• BIST 100

    11048,13%-0,92
  • DOLAR

    41,58% 0,03
  • EURO

    48,78% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5118,37% 1,86
  • Ç. ALTIN

    8351,72% 0,83

Batman Üniversitesinde "iyi yönetişim, kaliteli yaşam" konferansı düzenlendi

18 Ekim 2024, Cuma 10:20
18 Ekim 2024, Cuma 10:20
Batman Üniversitesinde
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman Üniversitesi, "Olmaya Devlet Cihanda Bir Nefes Sıhhat Gibi" temasıyla 'İyi Yönetişim, Kaliteli Yaşam' konferansına ev sahipliği yaptı.

Konferansa Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi Büyükelçi Hakan Çakıl, akademisyenler ile birçok öğrenci katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. İdris Demir; "Batman Üniversitesi olarak, alanında uzman isimleri öğrencilerimizle buluşturarak, onların bu deneyim ve bilgi birikimlerinden yararlanmasını hedefliyoruz. Bugün ülkemizi uluslararası platformlarda başarıyla temsil etmiş önemli isimleri ağırlıyoruz. Özellikle yönetim, yönetişim, sağlık yönetimi, halk sağlığı ve sağlık diplomasisi gibi konular üzerinde değerli paylaşımların yapılacağı bu tür etkinliklerle, öğrencilerimizin bakış açılarını genişletmeyi, akademik ve profesyonel gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz." dedi.

Büyükelçi Hakan Çakıl ise, iyi yönetişimin hem iş hem de özel hayatta kaliteyi artırdığına dikkat çekerek; "Etkili bir yönetim sağladığımızda, sağlık diplomasisi gibi kritik alanlarda başarılı sonuçlar elde edebiliriz." ifadelerini kullandı.

Çakıl konuşmasının devamında; "Ülkemizdeki sağlık sisteminin son yıllarda kaydettiği ilerlemeler, bu etkin yönetimin bir sonucu olarak, yurt içindeki ve yurt dışındaki hastalar için önemli fırsatlar sunmakta bu sayede Afrika ülkelerinin yanı sıra Batı Avrupa ülkelerinden de hastalar ülkemize yöneliyor. Böylelikle yabancı ülkelerle diplomatik ilişkilerimiz gelişiyor." dedi.

Dr. Yılmaz Argüden, "İyi Yönetişim Kaliteli Yaşam" başlıklı sunumunda yönetişim ve yönetim kavramlarının farklı anlamlar taşıdığını vurguladı.

Yönetişimin, doğru hedeflerin belirlenmesiyle doğrudan ilişkili olduğunu, yönetimin ise bu hedeflerin etkin bir şekilde uygulanması anlamına geldiğini ifade etti.

Argüden, iyi yönetişimin toplumsal yapılar üzerinde güven oluşturduğunu belirterek; "Güven, yaşam kalitesiyle doğrudan ilişkilidir. İnsanlar, yaşam standartlarını yükseltmek ve riskleri yönetmek amacıyla çeşitli yapılar oluştururlar. Bu yapılar, devletler, şirketler, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası kuruluşlar gibi farklı düzeylerde yer alabilir." dedi.

Yönetişim ilkelerini tutarlılık, sorumluluk, hesap verebilirlik, adalet, şeffaflık, etkinlik ve katılımcılık olarak sıralayan Argüden, bu unsurların sağlandığı ortamlarda bireylerin ve toplumların daha sağlıklı, güvenli ve mutlu bir yaşam sürdürebileceğini ifade etti.

"Güvenin var olduğu durumlarda, kaynaklarınızı daha etkin bir şekilde kullanabilir ve hedeflerinize daha hızlı ulaşabilirsiniz" şeklinde konuşan Argüden, iyi yönetişimin bireyleri zayıflıklarından koruyarak toplumsal refahı artırdığını vurguladı. (İLKHA)

Saraçhane'de "Sumud Kararlılık Nöbeti" başladı

İslami Cihad: Trump'ın Gazze planı, israilin saldırılarına devam edebilmesi için bir formüldür

Bakan Fidan Suudi Arabistan, Katar ve Ürdünlü mevkidaşları ile görüştü

Tanju Özcan’a yurt dışına çıkış yasağı getirildi

Otobüs ile motosiklet çarpıştı: Bir yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'ın sunduğu Gazze planına ilişkin açıklama

Tunceli’de trafik kazası: 5 yaralı

Beyaz Saray, Trump'ın Gazze'ye yönelik saldırıları sona erdirme planının ayrıntılarını paylaştı

İşgalci Netanyahu, Katar'dan özür diledi

Mardin’de bir kişinin öldüğü silahlı kavgada 2 şahıs tutuklandı

İşgal medyası, direniş pususunda siyonist askerlerin öldüğünü aktardı

Ankara’da feci kaza: Otomobil tankere çarptı, 3 ölü 2 yaralı

Hakkari’de 26 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 22 gözaltı

Bir yılda 662 bin kişide kardiyovasküler risk belirlendi

Mersin’de ceviz toplarken akıma kapılan kişi hastaneye götürülürken kazada öldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 81 ilde 500 bin sosyal konut yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de yaşanan vahşet toplu kıyıma evrildi

Kahta’da Gazze için yürüyüş: “Sumud Filosu İnsanlığın Vicdanıdır”

Ankara'da su kesintileri 6 Ekim'e kadar sürecek

ABD elçiliği önündeki Gazze nöbetine Muhammed Emin Yıldırım'dan mesaj

Yeşilay'dan kapsamlı "Kumar" raporu: Başlama yaşı 15’e kadar düştü!

Sumud Filosu: Gazze'ye 3 günlük uzaklıktayız ve tehlikeli bölgelere yaklaşıyoruz

Bakan Göktaş: Türkiye'yi STEM alanlarında geleceğe hazırlıyoruz

KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu: Yaklaşık her üç işletmeden biri KOSGEB desteği aldı

Malatya'da çeşitli suçlardan 158 şahıs yakalandı

HÜDA PAR'dan ABD’nin Gazze’de 'geçiş dönemi' planına tepki

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden ilçelerde yol ve asfalt mesaisi

Vali Yavuz: Dinimiz ve medeniyetimiz ilim öğrenmeyi emreder

Prof. Dr. Aksoy: Uyuz, bireysel değil toplumsal bir enfeksiyondur

Şanlıurfa’da hastane randevularında aile hekimliği ile ek erişim imkânı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Saraçhane'de "Sumud Kararlılık Nöbeti" başladı

İslami Cihad: Trump'ın Gazze planı, israilin saldırılarına devam edebilmesi için bir formüldür

Bakan Fidan Suudi Arabistan, Katar ve Ürdünlü mevkidaşları ile görüştü

Tanju Özcan’a yurt dışına çıkış yasağı getirildi

Otobüs ile motosiklet çarpıştı: Bir yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'ın sunduğu Gazze planına ilişkin açıklama

Tunceli’de trafik kazası: 5 yaralı