• BIST 100

    9577,46%-1,12
  • DOLAR

    34,00% 0,32
  • EURO

    37,84% 0,68
  • GRAM ALTIN

    2819,11% 0,35
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,75

Batman Üniversitesinden engelsiz bireylere bilgisayar eğitimi

EĞİTİM 29.08.2024 10:50:11 0
Batman Üniversitesinden engelsiz bireylere bilgisayar eğitimi

Batman Valiliği, Batman Üniversitesi ve Batman Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü iş birliği ile imzalanan 'Engelli Dostu Üniversite' iş birliği protokolü kapsamında eğitimlere başlandı.

Geçtiğimiz mayıs ayında Batman Valiliği, Batman Üniversitesi ile Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında imzalanan "Engelli Bireylere Yönelik Sanatsal, Sportif ve Eğitsel Faaliyetlerin Yürütülmesine İlişkin İş Birliği Protokolü: Engelli Dostu Üniversite" kapsamında Batman'da bulunan Engelsiz Yaşam Merkezlerindeki farklı yaş grubundaki engelsiz bireylere resim, örgü, nakış, piyano, ahşap boyama, koro, hareket eğitimi, bilgisayar, masa tenisi gibi farklı branşlarda eğitim verilmesi planlanıyor.

Bir yıl sürecek olan iş birliği protokolü çerçevesinde verilecek eğitimlerle engelsiz bireylerin hem toplumla bütünleşmesi hem de bilişsel, duyusal, davranışsal, iletişimsel ile ince ve kaba motor becerilerin geliştirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

"Engelli Dostu Üniversite" iş birliği protokolüne dayalı olarak Batman Üniversitesinde çalışan gönüllü akademisyenlerin vereceği eğitimler çerçevesinde, Engelsiz Yaşam Merkezleri ziyaret edildi ve eğitimlere katılacak engelsiz bireylerle birebir görüşmeler yapılarak eğitimin kapsamı anlatıldı.

Eğitim alacak engelsiz bireylere yönelik ilk eğitim olan temel bilgisayar eğitimi Merkez Kampüste başladı.

Eğitim verilen bilgisayar laboratuvarını ziyaret eden ve konuyla ilgili açıklama yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, "İş Birliği Protokolümüz vesilesiyle engelsiz bireylerin Üniversitemizden tam, etkin ve eşit hizmet almasını sağlamak istiyoruz. Batman Üniversitesi olarak kamu ve üniversite adına çok önemli bir iş birliğine daha imza attık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından Bakan Yardımcımız Sayın Sevim Sayım Madak Hanımefendinin öncülüğünde başlayan bu çalışmayla Batman ilindeki Engelsiz Yaşam Merkezlerindeki bireyler ile tek tek görüşüldü. Batman Üniversitemizin imkânları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın hizmetlerine sunuldu. Bu çerçevede, engelsiz bireylerimiz Batman Üniversitesinin etkinliklerinde şu anda bilgisayar dersi alıyor. Keza önümüzdeki bir yıl boyunca bilgisayar, koro çalışması, müzik, resim gibi atölye çalışmaları ve dijital yazılım gibi alanlarda tüm imkânlarımızı engelsiz bireylerimizin hizmetine sunmak için seferber ettik." dedi.

Açıklamasının devamında Demir, "Bu çerçevede engelsiz bireylerimizin toplumda daha fazla yer almaları ve yetkinliklerini geliştirebilmeleri için imkânlarımızı sunmaya devam ediyoruz. Bugün başlattığımız temel bilgisayar eğitimimizin gayesi de engelsiz bireylerin sorunlarını ve ihtiyaçlarını çözme ve karşılamayı yılda bir güne hapsetmemek; yaptığımız faaliyetleri her güne yaymaktır. Üniversitemizde verdiğimiz hizmetlerde engelsiz erişim yolundaki çalışmalarımızda ilerleme kaydederek toplumdaki farkındalık ve bilinci güçlendirmek istiyoruz." dedi.

İş Birliği Protokolü doğrultusunda temel bilgisayar eğitiminin 4 hafta süreceği ve engelsiz bireylere toplam 16 saatlik eğitim verileceği bildirildi.

Engelsiz bireylere temel bilgisayar eğitimi veren Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Barış Çelebi ise verilen eğitimde bilgisayar ve ekipmanlarının tanıtımı, yazılım, temel Office programları, güvenli internet kullanımı ve sosyal medya kullanımı ile ilgili teorik dersler ve pratik uygulamaların yer aldığını ifade etti. (İLKHA)


Batman güney çevreyolu'nda feci kaza: 25 yaşındaki genç hayatını kaybetti, 2 yaralının durumu ağır

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

 Sudan'da kolera salgını: 315 can kaybı, 9 bin 533 vaka

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Özgür Efendi! Sana bir soru soracağım!

BM: Gazze'de durum giderek kötüleşiyor

Van'da 57 kilo 140 gram uyuşturucu madde ele geçirildi

Filipinler'de muson yağmurları etkili oluyor: 6 ölü, 11 yaralı

Sel nedeniyle hapishanenin duvarı çöktü: 281 mahkum firar etti

Çankırı’da 3.5 büyüklüğünde deprem

Karabük'te orman yangını

Gazze'de yine siviller hedef alındı: 3 şehit, çok sayıda yaralı

Ordu'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Siirt’te 2 milyon yavru sazan suya salındı

Silahlı hırsızlık olayında kuyumcudan 1 milyon liralık altın çalındı

Tezgahlarda palamut bolluğu yaşanıyor

Uluslararası hukukçulardan Gazze'ye yönelik "Vicdan Gemisi" için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup

Rus ordusuna 180 bin asker alınacak

Ağrı'da yapılan operasyonda 90 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Otomobil ile tır çarpıştı: 1 yaralı

Mardin'de "Kudüs Evi" minyatürü halkın ziyaretine açıldı

Musk, "Kimse Biden'ı öldürmeye çalışmıyor" paylaşımını tepkiler sonrası sildi

Tespit edilen metruk yapılar yıkılıyor

Parklarda iyileştirme ve yenileme çalışmaları sürüyor

Tunceli'de 4,1 büyüklüğünde deprem

Kenya'da küçük uçak pistten çıktı

Antalya'da tur minibüsü devrildi: 13 yaralı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 14 şüpheli yakalandı

Avrupa'da yayılan mavi dil hastalığı Avusturya'da da ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Biz ve Türkiye, ne olursa olsun dostuz ve kardeşiz

Grossi: Barışçıl amaçla hizmet veren nükleer güç santralleri hedef alınmamalı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku