• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% -0,03
  • EURO

    44,86% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4240,20% 0,09
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Batman esnafından faizsiz kredi talebi: Destekler arttırılmalı

EKONOMİ 4.02.2025 10:35:43 0
Batman esnafından faizsiz kredi talebi: Destekler arttırılmalı

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yaptığı açıklamada, esnafın KOSGEB ve diğer devlet kurumları aracılığıyla faizsiz kredi desteği beklediğini söyledi.

Esnafın artan giderleri karşısında zorlandığını ve bu durumun sürdürülebilir olmadığını belirten BESO Başkanı Çiftçi, esnafın işlerini devam ettirebilmesi için devletin daha fazla destek sunması gerektiğini ifade ederek, özellikle faizsiz kredi desteği talep etti.

"Giderler artıyor"

Esnafın gelirlerinin giderek azaldığını vurgulayan Çiftçi, "Esnafımızın giderleri gün be gün artıyor. Buna göre gelirler de artması lazım ki işin üstesinden gelinebilsin. Kira, elektrik, vergi, işçi, sigorta giderleri gibi tüm giderler artıyor ama esnafın gelirleri ise azalıyor. Bu durum sürdürülebilir değildir. Bunun için hükümet esnafa yönelik destekler çıkarmalıdır. Bu SGK olur, İŞKUR olur, KOSGEB olur, faizsiz krediler olur." dedi.

"Esnafın desteklenmemesi sıkıntılara yol açabilir"

Esnafın zor durumda olduğunu ve bu sıkıntıların çözülmesi için hükümetin hızla harekete geçmesi gerektiğini ifade eden Çiftçi, "Esnaf toplumun bel kemiğidir. Esnafı desteklemeliyiz. Şayet esnafı desteklemezsek çarpan etkisiyle beraber çok büyük sıkıntılara yol açabilir. Bunun için esnaflara yönelik faizsiz kredi desteği bekliyoruz. Faizsiz kredi desteği verilsin ki işlerini sürdürebilsinler. Genç girişimciler için olsun, işlerini geliştirecek esnafımız için olsun, imalatçılar için olsun, esnafımıza KOSGEB veya diğer kurumlar aracılığıyla hükümetten faizsiz destek verilmesini bekliyoruz." diye konuştu.

"Esnaf rahat nefes alsın istiyoruz"

2025 yılından daha büyük beklentilerinin olduğunu vurgulayan Çiftçi, "2024 yılı bizim açımızdan çok olumlu, verimli geçmedi. Bu nedenle bizim 2025 yılından beklentimiz daha fazladır. Bizler bu beklentilerimize ulaşmak istiyoruz. Esnafımız rahat nefes alabilsin istiyoruz. Sıkı para politikasından ve diğer sıkıntılardan dolayı esnaf kredi kartına sarılıyor. Kredi kartlarında gecikme durumlarında Batman ilk sıralardadır. Bizler bunu aşmak istiyoruz. Bunun için devlet destekleri yapmalı ve artırmalıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Gazze'de direniş darbesi: En az 5 işgalci öldürüldü

Batman'da trafik kazası: 4 kişi yaralandı

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında 15 şehit, çok sayıda yaralı

On binlerce kişi Bayram Namazını Mescid-i Aksa'da kıldı

Köylerde bayram daha huzurlu geçiyor

İşgal kurşunuyla vurulan Filistinli çocuk şehit oldu

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelere kurban eti ulaştıracak

Siyonist rejim, Kurban Bayramı'nın ilk gününde İbrahim Camii'ni teslim etmeyi reddetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı mesajı

Umut Kervanı İstanbul'da yüzlerce hisse kurban kesimi gerçekleştirdi

Batman'da trafik kazası: 1 kişi yaralandı

Ambulans ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Yetimler Vakfı Yemen'de yüzlerce yetimi giydirdi, mağdur ailelere yardım ulaştırdı

Umut Kervanı, bayramda binlerce aileye kurban eti ulaştıracak

1,7 milyon hacı, Kurban Bayramı'nın ilk sabahında Mina'da cemre taşladı

Bayram namazı için camiye gelen çocuklar: Gazze için dua edeceğiz

Adanalılar: Kurbanın amacı et değil, Allah rızasıdır

İran'dan Çin'e balistik füze hamlesi: Binlerce tonluk anlaşma yapıldığı iddiası

Direniş güçlerinden siyonist rejime ağır darbe: Ölü ve yaralılar var

Kurban etinin mevlit veya düğün yemeği yapılması caiz midir?

Şabak, Gazze'deki çeteleri HAMAS'a karşı silahlandırdı

Yapıcıoğlu: Gazze’de hâlâ İsmailler kurban ediliyor

Adanalılardan bayram mesajı: Gazze’deki soykırım son bulsun

Diyarbakır halkı kurban şehidlerini unutmadı

Adıyamanlılar bayram namazında buluştu

Konya'da yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 10'u ağır 26 yaralı

Diyarbakırlılar bayram namazını tarihi Ulu Camiinde eda etti

Adana Valisi Köşger'den bayram mesajı ve trafik uyarısı

Malatya'da Bayram Namazı coşkusu

Kurban; paylaşmak, yardımlaşmak ve kardeşliktir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ