EKONOMİ 3.03.2024 10:40:03 0

Batman’da 4 bin adet hibeli arı kovanı dağıtıldı

Batman’da 4 bin adet hibeli arı kovanı dağıtıldı
Haberi Sesli Oku

Batman’da 4 bin adet hibeli arı kovanı dağıtıldı

Batman’da arıcılığın geliştirilmesi ve bal üretiminin arttırılması eylem planı dahilinde 524 arıcıya, yüzde 75 hibeli 4 bin polen tuzaklı fenni kovan dağıtıldı.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen polen tuzaklı fenni kovanı dağıtım törenine katılan Vali Ekrem Canalp, üreticilere hitaben yaptığı konuşmada, dünyada Türkiye’nin bal üretiminde Çin’den sonra ikinci sırada olduğunu, bu başarının arkasında hayata geçirilen projelerin olduğunu söyledi.
Ülkede şehirleşmeyle birlikte tarımla uğraşan nüfus oranında ciddi bir düşüş olduğunun altını çizen Vali Canalp, köylerde tarımla uğraşan nüfusun yaş ortalamasının 65 yaş üstüne çıktığını belirterek, gençleri çiftçiliğe teşvik etmek için de genç çiftçi projelerinin uygulandığını kaydetti.
Arıcılıkla uğraşan üreticilere desteğin esirgenmemesi gerektiğini dile getiren Vali Canalp, 'Bundan bir yıl önce ilgili kurum ve kuruluşlarımızla arıcılığı geliştirme eylem planı hazırladık. Bu eylem planının temel ilkesi üretimi artırmaktı. Daha fazla arı kovanı, daha fazla üretici ve daha fazla arı ürünü elde etmektir. Bu eylem planının ilk merhalesini bugün hayata geçiriyoruz. 4 bin adet arı kovanını çiftçilerimize dağıtıyoruz. Eylem planının diğer bir ayağı geleneksel yöntemlerle yapılan arıcılığı teşvik etmektir. Bunun için de geleneksel unsurları barındıran, aynı zamanda modern arıcılığın gereklerini de içinde barındıran kendi kovanlarımızı geliştirdik. Birkaç hafta içerisinde o kovanların da dağıtımını yapacağız. Bu çerçevede hem geleneksel yöntemlerle geliştirdiğimiz arı ürünlerini hem de modern yöntemlerle yapılan arı ürünleri üretimini artırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda üretmiş olduğumuz bu arı ürünlerin katma değerini artırmak için de gerekli alt yapıyı hazırlıyoruz. Üretilen bu ürünleri nihai ürün haline getirmemiz gerekiyor. Bu da neye tabidir; bizim bunları Batman’da gerektiği şekilde hazırlamamızdır. Bunun için de neye ihtiyacımız var; hayata geçireceğimiz Gıda İhtisas OSB’dir, dedik. Her sektörde; arıcılıkta, tarımsal ürünlerde ve hayvancılıkta ürünlerinin tamamında olması gereken şey, bu bölgede ve Batman’da üretmiş olduğumuz ürünleri katma değeri yüksek ürün haline getirecek olan Gıda İhtisas OSB’yi kurmaktır' ifadelerine yer verdi.

Somali'de patlama: 11 ölü

Endonezya'da sel: Bir ölü 19 kayıp

95 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

Silvan Yolunda Korkunç Kaza: İkisi Ağır 7 Yaralı!

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 53 bin 339'a yükseldi

Ürdünlü analist: Arap Zirvesi sonuçlarına güvenemeyiz; Filistin direnişinin kararlığına dayanmalıyız

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Aile bağlarının zayıflaması, gençleri duygusal ve yönlendirilmiş kararlara sürüklüyor

Yeryüzü Doktorları: Gazze'ye sağlık çalışanlarının ve insani yardımın girişine izin verilmeli

Milletvekili Ramanlı: Halkın sorunlarını yerinde görmeden çözüm olmaz

Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 125 milyon TL ceza

İşgalcilerin saldırılarında 3 gazeteci daha şehit oldu

Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem

Ambulansa yol vermeyen düğün konvoyuna ceza yağdı

Hindistan'da yangın: 17 ölü

Hindistan’da yıldırım düşmesi sonucu 15 kişi öldü

Alkollü sürücü şarampole devrildi: 4 yaralı

Meteoroloji’den kuvvetli yağış, rüzgar ve toz taşınımı uyarısı

Siyonist rejim Batı Şeria'nın ilhakına hukuki zemin hazırlıyor

Marmara ve Batı Karadeniz'de kuvvetli sağanak yağış uyarısı

İşgalciler Batı Şeria'da bir çocuğu katletti

Şanlıurfa'da ‘Gazze için nöbet’ programı düzenlendi

Adanalı gençler helal dairesinde bir araya geldi

Avrupa Konseyi Başkanı Costa: Gazze'deki sivil katliamı ve abluka derhal sona ermeli

Gazze Hükümeti: Son 48 saatte 200'den fazla şehit, 300 bin kişi zorla yerinden edildi

HAMAS: Sığınmacıların çadırlarını hedef alan saldırı, Netanyahu'nun faşist vahşetinin yansımasıdır

Siyonist rejim çadırlarda yaşayan sivilleri vurdu: Gazze’de gece yarısından bu yana en az 72 şehit

Hindistan'da yıldırım düşmesi sonucu 15 kişi öldü

Fas, Şam Büyükelçiliğini yeniden açacağını duyurdu

Rusya, Aleksandropol yerleşim birimini ele geçirdi

Almanya': Ukrayna’ya asker konuşlandırmaktan çok uzağız

Yükleniyor