• BIST 100

    11109,39%-0,99
  • DOLAR

    41,61% 0,11
  • EURO

    48,99% 0,43
  • GRAM ALTIN

    5194,19% 0,55
  • Ç. ALTIN

    8519,01% 0,24

Batman Üniversitesi'nden engelsiz bireylere piyano eğitimi

22 Eylül 2024, Pazar 11:22
22 Eylül 2024, Pazar 11:22
Batman Üniversitesi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman Üniversitesi Engelsiz Yaşam Merkezleri'nde kalan engelsiz bireylere 'Engelsiz Üniversite Projesi' kapsamında piyano eğitimi veriliyor.

Batman Valiliğinin himayesinde Batman Üniversitesi ve Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında imzalanan 'Engelsiz Bireylere Yönelik Sanatsal, Sportif ve Eğitsel Faaliyetlerin Yürütülmesine İlişkin İş Birliği Protokolü: Engelsiz Üniversite' projesi kapsamında engelsiz yaşam merkezlerindeki farklı yaş grubundaki bireylere çeşitli alanlarda verilen eğitimlere piyano kursu dahil edildi.  

Bu kapsamda Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Koray Çal tarafından farklı yaş gruplarındaki zihinsel engelsiz bireylere birebir piyano eğitimi veriliyor.

Dört hafta sürecek olan piyano eğitiminde müzik ve nota öğrenimi ile desteklenmiş ve hızlandırılmış enstrüman eğitiminin verilmesi amaçlanıyor.

Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde bulunan dersliklerde verilen piyano kursunu ziyaret eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, engelsiz bireyleri üniversitenin tüm imkânlarından yararlandırmak istediklerini ifade etti.

"Temel amacımız engelsiz bireylerimizin yüzündeki mutluluğu ve huzuru görmek"

Demir, "Batman Üniversitesi olarak bugün burada bir ilki yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Engelsiz bireylerimiz Batman Üniversitesi fasilitelerinde sosyalleşmeye devam ediyor. Buradaki temel amacımız engelsiz bireylerimizin yüzündeki mutluluğu, huzuru görmek. Sosyalleşerek, odalarından, evlerinden çıkıp üniversiteye gelmelerini sağlamak, rehabilite olmalarına katkı sağlamak. Projeye olan desteklerinden ötürü Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcımız Sayın Sevim Sayım Madak Hanımefendiye teşekkür etmek istiyorum." dedi.

"Gönüllü akademisyenler tecrübelerini bireylerin istifadesine sunuyor"

Faaliyetlerine bilgisayar eğitimi ile başladıklarını belirten Demir, "Bundan sonraki süreç zarfında programımızda, gastronomi, mutfak sanatları sonrasında geleneksel el sanatları gibi sosyalleşebilecek atölye çalışmalarıyla Batman’daki engelsiz bireylerimizi topluma kazandırmaya gayret göstermeye devam ediyoruz. Batman Üniversitesi'nin gönüllü akademisyenleri kendi uzmanlık alanlarındaki tecrübelerini, Batman’da yaşayan engelsiz bireylerimizin istifadesine sunuyorlar. Batman Üniversitesi olarak buna ön ayak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Öğr. Gör. Koray Çal’dan verilen eğitimle ilgili bilgiler alarak öğrencilerle sohbet eden Demir,  Eğitimlerini tamamlayan engelsiz bireylerin nota bilgisini edinmelerinin yanı sıra piyano ile küçük ve kısa parçaları çalabilmeleri hedeflediklerini söyledi.  

Engelsiz bireylerin topluma entegre edilerek bilişsel, duyusal, davranışsal, iletişimsel ve ince-kaba motor becerilerini geliştirebilmeleri için Batman Üniversitesinde pek çok bölümden gönüllü akademisyenler eşliğinde ücretsiz eğitimlerin yıl boyunca devam edeceği bildirildi.

Eğitimlerde badminton, futsal, masa tenisi, hareket eğitimi, bilgisayar, koro, piyano, örgü, ahşap boyama, ebru sanatı ve el sanatları alanında uzman akademisyenler ile engelsiz bireylerin gelişimlerine katkı sunması amaçlandığı belirtildi. (İLKHA)

Kantinden ürün tercihi çocukların başarısını etkiliyor

Orban AB’yi “savaş planları” hazırlamakla suçladı: AB savaşmaya karar verdi

HAMAS: Kolombiya'nın tavrını takdir ediyoruz

Dışişleri Bakanı Fidan, Kazak mevkidaşı Köşerbayev ile görüştü

Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı

Marmara Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem: 17 yaralı

İletişim Başkanı Duran’dan deprem açıklaması: “Çok şükür olumsuz bir durum yok”

Gazze kan ağlarken Harran Üniversitesi’ndeki eğlence programı tepki topladı

Güneydoğu Asya'yı Bualoi Tayfunu vurdu: 53 ölü

Darende'nin son kalaycısı mesleğini evinde sürdürüyor

Gaziantep’in eylül ayı ihracatı 883 milyon doları aştı

İşgalin özel timi, Gazze'den bir hemşireyi kaçırdı         

Adıyaman'da kasten öldürme suçundan aranan şahıs yakalandı

Yürüyüş hem bedeni hem ruhu iyileştiriyor!

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, TBMM Başkanı Kurtulmuş’un başkanlığında toplandı

Batman'da 7 Ekim için "Gazze Yürüyüşü" düzenlenecek

Siirt’te kaldırım işgali yapan işletmelere geçici kapatma cezası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası din görevlisi eksenli kutlanmalıdır

Gazze'de son 24 saatte 77 şehit

Marmara Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden öğrenci ve velilere eğitim semineri

Fransa'nın siyonist rejime yapacağı silah sevkiyatına tepki

Gaziantep’te bin 402 sürücüye 1 milyon 362 bin lira ceza

Bingöl’de su ürünlerinde sürdürülebilirlik için denetimler başladı

Güneydoğu Anadolu eylül ayında 1,1 milyar dolarlık ihracata ulaştı

Mardin’de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

Söz ve Kalem Dergisi 13 yaşında

SUMUD filosuna destek için denize açıldılar:  Abluka kırılana kadar devam edeceğiz

Bingöl’de tarihi eserler ele geçirildi

Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan Bursalı siyasetçi gözaltına alındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kantinden ürün tercihi çocukların başarısını etkiliyor

Orban AB’yi “savaş planları” hazırlamakla suçladı: AB savaşmaya karar verdi

HAMAS: Kolombiya'nın tavrını takdir ediyoruz

Dışişleri Bakanı Fidan, Kazak mevkidaşı Köşerbayev ile görüştü

Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı

Marmara Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem: 17 yaralı

İletişim Başkanı Duran’dan deprem açıklaması: “Çok şükür olumsuz bir durum yok”