EKONOMİ 15.10.2024 16:16:08 0

Batman tarım, gıda ve hayvancılık fuarına kapılarını açtı

Batman tarım, gıda ve hayvancılık fuarına kapılarını açtı
Haberi Sesli Oku

Batman'da tarım makinelerinden sera teknolojilerine, zirai ilaçlardan yem sanayisine birçok sektörü tek çatı altında buluşturan 'Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı' açıldı.

Batman'da '5. Batman Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı Batman Valisi Ekrem Canalp'ın katılımıyla gerçekleşti.

Adalet Caddesi'nde kurulan fuar, 15-19 Ekim tarihleri arasında halka kapılarını açık tutacak. Fuarın açılışında konuşan Vali Ekrem Canalp, tüm fuarların yapılacağı bir meydanı şehre kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yakın zaman içerisinde yeni valilik binasının temelini atacaklarını belirten Canalp, "Yeni valilik binası belki 2 yıl, belki de 2 buçuk yıl sürecek. Görmüş olduğunuz bu valilik alanı olduğu gibi, zemininin altı otopark, hem de devasa bir otopark ve üstü de kent meydanı olacak. Kent meydanı dediğiniz zaman bu aynı zamanda yapacağımız bütün fuar türü etkinliklerin de yapılacağı bir alan ve bir meydan olacak. Şükürler olsun, 2022 yılında ilk bu fuarın açılışını yaparken, gıdanın ne kadar önemli olduğundan, hayvancılığın ne kadar önemli olduğundan, ama aynı zamanda katma değerin de ne kadar değerli olduğundan bahsetmiştik. 2023 yılında da dedik ki, sadece Batman için değil, bu bölge için olmazsa olmazlardan bir tanesi Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'dir." dedi.

"Oymataş Gıda İhtisas OSB'nin parsel tahsilini yapacağız"

"Gıda İhtisas OSB olmadığı zaman siz sadece hammadde üreticisi oluyorsunuz" diyen Canalp, "Ama bunu aynı zamanda bir son ürüne, nihai ürüne getirdiğiniz zaman da sadece hammadde üreticisi değil, aynı zamanda zenginliği de refahı da o kente, o şehre taşımış oluyorsunuz. Bizler de bu düsturla iki yıl önce bismillah dedik, çıktık ve inşallah önümüzdeki hafta Oymataş Gıda İhtisas OSB'nin yatırımcılar için parsel tahsislerini Sanayi Bakanlığımızın internet portalında yatırımcılarımıza açacağız. Bu ne demek? Bu şu demek; Batman'da artık üretilmiş olan her bir tarım ürünü, her bir hayvancılık ürünü, bizim Gıda İhtisas OSB'mizde nihai ürün haline getireceğiz ve sadece 1 lira elde etmiş olduğumuz ürünlerden artık 2 lira, 3 lira, 4-5 lira elde edebilen bir Batman haline geleceğiz. Batman'ın gıda açısından, tarım açısından, hayvancılık açısından, tarihindeki en ehemmiyetli konu nedir derseniz, bundan daha ehemmiyetli bir konu da bulunmaz; şimdiden Batman'a hayırlı uğurlu olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Vali Canalp ve protokol, stantları gezerek incelemelerde bulundu.

Açılışa; Vali Ekrem Canalp'ın yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, siyasi parti başkanları, kamu kurum müdürleri, Oda ve STK temsilcileri ile katılımcı firmalar katıldı. (İLKHA)

Zelenski'den esir takası açıklaması

Kuzey Kore seyir füzesi fırlattı

Finlandiya'dan Rusya sınırında alarm

Alman askerleri Litvanya'ya konuşlandı

BM: Gazze'de zorla yerinden edilmeler devam ediyor

Siirt’te 4. yöresel yemek yarışması düzenlendi

Putin'den Ukrayna sınırında tampon bölge talimatı

Malatya'da Nezaket Okulları yıl sonu etkinliği düzenlendi

Malatya kültürü 7'inci Etnospor Kültür Festivali'nde tanıtılıyor

Cizre’de öğrenciler “Geleceğin Dâhileri Bilim Projesi”nde yarıştı

Malatya'da 200 adet tekerlekli sandalye dağıtıldı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 382 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Büyükşehir Belediyesinden Meydancık'a temiz içme suyu

MGK sonrası 8 maddelik bildiri:

Filipinler Devlet Başkanı Marcos tüm bakanların istifalarını istedi

HÜDA PAR Milletvekili Demir'den "yolsuzluk ve rüşvete" karşı çağrı: Denetim süreçleri de gözden geçirilmeli

Malatya'da torbacı operasyonu: 15 kişi tutuklandı

ABD’de küçük bir uçak yerleşim yerine düştü

Bingöl’de coğrafi işaretli Horoz Kuru Fasulye tohumu dağıtıldı

Bingöl’de ruhsatsız silah ele geçirildi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan ANFİDAP'a ziyaret

Bingöl'de yolcu otobüsünde uyuşturucu ele geçirildi

Rehber Gençlik Topluluğu "Dijital Çağda Aile Olmak" konulu konferanslarına devam ediyor

Yapay zeka uygulamaları insan iletişiminin yerini dolduramaz!

Gazze için düzenlenen kermesin gelirleri Umut Kervanı yetkililerine teslim edildi

Kahramanmaraş'ta orman yangını

Bakan Yerlikaya: Kimlik kontrollerinde düzensiz göçmen çıkanların oranı yüzde 75'ten yüzde 1,8'e düştü

Çin'de şiddetli yağışlar heyelana yol açtı: 7 ölü, 21 kayıp

Uluslararası Sağlı Elçileri'nden "Rotamız İyilik" projesi

Yunanistan unsurlarının geri ittiği düzensiz göçmenler kurtarıldı

Yükleniyor