• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,26% 0,01
  • EURO

    51,26% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6404,70% -3,26
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

Batman'da 13 Nisan'da "Mevlid-i Nebi" coşkusu: Hazreti Muhammed anılacak!

07 Nisan 2025, Pazartesi 13:30
07 Nisan 2025, Pazartesi 13:30
Batman
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, Hazreti Muhammed'i anma ve sünnetini yaşama amacıyla bu pazar günü Batman'da düzenleyeceği "Mevlid-i Nebi" etkinliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Vakfın Batman Koordinatörlüğü, 13 Nisan Pazar günü Batman'da yapılacak olan "Direniş Önderi Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)" temalı "Mevlid-i Nebi" etkinliği öncesi yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek bilgi verdi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, 13 Nisan Pazar günü otogar yanı Mevlid Alanı'nda saat 13.30'da etkinlik düzenleyeceklerini belirtti.

Şimşek, vatandaşların etkinliğe katılabilmeleri için 24 farklı noktada ücretsiz araç kalkış noktalarının oluşturulacağını ve halkın alana rahatça ulaşım sağlayabileceğini ifade etti.

Etkinlik öncesinde şehrin dört bir tarafına, billboardlar, dijital panolar, afişler ve etkinliği duyuran brandaların yerleştirildiğini belirten Şimşek, tüm Batman halkını etkinliğe davet ederek, "Halkımızı bu anlamlı etkinlikte bizlerle olmaya, Mevlid-i Nebi'nin manevi atmosferini birlikte yaşamaya davet ediyoruz." dedi.

"Etkinliğin teması 'Direniş Önderi Hazreti Muhammed' olacaktır"

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak yıllardır Türkiye genelinde halka birlikte Peygamber Efendimizin kutlu mevlidini nisan ayında kutladıklarını belirten Şimşek, "Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğimiz önümüzdeki pazar günü inşallah gerçekleştirilecektir. Her sene bir temayla mevlid etkinliklerini icra ediyoruz. Bu sene de 'Direniş Önderi Hazreti Muhammed' (Sallallahu Aleyhi Vesellem) temasıyla inşallah programlarımızı gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

"Hayatımızın her alanında Peygamber Efendimizi rehber edinmemiz gerekir"

Bu tür etkinliklerle Peygamber Efendimizi halka daha yakından tanıtma gayreti içerisinde olmayı amaçladıklarını vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:

"Peygamber Efendimizin direniş yönünü mevlit etkinliklerinde öne çıkarmaya çalışacağız. Allah Teâlâ Kur'an'ı Kerim'de 'sizin için Allah'ın Resulünde güzel bir örnekler vardır' diye buyurmuştur. Hayatımızın her alanında Peygamber Efendimizi rehber edinmemiz gerekir ve bu tür zamanlarda Resulullah'ın tavrı neydi? Örnekliği nasıldı? Zulme karşı, küfre karşı ve İslam'a yapılan hücumlara karşı Peygamber olarak nasıl bir tavır sergiliyordu? Ümmetini nasıl hazırlıyordu? Bu manada ümmeti için nasıl bir örnekti? Bizim bu konulara çok ihtiyacımızın olduğunu düşünüyoruz."

"Resulullah'ın zulme karşı tavrını ön plana çıkaracağız"

Gazze'den acı örnekler vererek, tarihte hiç olmadığı kadar ümmetin zillet içerisinde olduğuna dikkat çeken Şimşek, "Zulmün bu kadar açık, alenen ve her türlü ahlaki, insani ve hukukun ayaklar altına alınarak işlenen vahşetlerle Filistin'de katliamlar yapılıyor. Ümmetin bu husustaki görevi nedir? Bu mesuliyetten ve zilletten kendini nasıl kurtarır? Bunun çaresi nedir? Her meselede olduğu gibi bu meselede de gözümüz Resulullah'ı arıyor. Bugün Resulullah olsaydı ne yapardı? Resulullah'ın tavrı ne olurdu? Ümmetini nasıl hazırlardı? Böyle bir zulme karşı nasıl dururdu? Resulullah'ın bu özelliklerini ön plana çıkaracağız. Çünkü bizlerin buna çok ihtiyacı vardır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

İtalya'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem

ABD, arz endişeleri nedeniyle İran'ın deniz yoluyla petrol satışına 30 günlük bir süre tanıdı

Kudüs Gücü Komutanı General Kani'den açıklama

Köpek saldırısına uğrayan 3 yaşındaki çocuk yaralandı

Antalya'daki yangın faciasıyla ilgili bir kişi tutuklandı

Kırklareli'de bir iş yerinde soba patladı: 1 ölü, 2 yaralı

Nijerya'da Ramazan Bayramı dolayısıyla 92 mahkuma af kararı

Almanya Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti

BM: 2,1 milyar insan temiz suya erişemiyor

İsviçre’den ABD’ye silah ihracatı durduruldu

Rusya'dan AB'ye LNG ithalatı tepkisi

Niğde'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Dışişleri Bakanlığı: israilin Suriye’ye saldırısını tehlikeli bir tırmanma olarak görüyoruz

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye daha saldırdı

Mardin’de dereye düşen kız çocuk hayatını kaybetti

Güney Kore'de otomobil parça fabrikasında yangın: En az 50 yaralı

Bayramda Ücretsiz Bekleniyordu, Batman’da Ücretli Oldu!

Mardin'de asansör boşluğuna düşen çocuk yaralandı

Şırnak'ta yoğun yağış sele neden oldu

Kolombiya'da sağanak sel baskınına yol açtı

Dışişleri Bakanı Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile bir araya geldi

Şırnak için şiddetli yağış ve kar uyarısı

Pezeşkiyan: Devlet terörizmi siyonist rejimin doğasında var

Edirne'de trafik kazası: 4 yaralı

Malatya'da kent bayramlaşması programı gerçekleştirildi

NATO, Irak misyonunda görev yapan tüm personeli Avrupa'ya tahliye etti

Avrupa'da ülkeler arasında gerilim: Almanya, Macaristan'ı 'AB'ye sadakatsizlikle' suçladı

Mücteba Hamaney'den sahte bayrak girişimi uyarısı: Türkiye ve Umman'a saldırılar İran tarafından yapılmadı

Yozgat'ta feci kaza: 1 ölü, 5 yaralı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

İtalya'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem

ABD, arz endişeleri nedeniyle İran'ın deniz yoluyla petrol satışına 30 günlük bir süre tanıdı

Kudüs Gücü Komutanı General Kani'den açıklama

Köpek saldırısına uğrayan 3 yaşındaki çocuk yaralandı

Antalya'daki yangın faciasıyla ilgili bir kişi tutuklandı

Kırklareli'de bir iş yerinde soba patladı: 1 ölü, 2 yaralı