Batman Üniversitesi'nden engelsiz bireylere piyano eğitimi

EĞİTİM 22.09.2024 11:22:51 0
Batman Üniversitesi
Haberi Sesli Oku

Batman Üniversitesi Engelsiz Yaşam Merkezleri'nde kalan engelsiz bireylere 'Engelsiz Üniversite Projesi' kapsamında piyano eğitimi veriliyor.

Batman Valiliğinin himayesinde Batman Üniversitesi ve Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında imzalanan 'Engelsiz Bireylere Yönelik Sanatsal, Sportif ve Eğitsel Faaliyetlerin Yürütülmesine İlişkin İş Birliği Protokolü: Engelsiz Üniversite' projesi kapsamında engelsiz yaşam merkezlerindeki farklı yaş grubundaki bireylere çeşitli alanlarda verilen eğitimlere piyano kursu dahil edildi.  

Bu kapsamda Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Koray Çal tarafından farklı yaş gruplarındaki zihinsel engelsiz bireylere birebir piyano eğitimi veriliyor.

Dört hafta sürecek olan piyano eğitiminde müzik ve nota öğrenimi ile desteklenmiş ve hızlandırılmış enstrüman eğitiminin verilmesi amaçlanıyor.

Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde bulunan dersliklerde verilen piyano kursunu ziyaret eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, engelsiz bireyleri üniversitenin tüm imkânlarından yararlandırmak istediklerini ifade etti.

"Temel amacımız engelsiz bireylerimizin yüzündeki mutluluğu ve huzuru görmek"

Demir, "Batman Üniversitesi olarak bugün burada bir ilki yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Engelsiz bireylerimiz Batman Üniversitesi fasilitelerinde sosyalleşmeye devam ediyor. Buradaki temel amacımız engelsiz bireylerimizin yüzündeki mutluluğu, huzuru görmek. Sosyalleşerek, odalarından, evlerinden çıkıp üniversiteye gelmelerini sağlamak, rehabilite olmalarına katkı sağlamak. Projeye olan desteklerinden ötürü Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcımız Sayın Sevim Sayım Madak Hanımefendiye teşekkür etmek istiyorum." dedi.

"Gönüllü akademisyenler tecrübelerini bireylerin istifadesine sunuyor"

Faaliyetlerine bilgisayar eğitimi ile başladıklarını belirten Demir, "Bundan sonraki süreç zarfında programımızda, gastronomi, mutfak sanatları sonrasında geleneksel el sanatları gibi sosyalleşebilecek atölye çalışmalarıyla Batman’daki engelsiz bireylerimizi topluma kazandırmaya gayret göstermeye devam ediyoruz. Batman Üniversitesi'nin gönüllü akademisyenleri kendi uzmanlık alanlarındaki tecrübelerini, Batman’da yaşayan engelsiz bireylerimizin istifadesine sunuyorlar. Batman Üniversitesi olarak buna ön ayak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Öğr. Gör. Koray Çal’dan verilen eğitimle ilgili bilgiler alarak öğrencilerle sohbet eden Demir,  Eğitimlerini tamamlayan engelsiz bireylerin nota bilgisini edinmelerinin yanı sıra piyano ile küçük ve kısa parçaları çalabilmeleri hedeflediklerini söyledi.  

Engelsiz bireylerin topluma entegre edilerek bilişsel, duyusal, davranışsal, iletişimsel ve ince-kaba motor becerilerini geliştirebilmeleri için Batman Üniversitesinde pek çok bölümden gönüllü akademisyenler eşliğinde ücretsiz eğitimlerin yıl boyunca devam edeceği bildirildi.

Eğitimlerde badminton, futsal, masa tenisi, hareket eğitimi, bilgisayar, koro, piyano, örgü, ahşap boyama, ebru sanatı ve el sanatları alanında uzman akademisyenler ile engelsiz bireylerin gelişimlerine katkı sunması amaçlandığı belirtildi. (İLKHA)


İran'da kömür madeninde patlama: 51 ölü, 20 yaralı

Kent Konseyi ziyaretlerine devam ediyor

Arabuluculukla çözüme kavuşan dosya sayısı 4 milyonu aştı

QUAD Liderler Zirvesi, Hint-Pasifik bölgesindeki güvenlik tedbirleri gündemiyle toplandı

Tekirdağ'da boya fabrikasında yangın

Samsun'da 4 kg sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Nevşehir-Aksaray yolunda kaza: 18 yaralı

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Polat: Ne nasihatten ne musibetten ders alınmış

Gazze'de şehid sayısı 41 bin 431'e yükseldi.

Çınar'da "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği yapıldı

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın, vatandaşların sorunlarını yerinde dinledi

Irak'ın kuzeyinde 2 PKK elemanı öldürüldü

Mardin medreseleri ve sahabe kabirleriyle tarihi ve kültürel zenginlikleri barındırıyor

Şanlıurfa'da aranan 33 şahıs yakalandı

Kayseri'de aranan 48 kişi yakalandı

Hizbullah, işgalci siyonist mevzilerini vurdu

Sri L'da başkanlık seçiminde Dissanayake önde gidiyor

İTTİHADUL ULEMA: Medreseler ilim ve hikmetin harmanlandığı köklü eğitim sistemidir

Barajda depolanan su ile 38 bin 850 dekar tarım arazisi sulanacak

İstanbul-Sivas YHT Hattı ile 4,5 ayda 200 binden fazla yolcu taşındı

Hakkari'de sis etkili oldu

İşgalcilerin saldırısında 11 Filistinli şehid oldu

Kore Yarımadası’nda balonlu çöp savaşı devam ediyor

MSB: Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bir asker şehit oldu

Ege Denizi'nde 4,3 büyüklüğünde deprem

Yeşildere Barajı su tutmaya başladı

Yunanistan'da 4.1 büyüklüğünde deprem

İşgalcilerin Beyrut saldırısında şehid sayısı 45'e yükseldi

İkinci dönem umre turları 6 Ekim'de başlıyor

Motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti

Yükleniyor