Tarih: 21.10.2024 15:28

Batman Basın Derneği Başkanı Uyanık: Yerel Basın Ekonomik Zorluklarla Mücadele Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Batman Basın Derneği Başkanı Cebrail Uyanık, yerel basının zor şartlar altında faaliyet gösterdiğine dikkat çekerek desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Gazetecilerin, kamuoyuna haber ve bilgi akışını tarafsız bir şekilde sunmak için büyük fedakârlıkla çalıştığını belirten Uyanık, basın çalışanlarının toplumsal sorunları dile getirerek, toplumun gelişimine katkı sağladığını ifade etti.


BASIN, TOPLUMUN GELİŞİMİNDE ÖNEMLİ ROL OYNUYOR
Uyanık, yerel basının, halk ile kurumlar arasında köprü görevi gördüğünü ve bölgenin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde aktif rol üstlendiğini söyledi. "Basın yayın kuruluşlarında emek veren gazeteciler, toplumun en değerli meslek gruplarından biridir" diyen Uyanık, gazetecilerin zorlu şartlar altında çalıştığını belirtti.
YEREL BASININ DESTEKLENMESİ GEREKİYOR
Tasarruf tedbirleri nedeniyle ekonomik sıkıntılar çeken gazetecilerin, sadece özel günlerde değil, her zaman hatırlanması gerektiğini ifade eden Uyanık, "Yerel basın büyük zorluklarla karşı karşıya. Güçsüzleştirilen yerel basına acilen destek verilmesi gerekiyor" dedi. Uyanık, yerel basın mensuplarının daha iyi çalışma koşullarına kavuşabilmesi için iyileştirici adımlar atılmasını talep etti.
Son olarak, tüm basın mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutlayan Uyanık, meslek hayatlarındaki zorlu süreçte başarılarının devamını diledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —