• BIST 100

    9398,53%1,29
  • DOLAR

    38,75% 0,36
  • EURO

    43,69% 0,38
  • GRAM ALTIN

    4150,24% 1,14
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni yüzüyle bölgenin sağlık üssü olmaya aday

GÜNDEM 19.08.2023 10:40:03 0
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni yüzüyle bölgenin sağlık üssü olmaya aday

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni yüzüyle bölgenin sağlık üssü olmaya aday

Batman Bölge Devlet Hastanesi ile birleştirilen Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yenilenen haliyle Kuzey Irak ile beraber Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaşayan vatandaşların hizmetine sunuldu.
4 katta yapılan tadilatlarla beraber yeni eklenen sağlık birimleri Batman’ı sağlık alanında ön plana taşıyor. Beyin cerrahisi, nöroloji, ve göğüs cerrahisinde biten tadilatlarla hastalar yenilenmiş odalarda hizmet almaya başladı. Devam eden tadilatların da yakın zamanda biteceğini ve hastaların hizmetine sunulacağını belirten Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, “Batman Eğitim ve Araştırma Hastanemizin özellikle Bölge Devlet Hastanesi olarak nitelendirilen eski binada çalışmalarımız şu anda devam ediyor. Zemin artı 3 kat şeklinde gittiğimiz çalışmaların en üst katında olan beyin cerrahisi, nöroloji servisi, nöroloji yoğun bakımı ve göğüs cerrahisi servislerimizde çalışmalarımız tamamlandı' dedi.
Şu anda hastaların yenilenmiş odalarda hizmet almakta olduğunu ifade eden Canbolat, 'Şu anda üroloji ve nefroloji servislerinde tadilatlarımız devam etmekte olup, akabinde bir alt katta olan ortopedi servisimizde tadilatlarımız yapılıp servislerimiz yenilenmiş haliyle hastalarımıza hizmet verecektir. Eğitim ve Araştırma Hastanemizin önceki bölge hastanesiyle daha sonra yapılan ek bina şeklindeki bağlantısını bir asansör vasıtasıyla sağlamış bulunmaktayız. Yaklaşık 2 ay kadar önce hastalarımızın hizmetine sunulan asansörümüz şu anda aktif bir şekilde kullanılmaktadır” diye konuştu.

“Eksik görülen branşlarda hekim atamalarını ilimize kazandırmaya çalışıyoruz”
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde eksik görülen ve mevcutta bulunmayan branşlar için hekim atamaları yapıldığını aktaran Canpolat, şöyle konuştu:
“Eğitim ve Araştırma Hastanemizde şu anda uzman hekim olarak görev yapan arkadaşlarımıza ilaveten devlet hizmet yükümlüsü kadrosuyla 2 ayda bir uzman hekim ataması yapılmaktadır. Eksiklik görülen veya mevcutta bulunmayan branşlarda bakanlığa başvuruda bulunarak eksik uzman hekim ve pratisyen hekim atamalarını ilimize kazandırmaya çalışıyoruz.”

“1 milyonun üzerinde hasta grubuna hizmet veriyor”
Yenilenen Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 1 milyonu aşkın hastaya hizmet verdiğini söyleyen Canpolat, “Batman ilimizin merkezde 500 bine yakın olmak üzere toplamda 640 bine yakın bir nüfusu bulunmaktadır. Fakat bunlarla birlikte çevre illerdeki ilçelerin yakın olması hasebiyle daha doğuda olan illerimizden gelen hastalarımız ve buna binaen Kuzey Irak’tan gelen hastalarımızı da işin içine kattığımız zaman yaklaşık 1 milyonun üzerinde bir hasta grubuna Batman’ımızdaki Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet vermektedir. Nitelikli ameliyatlarımız göz hastalıklarında, ortopedi branşında ve diğer benzeri cerrahi gerektiren ameliyatlar salonlarımızda yapılmaktadır' şeklinde konuştu.

“Batman, sağlıkta gelişime açık bir il”
Batman’ın genç nüfus itibari ile sağlıkta gelişime açık bir il olduğunu kaydeden Canpolat, sözlerini şöyle tamamladı:
“Batman ili sağlıkta gelişime açık bir il. Çünkü merkez nüfusu itibarı ile Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip 7’nci iliyiz. Dinamik bir yapıya sahip. Sağlık hizmetlerinde ise bizde Batman İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu dinamizme, bu hızlı gelişim sürecine hem hastanelerdeki yenilenen birimlerimiz, açtığımız yeni özellikli birimler hem de yeni yaptığımız birinci basamak, ikinci basamak tesislerimizle bu dinamizme, bu gelişime eşlik etmeye çalışıyoruz.”

Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de

İzmir açıklarında düzensiz göçmen operasyonu

Patpat diye tabir edilen tarım aracı devrildi: 6 yaralı

Ankara'da sağanak ve fırtına etkisi

Pakistan: israil yapımı 77 SİHA'yı düşürdük

Kızıl Meydan'da 80. Yıl kutlamaları

Altında yeni rekorlar bekleniyor mu? Yoksa sırada düzeltme mi var?

Sivas'ta 15 yaşındaki öğrencinin akranlarınca darp edildiği olayda tutuklama

Samsun'da 213 kişi tavuktan zehirlendi

Macron ve Tusk, yeni bir savunma anlaşması imzaladı.

Mardin'de görenlerde merak uyandıran tavuk yumurtası

Gazze’de on binlerce çocuk açlık nedeniyle ölüm tehlikesi altında

Filistin'e destek verdiği için ABD'de gözaltında tutulan Rümeysa Öztürk serbest bırakıldı

Almanya'da yeni göçmen kararı

Serinlemek için Kezer Çayı'na giren çocuk hayatını kaybetti

Ensarullah: Ben Gurion Havalimanı'nı hipersonik füzeyle hedef aldık

İngiltere, Rusya'ya şimdiye kadarki en büyük yaptırım paketini açıkladı

Van'da uyuşturucu operasyonu: 63 gözaltı

Balıkesir'de 3,1 büyüklüğünde deprem

Panama: ABD ile askeri anlaşma yeniden müzakere edilmeyecek

Hacettepe Üniversitesi’nde düzenlenen "Aile Sempozyumu" sapkın grupların saldırısına uğradı

Ordu'da trafik kazası: 5 yaralı

Tahmazoğlu: Kurban Bayramı'nda fahiş fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Çalışan annelerin çalışma saatleri esnetilmeli

Siyaset Bilimci Özyaramış: Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim nükleer bir savaşa dönüşebilir

Ağrı'da 8 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Güven: Konser adı altında düzenlenen etkinlikler, gençlerin ahlaki değerlerinden sapmasına yol açıyor

Dr. Kemal Sağlam Ankara'da Gazze için tek kişilik eylem düzenledi

İran, 11 Mayıs'ta Umman'da ABD ile görüşme yapmayı kabul etti

Batman'da kayıp büyükbaş hayvanlar bulunarak sahibine teslim edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ