-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Batman'da 2026 yılı yerel kalkınma hamlesi başvuruları başladı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında Batman'da 2026 yılı için desteklenecek dört yatırım alanı açıklandı. Program çerçevesinde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar finansman desteği sa
Batman'da üretim, istihdam ve ihracata yönelik yatırımların desteklenmesi amacıyla uygulanan Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı'nın 2026 yılı başvuru dönemi başladı. Program, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda ve Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülüyor.
Program kapsamında Batman'da desteklenecek yatırım konuları dört başlık altında toplandı. Buna göre; meyve ve sebze işleme, kurutma ve paketlenmiş gıda üretimi yatırımları; işlenmiş ve dondurulmuş ürünler ile meyve suyu ve uçucu yağ üretimini kapsıyor.
En az 20 dekar büyüklüğünde entegre sera tesisi yatırımları da desteklenecek alanlar arasında yer alıyor. Bu kapsamda paketleme, işleme ve kurutma ünitelerini içeren projeler değerlendirilecek.
Doğa temelli turizm yatırımları çerçevesinde termal sağlık tesisleri, kış konaklama tesisleri, ekoturizm merkezleri, kamp ve karavan altyapıları ile macera parkları destek kapsamında bulunuyor.
Tekstil sektöründe ise konfeksiyon hariç olmak üzere dokuma ve örme kumaş, iplik, etiket, fermuar ve düğme üretimine yönelik yan sanayi ve bağlantılı üretimler programa dahil edildi.
Program çerçevesinde yatırımcılara çeşitli destekler sunulacak. Buna göre, yatırım tutarının yüzde 15'ine kadar nakdi destek ya da yüzde 20'sine kadar faiz veya kâr payı desteği sağlanabilecek. Finansman desteğinin üst limiti 301 milyon TL olarak belirlendi.
Ayrıca kurumlar vergisinde yüzde 50 yatırıma katkı oranı uygulanacak; KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyeti sağlanacak. Sigorta primi işveren hissesi için 12 yıl, işçi hissesi için ise 10 yıl süreyle destek verilecek.
2026 yılı başvuru dönemi 2 Mart'ta başladı ve 15 Mayıs 2026 tarihine kadar devam edecek. Başvurular yerelkalkinmahamlesi.sanayi.gov.tr adresi üzerinden çevrim içi yapılabilecek.
Detaylı bilgi almak isteyenler, Dicle Kalkınma Ajansı Batman Yatırım Destek Ofisi'ne başvurabilecek. Program ile il genelinde üretim ve istihdama yönelik yatırımların artırılması hedefleniyor. (İLKHA)
Fransa’da kamyon şoförlerinden akaryakıt zammına protesto
Malatya'da otomobil takla atarak ters döndü: 1 yaralı
İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi
ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü
Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı
Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı
Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi
Malatya'da traktör kazası: 2 yaralı
Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: 9 ölü, 45 kayıp
Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor
Çin'de alevlere teslim olan binanın çatısında mahsur kalanlar hastaneye kaldırıldı
Dışişleri Bakanı Fidan Pakistan'a gidiyor
Küba’da olası bir ABD saldırısına karşı hazırlıklar devam ediyor
Meteorolojiden bazı iller için sarı kodlu uyarı
Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralandı
Şanlıurfa'da seyir halindeki otomobile silahlı saldırı
Şanlıurfa'da soba gazı sızıntısı: Aynı aileden 5 kişi hastaneye kaldırıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole devrildi: Aynı aileden 5 yaralı
Lübnan'a yönelik siyonist rejimin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 1189'a yükseldi
Yetimler Vakfı, kurban hazırlıklarını masaya yatırdı
Hindistan'da yakıt krizi: Halk LPG tüplerini doldurmak için uzun kuyruk oluşturdu
Cizre’de petrol boru hattında sızıntı paniğe yol açtı
Pazarcı esnafı: Akaryakıta gelen zam ve nakliye ücretlerinin artışı ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı
Batman'da ortak tepki: Coğrafyamızda işgalci asker istemiyoruz
Bipolar bozukluk son yıllarda artış eğiliminde!
Prof. Dr. Ulaş: Çocuklara yönelik şefkat merkezli bir yaklaşım göstermekle doğru sonuçlara ulaşılabilir
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya teknolojik altyapısıyla modern bir şehir haline gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç ile görüştü
Pezeşkiyan: İran'ın savunma tepkisinin saldırıların kaynağına yönelik olması doğaldır
Şırnak'ta istinat duvarı yağışa dayanamadı
Yükleniyor







