-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Batman’da 1’i ağır 20 yaralı
06 Şubat 2023, Pazartesi 16:25
06 Şubat 2023, Pazartesi 16:25
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Batman’da 1’i ağır 20 yaralı
Batman’da 111 bina ile ilgili hasar tespit talebi oluşturulduğunu belirten Vali Canalp, 2 bina ağır hasarlı, 38 bina ise az hasarlıdır” dedi.
Batman'ın Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman'da yaşanan depremin ardından toplumsal yardımları organize etmek için çalışmalar yürüttüklerini açıkladı.
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp “Devletimizin tarihinde yaşamış olduğu en ağır tabii afetlerinden birini maalesef şu anda yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız da az önce açıklama yaptı, çok büyük bir deprem. Şu anda, bu deprem Batman’ımızda da hissedildi ve Batman’daki durum ile genel olarak ben kısa bir bilgi vermek istiyorum. 1’i ağır olmak üzere 20 hafif yaralımız var. Hafif yaralı olan vatandaşlarımız da ayakta tedavileri yapıldı, herhangi bir sıkıntılı durumları yok. Ağır yaralı olan tek bir vatandaşımız var o da balkondan atlamak suretiyle yaralanmış durumdadır. Şuana kadar 111 bina ile ilgili hasar tespit talebi gelmiş durumdadır. Bu binaların içerisinden tespiti yapılmış olan 40 bina var. 2 bina ağır hasarlıdır, 38 bina ise az hasarlı durumdadır. Biz Batman olarak durumumuzu sabah erken saatlerde hemen afetin vuku bulmasından sonra genel değerlendirmemizi 112 AFAD binamızda hızlı ve seri bir şekilde yaptık ve Batman’la ilgili kendi yapacağımız işleri organize ettikten sonra temel bir sorumluluk olarak diğer illere, afetten en fazla etkilenmiş olan diğer illere yardım amaçlı bir organizasyonun içerisine girdik ve bu çerçeve içerisinde de acil olaraktan 4 UMKE ekibimiz, 8 ambulansımızı, 47 personelimizle beraber; Adıyaman, Diyarbakır, Kahramanmaraş ve Urfa illerimize gönderdik. Diyarbakır’a da 12 araç ve 138 personeli destek için gönderdik. Şu anda ise bulunmuş olduğumuz bu ortamda 55 aracımız ve 293 personelimizle beraber Batman Belediyemizin, Batman İl Özel İdaremizin, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın, Devlet Su İşleri’nin, AFAD’ın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın, Kızılay’ın ve aynı şekilde ilçe belediyelerimizden de Kozluk Belediyemizin ve Beşiri Belediyemizin kurmuş oldukları ekiplerle beraber hali hazırda şu anda Antep için yola çıkıyoruz. Vatandaşlarımızdan son bir duyuruda bulunmak istiyorum, yapacakları yardımlarla ilgili, yani her şeyimizin düzenli, organize ve panik yapmaksızın ama tıkır tıkır işliyor olması gerekiyor. Yardım çalışmaları da buna dahildir.
Yani yardımları da gelişigüzel yapmamız, yardımların organizasyonların da büyük sıkıntılara sebebiyet veriyor. Bazen de yapılmak istenilen yardımlar gerçekten de heba olmasına da sebebiyet veriyor. Bu çerçeve içerisinde bütün Türkiye’de olduğu gibi, Batman’da da yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız bizim AFAD’ın organizasyonu çerçevesinde, Vali Yardımcımız Murtaza Ersöz’ün yönetimi altında ve bir ve bütün olarak ve organize şekilde toplanacak ve elde edilmiş olan yardımlar da AFAD’ın yönetimi altında nerede, neye ihtiyaç varsa o şekilde yönlendirme yapılmış olacaktır. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum, Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi.
ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü
Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı
Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı
Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi
Malatya'da traktör kazası: 2 yaralı
Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: 9 ölü, 45 kayıp
Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor
Çin'de alevlere teslim olan binanın çatısında mahsur kalanlar hastaneye kaldırıldı
Dışişleri Bakanı Fidan Pakistan'a gidiyor
Küba’da olası bir ABD saldırısına karşı hazırlıklar devam ediyor
Meteorolojiden bazı iller için sarı kodlu uyarı
Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralandı
Şanlıurfa'da seyir halindeki otomobile silahlı saldırı
Şanlıurfa'da soba gazı sızıntısı: Aynı aileden 5 kişi hastaneye kaldırıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole devrildi: Aynı aileden 5 yaralı
Lübnan'a yönelik siyonist rejimin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 1189'a yükseldi
Yetimler Vakfı, kurban hazırlıklarını masaya yatırdı
Hindistan'da yakıt krizi: Halk LPG tüplerini doldurmak için uzun kuyruk oluşturdu
Cizre’de petrol boru hattında sızıntı paniğe yol açtı
Pazarcı esnafı: Akaryakıta gelen zam ve nakliye ücretlerinin artışı ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı
Batman'da ortak tepki: Coğrafyamızda işgalci asker istemiyoruz
Bipolar bozukluk son yıllarda artış eğiliminde!
Prof. Dr. Ulaş: Çocuklara yönelik şefkat merkezli bir yaklaşım göstermekle doğru sonuçlara ulaşılabilir
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya teknolojik altyapısıyla modern bir şehir haline gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç ile görüştü
Pezeşkiyan: İran'ın savunma tepkisinin saldırıların kaynağına yönelik olması doğaldır
Şırnak'ta istinat duvarı yağışa dayanamadı
Aniden yola fırlayan çocuk ölümden döndü
Eğil ve Kocaköy'e doğalgaz müjdesi: Kamulaştırma süreci başladı
Van-Hakkari karayoluna çığ düştü: Çok sayıda araç mahsur kaldı
Yükleniyor







