Tarih: 13.05.2024 12:50

Batman Ticaret ve Sanayi Odası, TKDK IPARD 3 Destek Programı Bilgilendirme Semineri Düzenledi

Facebook Twitter Linked-in

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yürütülen IPARD 3 Destek Programı kapsamında, Batman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bilgilendirme semineri düzenlendi. BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir DEMİR, üyelerin desteklerden yararlanması için düzenlenen seminerde başvuru tarihlerine dikkat çekti. IPARD 3 Destek Programı'nın 1. Çağrı ilanına çıktığını belirten DEMİR, başvuruların internet üzerinden online olarak yapılacağını ve 22 Mayıs 2024 tarihine kadar tamamlanması gerektiğini söyledi. Bu çağrı kapsamında başvuru yapılan projelerde %50 ile %70 oranında hibe desteği uygulanacak. Başvurular arasında yer alan projeler arasında şunlar bulunmaktadır:
  1. Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması Projesi: Mandıra tesislerinin makine ekipman ve inşaat desteği için 3 milyon EURO'ya kadar proje kabulü yapılacak ve %50 ile %70 arasında destek kapsamında olacaktır.
  2. Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması Projesi: Kırmızı et ve beyaz et kesimhanelerinin makine ekipman ve inşaat desteği için 3 milyon EURO'ya kadar proje kabulü yapılacak ve %50 ile %70 arasında destek sağlanacaktır.
Bu desteklerin, Batman ve çevresindeki tarım ve hayvancılık sektörlerinin gelişimine önemli katkılar sağlaması beklenmektedir.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —