-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Batman Belediyesi’nde kentsel dönüşüm planı değerlendirildi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Batman Belediyesi’nde kentsel dönüşüm planı değerlendirildi
Batman Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yaşil Işık, TMMOB Batman İl Temsilciliği Yönetim Kurulu ve üyeleriyle bir araya gelerek genelde Batman’da ihtiyaç duyulan mahallelerde özelde ise Cumhuriyet ve Şirinevler mahallelerinin kentsel dönüşüm planı konusunda bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Batman Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen Toplantıya Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil ışık, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Demir Sevim, Belediye Meclis Üyeleri, belediye ilgili müdürleri ve TMMOB Batman il Temsilciliği Yönetim Kurulu ve üyeleri katıldı. Toplantıda, TMMOB üyeleri Cumhuriyet ve Şirinevler mahallelerinin jeolojik yapısına ilişkin yapılan saha çalışmaları ve zemin etüdü sonuçlarını sunuldu. Bu çalışmalarda, zeminin sağlamlığı, taşıma kapasitesi, olası risk faktörleri gibi unsurlar ayrıntılı olarak ele alındı. Ayrıca, zemin özelliklerinin kentsel dönüşüm projelerinin başarılı bir şekilde uygulanmasına nasıl etki edeceği değerlendirildi. Kentsel dönüşümün hangi alanlarda mümkün olduğu, hangi bölgelerde ise zemin sorunları ve imar kısıtlamaları nedeniyle yapılaşmanın sınırlı kalabileceği üzerinde duruldu.
Kentel dönüşümün sosyal boyutu da ele alındı
Belediye ilgili birim mühendisleri de bugüne kadar yapılan çalışmalara dair ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi. Bu sunumda, mevcut durumda Cumhuriyet ve Şirinevler mahallelerinde yürütülen proje hazırlıkları, imar planları ve altyapı çalışmalarına ilişkin veriler paylaşıldı. Yapılan çalışmaların hukuki ve teknik yönleri de değerlendirilirken, özellikle yurttaşların bu süreçte nasıl etkileneceği ve kentsel dönüşümün sosyal boyutu hakkında görüşlerini dile getirdi. Toplantıda ayrıca kentsel dönüşümün önündeki bürokratik ve teknik engeller de masaya yatırıldı. İmar planlarının hangi aşamada olduğu, mevcut sorunların çözülüp çözülemeyeceği ve dönüşüm sürecinde karşılaşılabilecek olası zorluklar, tartışıldı. Uzmanların sunduğu raporlar ışığında, bu mahallelerde güvenli ve sürdürülebilir bir kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesi için atılması gereken adımlar netleştirilmeye çalışıldı. Bundan sonraki süreçte nasıl bir yol ve yöntem izleneceğine dair öneriler aldı.
Ankara'dan Aksa çağrısı: Müminler Mescid-i Aksa'nın birleştirici ruhuyla kıyama durmalıdır
HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret
HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi
İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı
Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti
Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak
Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak
Dizel fiyatlarındaki artış Malezya işletmelerini olumsuz etkiliyor
Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı
Milli Eğitim Akademisine ek sözleşmeli eğitim personeli alınacak
Bakan Kurum: "Finansman yoksa dönüşüm olmaz, teknoloji yoksa hızlanma olmaz"
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Savaş haftalar içinde bitebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan WEF Başkanı Fink'i kabul etti
İran bağlantılı grup, FBI Direktörünün e-postalarını ve görüntülerini hackledi
Devrim Muhafızları Komutanı: Düşman şirketlerini terk edin!
Bakan Gürlek'ten cezaevi nakil araçlarının karıştığı kazaya ilişkin açıklama
Suudi Arabistan ve Ukrayna savunma işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı
YÖK Başkanı Özvar Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi'nin açılışını yaptı
Konya'da OSB yangını
Adıyaman’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
İran'da nükleer reaktör için kullanılan ağır su tesisine saldırı
Gaziantep'te yağma ve tehdit olayıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı
Diyarbakır-Mardin yolunda toprak kayması
Erakçi: Siyonist-ABD saldırılarında İran'daki 600 okul zarar gördü
Elazığ’da toplu taşıma güzergâhlarında geçici değişiklik
Esenyurt’ta narkotik operasyonunda 102 kilo skunk ele geçirildi
Kadınlardan Mescid-i Aksa'nın kapalı kalmasına tepki
Batman Çayı taştı, Sürücü Akademisi'ni su bastı
HÜDA PAR'dan Şehid Ali Şükrü Bey’in kabrine ziyaret
Yükleniyor







