-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Batman Havalimanı'nda "Nükleer Tehditler Tatbikatı" gerçekleştirildi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Batman İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekipleri ve AFAD ekipleri tarafından Batman Havalimanı'nda Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) tatbikatı gerçekleştirildi.
Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada; Batman AFAD Müdürlüğü tarafından, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, DHMİ Batman Havalimanı Müdürlüğü ile Diyarbakır AFAD Birlik Müdürlüğünün katılımıyla toplam 47 personel ve 13 araçla Devlet Hava Meydanları Batman Havalimanı’nda Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) tatbikatı icra edildiği belirtildi.
AFAD tarafından hazırlanan senaryoya göre 31 Kasım günü saat 10:00’ da Ankara-Batman seferi düzenleyen x hava yollarına ait uçağında, bagajların indirilmesi esnasında iki bagaj operatörünün baygınlık geçirdiği bilgisi üzerine, durum 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi.
Açıklamanın devamında; "Gelen ihbar üzerine Batman AFAD müdahale ekipleri olay yerine sevk edilerek, Diyarbakır AFAD ‘dan destek müdahale ekibi ve ekipman talep edilmiştir. Bununla birlikte İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İl Emniyet Müdürlüğü, Havalimanı güvenlik ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edilmiştir. Olay yerinde talimatlar gereği olayın yaşandığı alanda giriş ve çıkışlar için gerekli güvenlik tedbirler alınmıştır." denildi.
Açıklamada, "Tatbikatın devamında olay yerine gelen AFAD ekipleri tarafından gerekli önlemler alındıktan sonra, kimyasal maddenin tespiti çalışmalarına başlanmış, müdahale hazırlıklarıyla birlikte sızıntıya maruz kalan kişilerin maruz kaldığı madde ve patojenleri uzaklaştırarak güvenli hâle getirilmiş ve sağlık ekiplerine teslim edildikten sonra tehlikeli maddenin türünün civa olduğu tespit edilmiş ve gerekli önlemler alınarak tehlikeli madde kontrol altına alınmıştır" ifadelerine yer vrildi. (İLKHA)
Türkiye'den Güney Afrika'ya süt ve süt ürünleri ihracatının önü açıldı
AFAD ve OGM orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarını değerlendirdi
İçişleri Bakanı Çiftçi'den personel yönetimi toplantısı
Kuzu ve oğlaklarda zorunlu aşı ve destekleme şartları açıklandı
TİGEM Ceylanpınar’da 1'inci ürün dane mısır ekilişlerini tamamladı
Anadolu Otoyolu’nda feci kaza: 1 ölü, 15 yaralı
Umut Kervanı Elazığ Derneği’nden ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı
Küresel haydutluğa ve siyonizme karşı ortak mücadele çağrısı
Muş’ta "Dünya Kudüs Günü"nde birlik mesajı verildi
Ankara'da "Dünya Kudüs Günü" açıklaması: Kudüs'ün kurtuluşu direnişten geçer
Ağrı'da yasa dışı bahis operasyonunda gözaltına alınanlardan 65 zanlı tutuklandı
Şanlıurfa'da 30 milyon liralık dolandırıcılık: 2 tutuklama
Kocaeli'de dolandırıcılık operasyonu: 18 tutuklama
Ankara'da itikaf sünneti ihya ediliyor
Bursa'da Kudüs’ün özgürlüğü için birlik çağrısı
Hem siyonist hem de hırsız: Filistinlileri darbedip hayvanlarını çaldılar
Suriye'de askeri kışlada roket patladı: 29 yaralı
Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 12 şüpheli tutuklandı
Ukrayna, Storm Shadow ile Rus topraklarını hedef aldı: 7 ölü, 40 yaralı
Ay: Kudüs ve Mescid-i Aksa Müslümanların ortak mirasıdır
Ağrı’dan "siyonist yayılmacılık küresel barışı tehdit ediyor" uyarısı
Malatya'da otomobil ile kamyon çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Batmanlılar Kudüs için tek ses oldu: Kudüs ve Aksa özgür olmalı
BM: Gazze'ye yönelik tüm insani yardım hareketleri engellendi
Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı
Tekne orucu tutan minikler aileleri için güllaç hazırladı
Zonguldak'ta işçi taşıyan midibüsle otomobil çarpıştı: 13 yaralı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan bölgedeki gerilime ilişkin diplomasi çağrısı
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile Sisi görüştü
Tayvan açıklarında 5,7 büyüklüğünde deprem
Yükleniyor






