• BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    38,05% 0,37
  • EURO

    43,06% 1,20
  • GRAM ALTIN

    3947,38% 1,96
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67

Batman'da 6-8 Ekim ve Gazze şehidlerini konu alan resim sergisi açıldı

GÜNDEM 5.10.2024 16:08:54 0
Batman

Batman'da, 10 yıl önce Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken PKK tarafından vahşice katledilen şehid Yasin Börü ve dava arkadaşları ile siyonist işgal rejiminin katlettiği Filistinli Müslümanları konu alan bir resim sergisi açıldı.

Diyarbakır'da 7 Ekim 2014'de kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtırken gerçekleştirilen saldırılarda PKK mensupları tarafından vahşice katledilen Yasin Börü, Riyad Güneş, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Turan Yavaş ve Cumali Güneş bir kez daha yad ediliyor.

Ayrıca 7 Ekim 2023'te yaşanan Aksa Tufanı'nın yıl dönümü dolayısıyla siyonist işgal rejiminin katliamlarına maruz kalan masum Filistinli Müslümanlar da unutulmuyor.

HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları Başkanlığı, bu kapsamda şehid Yasin Börü ve arkadaşları ile Gazze'deki Müslümanların vahşice katledilmelerini göstermek amacıyla bir resim sergisi açtı.

Gülistan Caddesinde düzenlenen ve iki gün boyunca devam edecek olan resim sergisine vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilirken, resim sergisini gezenler duygu dolu anlar yaşadı.

HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Demir, yaptığı açıklamada, 6-8 Ekim ve Gazze şehidlerini yad etmek, PKK mensupları ve işgal rejiminin vahşetini bir kez daha hatırlatmak amacıyla sergi açmak istediklerini belirtti.

Burak Demir

"Gazze'deki kardeşlerimizde Yasin Börü ve arkadaşları gibi mazlumca şehid edildi"

Resim sergisinin yarın akşam saatlerine kadar açık olacağını dile getiren Demir, "HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları olarak her sene düzenlediğimiz resim sergisini bu sene de açtık. Temamız 6-8 Ekim şehidleriyle alakalıydı fakat bu sene Gazze şehidlerini de ekledik. Yasin Börü ve arkadaşları nasıl mazlumca şehid edildiyse aynı şekilde Gazze'deki kardeşlerimiz de mazlumane bir şekilde şehid edildiler." dedi.

"Kürdistan'daki şehidleri ile Gazze'deki şehidlerin hiçbir farkı yok"

Yasin Börü ve arkadaşlarını anarken Gazze'deki şehidleri de unutmadıklarını ifade eden Demir, "Onlar da bizim kardeşlerimizdir. Bize göre Kürdistan'daki şehidlerle Gazze'deki şehidlerin hiçbir farkı yok. Aynı zamanda Lübnan'daki kardeşlerimizde şehid olmaktadır. Daima mazlumun yanında, zalimin karşısında olduğumuzu göstermek için böylesi bir resim sergisi açtık. Amacımız şehidlerimizi anmak ve hatırlatmaktır. Sergimize yoğun bir ilgi var. Duygulu anlar yaşanıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)

Hatay "Tekbir Cuması" etkinliği için meydanlara indi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde ‘Tekbir Cuması’ yürüyüşü etkinliği düzenlendi

Çukurova Üniversitesi öğrencileri geceyi tekbirlerle aydınlattı

Van semaları tekbirlerle yankılandı

Bismil’de tekbirler ile Gazze protestosu

Diyarbakır’da düzenlenen Tekbir Cuma’sından kareler

Harran Üniversitesi'nden Gazze'ye tekbirli destek

Patnos halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Tekbirler Diyarbakır semalarında yankılandı

İzmir'den "Tekbir Cuması" çağrısına icabet

Malatya'da "Torbacı" operasyonu: 2 tutuklama

Denizli halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Malatya semaları tekbir sesleri ile inledi

Bitlis’in semaları Gazze için tekbirler sesleriyle inledi

Adana'dan Gazze'ye destek mesajı

Şanlıurfa'da tekbirler Gazze için getirildi

İstanbul'un dört bir yanı tekbir ve salavatlarla inledi

Ankara’da “Tekbir Cuması Yürüyüşleri” ile Filistin’e destek verildi

Siirt’te geceyi Gazze için tekbirler aydınlattı

Ağrılılar tarafından anlamlı yürüyüş düzenlendi

Mardin halkı Gazze için “Cuma tekbiri” etkinliğine icabet etti

Gazze için yürekler bir attı: Batman halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Cizre semaları Gazze için tekbir sesleri ile inledi

Bursa’da Gazze için tekbir sesleri yükseldi

Meteorolojiden sarı kodlu uyarı

BM: Esad rejiminin devrilmesinden bu yana 400 bin Suriyeli ülkelerine döndü

Yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Gıda zehirlenmesi şikayetiyle 11 kişi hastaneye kaldırıldı

Çin, ABD'ye yönelik gümrük vergilerini yüzde 125'e çıkardı

Gazze'de can kaybı 50 bin 912'ye yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR