• BIST 100

    14065,98%0,27
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,56% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5978,39% -0,24
  • Ç. ALTIN

    9921,23% -0,31

Batman'da akran zorbalığı ve siber zorbalık konusu ele alındı

11 Ağustos 2025, Pazartesi 13:29
11 Ağustos 2025, Pazartesi 13:29
Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'da düzenlenen söyleşide çocuklar arasında yaygınlaşan akran ve siber zorbalık sorunları farklı yönleriyle ele alındı.

2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesiyle birlikte, Türkiye genelinde aileyi ilgilendiren konulara dair çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu kapsamda, Batman'da gerçekleştirilen bir söyleşide akran zorbalığı ve siber zorbalık konuları uzmanlar tarafından değerlendirilmiştir.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesiyle birlikte, aile kurumunun korunması, ailelerin karşılaştığı risklerin azaltılması ve evlilik kurumunun desteklenmesi amacıyla çeşitli etkinlikler ve bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Bu doğrultuda, Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü öncülüğünde çeşitli etkinlikler yürütülmektedir.

Aile Yılı kapsamında başlatılan "Türkiye Aile Yılı Söyleşileri" programı çerçevesinde, her ay farklı temalarda söyleşiler düzenlenmektedir. Bu kapsamda, Batman’da "Akran Zorbalığı ve Siber Zorbalık" konulu bir söyleşi yapıldı. Söyleşi, Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi’nde Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Zeki Eryarsoy'un açılış konuşmasıyla başladı.

İl Müdürü Eryarsoy konuşmasında, çocukların okul ve sosyal yaşamlarında zorbalıkla karşı karşıya kaldıklarını, akran zorbalığının yalnızca bir çatışma değil, uzun vadeli psikolojik sonuçları olan bir toplumsal mesele olduğunu, ayrıca çocukların farklılıkları nedeniyle hedef haline gelebildiğini ve bu durumun görünür kılınması gerektiğini vurguladı.

Program, Batman Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nden Klinik Psikolog Tuğçe Tuncay'ın sunumuyla devam etmiştti.

Tuncay, siber zorbalığın etkilerine değinerek, ekran kullanım yaşı ve süresi gibi konuların önemine dikkat çekti. İnternet ortamında gerçekleşen zorbalığın, yüz yüze zorbalıktan daha ağır psikolojik etkiler yaratabileceğini belirtti.

Etkinlik, Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Batman Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Batman Yeşilay Danışmanlık Merkezi iş birliğiyle düzenlendi. Söyleşi ile ailelerin ve çocukların konu hakkında farkındalık kazanması amaçlanmakta olduğu ifade edildi. (İLKHA)

TARSİM’in 2026 teminat kapsamı belirlendi

Batman'da gece saatlerinde çıkan yangın kafeyi kullanılamaz hale getirdi

Anamur'da yeni yılın ilk sabahı camilerde karşılandı

İsviçre’de yılbaşı eğlenceleri can aldı: Çok sayıda ölü ve yaralı

Uzmanlardan yeni yıl için "sağlıklı yaşam" önerileri

"Fetih işgal değil insanların gönlünün İslam'a açılmasıdır"

Türkiye, Çin vatandaşlarına vize muafiyeti getirdi

2025'te 128 gazeteci öldürüldü: Gazze en kanlı yer oldu

Çamlıyayla'da yoğun kar yağışı etkili oldu

Kocaali'de Hazreti İsa ve Hazreti Meryem'i Anma programı

Hint Okyanusu'nda 6 büyüklüğünde deprem

Bingöl’de yeni yıla Filistin için dualarla girildi

Meteoroloji uyardı: Kuvvetli kar, fırtına ve çığ tehlikesi

İstanbul'da "Sinmiyoruz, susmuyoruz Filistin'i unutmuyoruz" yürüyüşü

2025'te Kudüs: Rakamlarla derinleşen işgal, sıradanlaşan ihlaller

HAMAS: Direnişin silahının tartışılması boş bir çıkış

Bazı ilçelerde afet ve acil durum yönetim merkezi kurulacak

Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği Resmî Gazete'de

İstanbul Gazze için ayakta: Büyük yürüyüş Galata Köprüsü'nde

Hamburg'da Mekke Fethi programı

Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti

Bursa’da Hazreti İsa ve Hazreti Meryem konulu program düzenlendi

Batman'da kar trafiği felç etti: Ara sokaklar ulaşıma kapandı

Malatya'da motosiklet ve kuryelere 1 günlük trafik yasağı

ABD, İran-Venezuela arasında iddia edilen silah ticareti nedeniyle yaptırımlar uygulayacağını duyurdu

Malatya'da kar kalınlığı 40 santimetreyi buldu

Belediye Başkanı Geçit, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi

Tayland, gözaltına aldığı 18 Kamboçyalı askeri ülkelerine iade etti

Diyarbakır’da 4 kurt yerleşim alanında görüldü

Lukaşenko ve Putin, başkanlık konutuna İHA saldırısını görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


TARSİM’in 2026 teminat kapsamı belirlendi

Batman'da gece saatlerinde çıkan yangın kafeyi kullanılamaz hale getirdi

Anamur'da yeni yılın ilk sabahı camilerde karşılandı

İsviçre’de yılbaşı eğlenceleri can aldı: Çok sayıda ölü ve yaralı

Uzmanlardan yeni yıl için "sağlıklı yaşam" önerileri

"Fetih işgal değil insanların gönlünün İslam'a açılmasıdır"

Türkiye, Çin vatandaşlarına vize muafiyeti getirdi