Tarih: 27.09.2024 13:56

Batman Belediyesinden itfaiye çalışanlarına ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Batman Belediye Eş Başkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, İtfaiyecilik Haftası kapsamında Belediye İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret ederek çalışanlarla bir araya geldi. Her gün farklı tehlikelerle karşı karşıya kalan itfaiye çalışanlarının yaşamlarını ortaya koyarak gösterdiği fedakârlık ve özverinin her türlü taktirin üstünde olduğunu söyledi.

Her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyecilik Haftası nedeniyle Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Demir Sevim, belediye meclis üyeleri, Tüm Bel Sen ve Genel İş üyeleri ile birlikte Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret ederek itfaiye çalışanlarının haftasını kutladı.

‘Sorunları çözmek için çalışmalar yapacağız’

İtfaiye Müdürlüğü çalışanlarının yeni itfaiye şubesi, yollardaki kasisler, sitelerin giriş kapıları, asılsız ihbar, kapı açtırma ve su taşıma gibi konularında görüş, talep ve önerilerini dinleyen Eşbaşkanlar, dile getirilen konularda çalışmalar yapacaklarını belirtti. Büyük bir ihtiyaç olduğu halde hükümetin çıkardığı tasarruf tedbirleri yönetmeliği nedeniyle yeni bir itfaiye şubesini yapamadıklarını belirten Eşbaşkanlar, bu konuda neler yapabileceklerini araştırdıklarını, yollarda bulunan kasislerle ilgili de itfaiye ve ambulans gibi ilk yardım araçlarını yavaşlattığı, bu nedenle zorunluluk ve can güvenliği teşkil etmedikçe yeni kasislerin yapılmayacağını ifade etti. İtfaiye personelinin yangınlara müdahale noktasında karşılaştıkları site giriş kapıları ve asansörlerin güvensiz yerlerde konumlandırılması ile ilgili bir araştırma ve düzenleme yapacaklarını ifade etti.

‘İtfaiyecilerimize şükran borçluyuz’

İtfaiye çalışanlarını, hayatlarını canı pahasına can kurtarmaya adamış cesur ve iyi yürekli kahramanlar olarak nitelendiren Eşbaşkanlar Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, “İtfaiyecilerimizi sadece bu özel hafta vesilesiyle değil, her zaman anmak, destek olmak ve başarılarını takdir etmek durumundayız. Çok zor ve fedakârlık isteyen bir çalışma yürütüyorlar. Yangınlarda, depremlerde, sel gibi doğal ya da ve insan kaynaklı felaketlere karşı insanlarımızı, yaban hayatı ve tüm canlıları kendinden önce düşünüp koruyan, kurtaran, koruyup onlara siper olan tüm itfaiye çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ve şükran borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” dedi. 

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —