• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5971,32% 0,00
  • Ç. ALTIN

    9644,38% 0,00

Batman-Diyarbakır yolunda bitmeyen çile

04 Kasım 2025, Salı 13:42
04 Kasım 2025, Salı 13:42
Batman-Diyarbakır yolunda bitmeyen çile
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman Çayı Köprüsü'nden itibaren süren yol çalışmaları, yazın toz, kışın çamur nedeniyle sürücülere zor anlar yaşatıyor. Işıklandırma ve uyarı levhalarının yetersizliği, kazalara davetiye çıkarırken sürücüler, yolun bir an önce tamamlanmasını istiyor.

Yaz aylarında tozdan, kış aylarında ise yağışlı günlerde çamurdan geçilmeyen Batman-Diyarbakır yolunda sürücüler zor günler geçiriyor.

Yolda yaşanan ışıklandırma eksikliği ve uzun süredir devam eden çalışmalar, özellikle ylu sık kullanan sürücülerin tepkisine neden oluyor.

Batman Çayı Köprüsü'nden başlayarak devam eden yol çalışmalarının uzun sürmesi, asfaltın tamamlanmaması, çukur ve engebelin fazlalığı ile bozuk zemin, akşam saatlerinde yetersiz ışıklandırma ve uyarı levhalarının eksikliği nedeniyle her gün binlerce aracın geçtiği güzergâhta sürücüler için büyük risk oluşturuyor.

Yaklaşık 10 kilometrelik yol çalışmaları sürücüler için ciddi tehlike oluşturuyor.

Duruma tepki gösteren sürücüler, yetkililere çağrıda bulunarak yolun bir an önce tamamlanmasını istedi.

Veysi Yiğmez

"Bu yolun kısa sürede bitirilmesini istiyoruz"

Sürücülerden Veysi Yiğmez, "Bu yoldan sık sık geçiyoruz. Yani yol sıkıntılarını biliyorsunuz, her gün geçiyoruz. Aynı şekilde trafik kazaları da oluyor. Bu yolların öncelikle yapılmasını tavsiye ediyoruz. Kazaların çoğunun sebebi de yolların kapatılıp sonra tekrar bir yerden açılması; bu durum insanları şaşırtıyor." dedi.

"Yol çok kötü, engebeli yerler çok"

Yapılan çalışmayı çok değerli bulduklarını ama çok uzun sürmesinin de sürücüler için tehlike oluşturduğunu ifade eden Yiğmez, "Araçların bazıları sağdan soldan geçtikleri zaman bazılarına yol vermiyor, yer olmadığı için de kazalar çok oluyor. Her yer çukur, çalışma var zaten. Görüyorsunuz, yolların hâlini biliyorsunuz. Kışın buradan geçemeyiz, çevre yolunu kullanıyoruz kesinlikle. Gerçekten çok kötü etkileniyoruz, o yüzden öncelikle bu çukur ve bozuk yerlerin asfaltlanmasını ve yolun bir an önce bitirilmesi istiyoruz. Bu yollar bu şekilde olmaz. Yol çok kötü, engebeli yerler çok. Şu anda geçemiyoruz, zor ilerliyoruz. En fazla ikinci viteste gidiyoruz, daha yüksek viteste gitmek mümkün değil." ifadelerini kullandı.

İsmini vermek istemeyen sürücü

"30 yıldır Batman-Diyarbakır arası yolu bir türlü bitmedi"

Yapılan çalışmacının uzun sürdüğüne dikkat çeken isminin çıkmasını istemeyen bir diğer sürücü ise, "Bu yol için rezaletten başka bir şey diyemiyorum. Diyarbakır'da çalışıyorum ama anne ve babam Batman'da kaldığı için sürekli gidip geliyorum. 30 yıldır Batman-Diyarbakır arası yolu bir türlü bitmedi. İnşallah bu yol çalışması en kısa sürede biter." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Umut Kervanı Ceylanpınar'da "umut" olmaya devam ediyor

Altın tarihi yüksek seviyeye ulaştı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Polis ve savcı kılığında dolandırıcılık yapan 25 kişi tutuklandı

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak ve kar uyarısı

Gazze'de ateşkes yine delindi: Siyonist saldırılarda 4 şehit, çok sayıda yaralı

DSÖ uyardı: Gazze'de 100 bin çocuk açlığın eşiğinde

Moskova ABD'nin revize edilen barış planına kapıyı kapattı

Tunus'ta toplu açlık grevi: "Zindanlar direniş alanına dönüştü"

Axios: Netanyahu, Trump'tan İran'a saldırı için yeşil ışık arıyor

Epstein dosyaları: Güç, zenginlik ve suskunluk duvarı

BAE Devlet Başkanı Bin Zayid, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Malatya'da beton mikseri devrildi: 1 ölü

ABD, Venezuela'ya ait üçüncü petrol tankerine de el koydu

2026 yılı bütçesi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi

HAMAS'tan Batı Şeria'da 19 işgal birimi planına tepki: Filistin topraklarını yağmalamayı amaçlayan yeni bir sömürgeci adım

Bolu'da iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Rusya, Ukrayna'ya saldırılarını yoğunlaştırdı

Mardin’de tır ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

Venezuela ve İran Dışişleri Bakanları "ABD'nin korsanlık eylemlerini" görüştü

Semeru Yanardağı yeniden faaliyete geçti

Romanya'da 40 yıl sonra cüzzam hastalığı tespit edildi

Fransa'da şiddetli yağışlar nedeniyle turuncu alarm

Malezya'dan Tayland ve Kamboçya'ya diyalog çağrısı

Diyarbakır'da kontrolden çıkan kamyon devrilerek yan yattı

Diyarbakır'da minibüs ile otomobil çarpıştı

Şanlıurfa’da 571 öğrenci için icazet töreni

Adıyaman'da baraj gölünde tekne alabora oldu: 1 kişi kayıp

Bakan Kacır yolda buldukları altın dolu çantayı yetkililere teslim eden çocukları ödüllendirdi

Gabar Dağı’nda fidan dikimi dönüşü kaza: 5’i ağır 13 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Umut Kervanı Ceylanpınar'da "umut" olmaya devam ediyor

Altın tarihi yüksek seviyeye ulaştı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Polis ve savcı kılığında dolandırıcılık yapan 25 kişi tutuklandı

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak ve kar uyarısı

Gazze'de ateşkes yine delindi: Siyonist saldırılarda 4 şehit, çok sayıda yaralı

DSÖ uyardı: Gazze'de 100 bin çocuk açlığın eşiğinde