• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,47% -0,02
  • EURO

    43,80% -0,12
  • GRAM ALTIN

    4097,28% -0,19
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,33

Batman'da 28 Şubat darbesi kınandı

GÜNDEM 28.02.2025 17:22:01 0
Batman

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, 28 Şubat Postmodern Darbesi'nin 28'inci yıl dönümünde bir basın açıklaması yaparak, dönemin yaşanan mağduriyetlerine dikkat çekti.

Memur-Sen İl Binası'nda düzenlenen basın açıklaması, Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Cengiz Arı tarafından okundu.

Arı, açıklamasında, 28 Şubat sürecinin Türkiye'nin yakın tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, bu sürecin "post-modern darbe" olarak adlandırıldığını ve toplumun birçok kesiminin temel hak ve özgürlüklerinin ihlaline neden olduğunu vurguladı.

Arı, 1997 yılında başlayan bu sürecin, özellikle başörtüsü yasakları, Kur'an kurslarının kapatılması ve imam hatip okullarına yönelik uygulamalarla geniş kitlelere zarar verdiğini ifade etti.

28 Şubat'ın, başta halkın inançlı kesimine yönelik bir darbe girişimi olduğunu dile getiren Arı, dönemin askeri güçleri, medya, sermaye, bürokrasi, yargı ve üniversitelerin desteğiyle gerçekleştirilen haksız ve hukuksuz müdahalelerin din ve inanç özgürlüğüne ciddi şekilde zarar verdiğini ifade etti.

Arı, yaşanan insan hakları ihlalleri, özgürlüklerin kısıtlanması ve demokratik değerlere yapılan saldırıların hala toplumsal hafızada taze kaldığını söyledi. Bu dönemde sosyal yapıda büyük gerilimler yaşandığına, özellikle İslamcı eğilimli partilere ve hareketlere yönelik baskıların arttığına dikkat çekti.

Arı, 28 Şubat'tan sonra yaşanan mağduriyetlerin giderilmesinin ve benzer haksızlıkların bir daha yaşanmaması için toplumun her kesiminin sorumluluk taşıması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bu sürecin halkın iradesiyle sona erdiğini ve "bin yıl sürecek" denilen dönemin halkın tepkisiyle akamete uğradığını hatırlattı. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: batman'da 28 şubat darbesi kınandı

Kayseri'de maden ocağında yaşanan göçük

Dışişleri Bakanlığı: israil, Suriye'ye yönelik saldırılara son vermeli

Rize'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD, Patriot satışını resmen onayladı

Hindistan'dan tansiyonu yükseltecek Pakistan adımı

Usulsüz çakar kullanımına 155 bin ceza

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Alkole yönelik ciddi tedbirler alınmalı

Tiflis'te büyük yangın

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

ABD, Ukrayna barış müzakerelerindeki yeni gelişmeyi duyurdu

Hindistan ve Pakistan savaş uçakları karşı karşıya geldi

Nijerya'da yola döşenen mayın patladı: 26 ölü

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması 24 saat içinde imzalanabilir

Vali Kızılkaya’dan toplu taşımaya saha denetimi

Cizre'de üreticilere 21 bin fide dağıtıldı

Siirt’te su kesintisine neden olan arıza giderildi

Parmağına sıkışan yüzük itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkarıldı

Batman Petrolspor’dan Taraftara Jest: Maç Ücretsiz

Ankara Valiliği kuvvetli yağış uyarısı yaptı

Kanada'da seçimleri Başbakan Carney kazandı

Danimarka'da araç kalabalığın arasına daldı: 5 yaralı

İspanya'da elektrik kesintileri nedeniyle 5 kişi öldü

ABD'yi şiddetli fırtına vurdu: 2 ölü

Pamukta Yerli Üretim Yetersiz: Kağba’dan Çiftçilere Alternatif Ürün Çağrısı

Meteoroloji uyardı: Şiddetli yağış geliyor

Başıboş köpeğe çarpmamak için manevra yapan araç kaza yaptı: 3 yaralı

İşgal rejimi, orman yangınları nedeniyle zorda: Uluslararası yardım talebinde bulundular!

Otomobil ve motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Ukrayna’dan Rusya’ya ateşkes yanıtı

İşgal rejimi "Dürzi" bahanesiyle Suriye'ye saldırılara hazırlanıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR