-
BIST 100
15865,29%0,36
-
DOLAR
44,46% 0,11
-
EURO
51,09% -0,25
-
GRAM ALTIN
6514,16% 1,51
-
Ç. ALTIN
10621,43% -0,45
Batman Barosu Başkanı Şenses: Sosyal medyada çok tehlikeli ırkçı paylaşımlar yapılıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Özellikle sosyal medyada son zamanlarda çok tehlikeli bir şekilde ırkçı paylaşımların yapıldığını belirten Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses, yetkilileri bu paylaşımlara karşı tedbir almaya çağırdı.
İLKHA muhabirine, son dönemlerde sosyal medyada çok yoğun ırkçı paylaşımlara rastladıklarını ifade eden Avukat Şenses, bunun oldukça tehlikeli olduğunu vurguladı.
Daha önce de kamu ve yargı makamlarını bu konuda uyardıklarını dile getiren Şenses, Türkiye gibi farklı kesimlerin bir arada yaşadığı bir ülkede, halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek paylaşımların, toplumsal barış açısından çok ciddi riskler barındırdığını kaydetti.
Bu nedenle gerek valiliklerin, gerekse de yargı makamlarının bu tür paylaşımlara karşı önleyici tedbirler alması gerektiğini belirten Şenses, bu paylaşımları yapanlar hakkında nefret suçu saikiyle gerekli adli soruşturmaların başlatılmasını istedi.
"Suç duyurularının çoğu sonuçsuz kalıyor"
Türkiye'nin, çok farklı etnik grupların yaşadığı hassas bir ülke olduğuna dikkat çeken Şenses, "Bu nedenle özellikle Kürtlere yönelik bu tür paylaşımlar yargı makamları tarafından mutlaka incelenmelidir. Maalesef yapılan suç duyurularının çoğu sonuçsuz kalıyor. Bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum; Halkı kin ve düşmanlığa tahrik edebilecek paylaşımlar karşısında yargının adım atması gerekmektedir. Çünkü nefret suçu, ilerleyen süreçte saldırılara dönüşebilir ve bu, toplumsal barışı ciddi şekilde bozma riski taşımaktadır. Bu konuda gerekli tedbirlerin alınması gerektiğine inanıyoruz." dedi.
"Siyasiler daha sorumlu bir dil kullanmalı"
Siyasilerin de itidalli bir dil kullanmaları gerektiğini ifade eden Şenses, şöyle devam etti:
"Maalesef, siyasilerin kutuplaştırıcı dili, tabanlarında etnik gruplar arasında düşmanlığa yol açabiliyor. Bu nedenle siyasilere büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu ülke hepimizin. Bir arada yaşıyorsak, bir arada yaşama kültürüne sahip çıkmamız gerekiyor. Hiçbir etnik grubun diğerine üstünlüğü yoktur. Siyasilerin bu nedenle daha sorumlu bir dil kullanmaları gerekmektedir." (İLKHA)
Unicraf ile Kişiye Özel Hediye Anlayışı Değişiyor
Esnafla buluşan Belediye Başkanı Er'den yeni Malatya mesajı
Özgür Kudüs Platformu: Müslümanlar Mescid-i Aksa'nın kapatılmasına sessiz kalmamalıdır
Malatya'dan ortak ses: Ümmet bir olmalı
Batman'da sıfır atık günü etkinliği düzenlendi
Gaziantep'te yağma suçundan aranan şüpheli yakalandı
Batman'da bağımlılıkla mücadelede yeni model
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nden "Sıfır Atık" hamlesi
Malatya'da bahar ortasında kar sürprizi
Karabağlar’da boyacıda patlama: Bir yaralı
Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın yardım malzemeleri tasnifine eşlik etti
Adana’da cep telefonu bayisinde silahlı saldırı: Bir ölü
2027 Arıcılık Olimpiyatları Türkiye’de düzenlenecek
Selçuk Üniversitesi, “Kampüsten Mahalleye İyilik Sağlık Hareketi” düzenledi
Doç. Dr. Özteke Kozan: Sanal kumar bağımlılığı bir döngüye dönüşüyor
Konya’da Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplandı
Üç eyaleti vuran Narelle Kasırgası: Hasar büyük, gökyüzü kızıl renkte
TEBD Batman İl Başkanı Değirmenci: Konut satışları dip seviyede
Yemen’de sel felaketi: Ölü sayısı 20’ye yükseldi
Mescid-i Aksa'nın kapatılması ikinci ayına girdi: Zayıf tepkiler işgalcileri cesaretlendiriyor
Esnaf altyapı sorununa tepkili: Her yağmurda aynı mağduriyeti yaşıyoruz
Pasifik'te 7,3 büyüklüğünde deprem
Çavuşçu Gölü yağışlarla yeniden su tutmaya başladı
Beyşehir’de otomobil devrildi: 2’si çocuk 5 yaralı
Konya’da trafikte yarış yapan 2 sürücüye ceza
Bursa’da sağanak ve fırtına etkili oldu
Ukrayna’dan Rusya’nın Samara Bölgesine İHA saldırısı
Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 2'si çocuk 8 yaralı
Vali Gül'den kazada yaralanan polis ve sivillere ziyaret
GKO Başkanı Tabur: Altın "güvenli liman" özelliğini koruyor
Yükleniyor







