-
BIST 100
17568,26%1,33
-
DOLAR
44,73% 0,11
-
EURO
52,77% 0,37
-
GRAM ALTIN
6872,13% 0,87
-
Ç. ALTIN
10987,71% 1,06
Batman Belediyesinden paralarını alamadığını iddia eden esnaf Cumhurbaşkanına seslendi!
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Bundan 5 ay önce kayyum döneminde Batman Belediyesine yaklaşık 50 milyon TL'lik binlerce gıda kolisi verdiklerini belirten esnaf, ödemelerini bir türlü alamadıklarını ileri sürerek büyük mağduriyet yaşadıklarını söyledi. Cumhurbaşkanına seslenen esnaf, s
Batman Gıda Toptancılar Sitesi'nde faaliyet gösteren 6 esnaftan 3'ü bir araya gelerek konuyla ilgili İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulundu.
Tek isteklerinin haklarına kavuşup mağduriyetlerinin giderilmesi olduğunu ifade eden esnaf, şu anda ise DEM Partili Batman Belediyesinde muhatap bulamamaktan şikâyetçi.
Ödemelerini alabilmek için belediyeyi mahkemeye verdiklerini belirten esnaf, yaşadıkları soruna çare bulunmasını istedi.
Alacaklarını tahsil edememeleri durumunda iflas edeceklerini vurgulayan esnaf, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.
Ahmet Türk
"45 gün sonra ödeme yapacaklardı"
Toptancılar Sitesinde faaliyet gösterdiklerini belirten esnaf Ahmet Türk, "Ramazan ayında bir firmaya ramazan kolisi verdik. 45 gün sonra bize ödeme yapacaktı. Ödeme yapmadı. O da kendisi Batman Belediyesi ihalesini almıştı. Sayın Vali Bey'in ihalesini yaptığı 72 bin kolide biz de 5 tır mal vermiştik. Maalesef o firmadan ödememizi alamadık." dedi.
"Belediye bize ödeme yapmıyor"
5 aydır ödemelerini alamadıklarından dolayı belediyeyi mahkemeye verdiklerini ifade eden Türk, "Şu an alacağımız belediyededir ama belediye maalesef bize herhangi bir ödeme yapmıyor. Firmayla beraber toplam 6 esnafız. 7 milyon 500 TL kayyum döneminde ödeme yapıldı. Geri kalan 50 milyon TL'yi ise belediye ödeme yapmıyor." diye konuştu.
"Ödememiz yapılmazsa dükkanı kapatacağız"
Ödemelerini tahsil edemediklerinden ötürü büyük bir mağduriyet yaşadıklarını vurgulayan Türk, "Ürün getirdiğimiz fabrikalar olsun, başka yer olsun onların ödemesini yaptık ancak belediye ödememizi yapmıyor. Gerçekten çok sıkıntılı durumdayız. Bir an önce buna bir çare bulunmasını istiyoruz. Ödememiz yapılmazsa dükkanı kapatacağız. Dolar, altın borç aldığımız yerler var. Onlara karşı da mağdur olduk. Vali Bey olsun, Cumhurbaşkanı olsun buna el atmaları lazım." ifadelerini kullandı.

Mehmet Bulut
"Muhatap bulamıyoruz, iflasın eşiğine geldik"
Bir diğer toptancı esnafı Mehmet Bulut ise şunları söyledi:
"Batman Belediyesine üçüncü ayın 28 ile dördüncü ayın 10'u arasında ramazan gıda paketleri hazırladık. Bize söz verdiler, dördüncü ayın 15'inde ödeme yapılacaktı. O günden beri ne bir ödeme yapıldı ne de karşımızda bir muhatap var. Belediye valiliğe, valilik topu belediyeye atıyor. Bugün gittim ve belediye başkanıyla görüştüm. Bugün dahi bana, 'paramız yok biz ödeme yapamayacağız' dediler. Biz de çok mağduruz, kredi kartlarımız, çeklerimiz, senetlerimiz var. İflasın eşiğine gelmişiz. Yetkili merciler mağduriyetimizi gidersin istiyoruz." (İLKHA)
Isparta'da 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Avrupa'daki hava yolu şirketleri yakıt için AB'den yardım istedi
Elazığ'da kamyonet ve otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Osmaniye'de bağımlılıkla mücadelede uygulama süreçleri ele alındı
Norveç ve Ukrayna’dan İHA üretiminde işbirliği kararı
2025 yılında mobilya ihracatı 4,6 milyar dolara ulaştı
Hatay’da 28 köy evi depremzedelere teslim edildi
Polonya Parlamentosu’nda Nazi sembollü bayrak krizi
BM Genel Sekreteri Guterres: Diplomasiye dönülmeli
Çin'de Licien-1 roketiyle 8 uydu yörüngeye gönderildi
işgalci rejim ile Lübnan doğrudan müzakerelere başlıyor
İtalya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle 2 kişi öldü
Mersin’de güvenlik ve kamu hizmetleri toplantılarında son veriler paylaşıldı
Arakçi ve Fidan müzakere sürecini görüştü
ABD, İran savaşında tüm PrSM füzelerini tüketme noktasına ulaştı
Pezeşkiyan’dan işgalci rejim karşıtı tutumlara destek
Tunus'ta sel felaketi: Bazı bölgelerde eğitime ara verilirken, 1 kişi hayatını kaybetti
Trump: İran görüşmeleri Pakistan’da yeniden başlayabilir
İran: Yeni müzakere turu için anlaşma yok
Adalet Bakanı: Vatandaş adliyede güven duymalı
BM: Orta Doğu'da müzakerelere devam edilirken ateşkes de devam etmeli
Doğum izni 24 haftaya çıkarılıyor
Pamukta genetik devrim: Bin yıllık süreç birkaç yıla indi
Sivas'ta TAKE Projesi kapsamında tohum dağıtımı yapıldı
Çin'de elektrikli otomobil üreticisi fabrikada yangın
İBB davasında Ongun’dan ilk savunma
Kazakistan'da meydana gelen göçükte 2 işçi öldü
Ayasofya’da Bizans bayrağı açan turistler tutuklandı
Karlıova'da nesli tükenmekte olan porsuk görüntülendi
Uganda’dan geri adım
Yükleniyor







