistinliyi soruşturmaya tabi tuttu.

İşgalciler, Nur Şems kampını kuşatmaya devam ederek giriş çıkışları kapattı, evlere saldırırak aramalar gerçekleştirdi.

Cenin'de işgal kuvvetleri, şehri kuşatmaya ve doğu mahallesine hücum etmeye devam ederken, şiddetli çatışmaların başladığı ve zaman zaman patlama seslerinin duyulduğu bildirildi.

Cenin Valisi Kemal Ebu El Rub, WAFA'ya yaptığı açıklamada Cenin'deki durumun zor olduğunu, işgal kuvvetlerinin hâlâ şehri ve kampı kuşattığını ve buraya giden yolları kapattığını söyledi.

İşgal kuvvetlerinin vatandaşların araçlarını ve mülklerini yok etmeye, sokakları ve altyapıyı buldozerlerle yıkmaya, evlere baskın yapmaya devam ettiğini belirten El Rub, işgalciler 4 gün önce çok sayıda Filistinlinin evini boşaltmaya zorladığını, onlara bir daha dönmemelerini söylediğini ve buraları askeri kışlaya çevirdiğini belirtti.

Tubas'ta işgal kuvvetleri, 30 saatten fazla süren, 4 şehit ve çok sayıda esirin yanı sıra evlerin ve altyapının tahrip edildiği saldırının ardından El Faraa kampından çekildi. (İLKHA)

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Yükleniyor