• BIST 100

    10857,17%-0,28
  • DOLAR

    42,46% 0,12
  • EURO

    49,23% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5677,62% 0,76
  • Ç. ALTIN

    9257,74% 0,00

Batman'da akupunkturla binlerce hasta şifa buldu

08 Ekim 2025, Çarşamba 11:02
08 Ekim 2025, Çarşamba 11:02
Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'da uygulanan akupunktur tedavisi; Baş ağrısı, bel ve boyun fıtığı, alerji ve cilt rahatsızlıkları yaşayan binlerce hastaya umut oldu.

Batman'da beş yıldır hizmet veren Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) biriminde uygulanan akupunktur tedavisi, baş ağrısı, bel ve boyun fıtığı, alerji ve cilt hastalıkları yaşayan binlerce hastaya ameliyatsız şifa oldu.

Yılda 3 binden fazla hastaya ulaşan merkezde, hasta memnuniyeti yüzde 90'ın üzerinde.

GETAT Uzmanı Doktor Celal Ayral, İLKHA muhabirine, akupunkturun modern tıpla birlikte tamamlayıcı bir yöntem olarak etkili sonuçlar verdiğini söyledi.

GETAT Uzmanı Doktor Celal Ayral

"3 binden fazla hastaya ulaşıyoruz"

Doktor Ayral, "Yaklaşık beş yıldır Batman'da hastanemizde akupunktur hizmeti veriyoruz. Bu tedavi özellikle baş ağrıları, alerjiler, boyun ve bel fıtıkları gibi rahatsızlıklarda hastaların ciddi anlamda rahatlamasını sağlıyor. Egzama gibi cilt hastalıklarında da vücudu rahatlatıyor ve ilaç ihtiyacını azaltıyor. Yılda 3 binden fazla hastaya ulaşıyoruz ve memnuniyet oranımız yüzde 90'ın üzerinde." diye konuştu.

Ayral, özellikle ameliyat önerilen birçok hastanın bu yöntemle sağlığına kavuştuğunu belirterek, "Hastalarımız yıllardır çektikleri diz, bel ve boyun ağrılarından ameliyatsız şekilde kurtulup hayatlarına rahat bir şekilde devam edebiliyorlar." dedi.

"Komplikasyon riski yok"

Akupunkturun vücudu içeriden düzenleyerek daha kalıcı bir iyileşme sağladığını vurgulayan Doktor Ayral, "Sentetik ilaçların kısa süreli etkileri olur ve böbrek, karaciğer gibi organlarda yan etkilere yol açabilir. Ancak bizim tedavilerimiz, hastane ortamında eğitimli hekimler tarafından uygulandığı için herhangi bir komplikasyon gelişmemektedir." ifadelerini kullandı.

"Hastalar çok memnun"

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki GETAT birimine çevre illerden de yoğun ilgi olduğunu söyleyen Ayral, "Siirt, Şırnak, Malatya, Tatvan, Bitlis’ten hatta Batı’dan gelen hasta yakınlarına kadar geniş bir kesime hizmet veriyoruz. Hastalar memnun kalıyor ve sonraki yıllarda tekrar geliyorlar." diye konuştu.

Ali Baran Temizel

Hasta deneyimi: On yıldır süren hastalığımdan kurtuldum

Şırnak'tan gelen hasta Ali Baran Temizel ise yıllardır yaşadığı alerjik astım rahatsızlığında akupunkturla büyük rahatlama yaşadığını dile getirdi.

"Yaklaşık on yıldır öksürük, hapşırık ve astım belirtileriyle yaşıyordum. Tıbbi ilaçlar sadece baskılıyor, uyku getiriyor ve yan etkilere sebep oluyordu." diyen Temizel, "Burada tedaviye başladım, birkaç aydır uyguluyorum. Elhamdülillah ciddi azalmalar oldu, her seansın ardından farkını gördüm. Cenab-ı Hak şifa ihsan etti, çok memnunuz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Batmanlı öğrenciden Gazze'ye anlamlı destek

31 asker hastalanınca 5.5 milyar sterlinlik Ajax Programı yeniden durduruldu

Batman'da hafif ticari taksi ile cip çarpıştı: 2 yaralı

İstanbul’da DAİŞ operasyon: 14 şüpheli yakalandı

Altın güne yükselişle başladı

Amasra’da inşaat temelinde çökme: 70 kişi tahliye edildi

Hakkâri ve Ağrı’da 1 tonun üzerinde uyuşturucu ele geçirildi

Gazze’de çile bitmiyor, halk zor durumda

Sahte altın operasyonuna 5 gözaltı

Hal Kanunu’nun yılbaşında Meclis’e sunulması bekleniyor

Kocaeli merkezli 11 ilde “Bungalov Dolandırıcılığı” operasyonu: 23 tutuklama

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den dikkat çeken ara tatil açıklaması

Meteoroloji’den çok sayıda il için yağış ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Brezilya’da vinç kazası: 1 işçi öldü

Akdeniz’de 4,1 büyüklüğünde deprem

BM: ABD ile Venezuela arasındaki gelişmeler endişe verici

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Rigas Türkiye'ye gelecek

Malatya'da çıkan yangında bir ev küle döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’ne Katıldı

Mısır'da üçlü Gazze zirvesi

Kongo’da 25 üst düzey subay gözaltına alındı

Evde ölü bulunan ailenin babası defnedildi, anne ve çocuk memleketine gönderildi

Antalya’da 25 ton tarihi geçmiş tavuk ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batmanlı öğrenciden Gazze'ye anlamlı destek

31 asker hastalanınca 5.5 milyar sterlinlik Ajax Programı yeniden durduruldu

Batman'da hafif ticari taksi ile cip çarpıştı: 2 yaralı

İstanbul’da DAİŞ operasyon: 14 şüpheli yakalandı

Altın güne yükselişle başladı

Amasra’da inşaat temelinde çökme: 70 kişi tahliye edildi

Hakkâri ve Ağrı’da 1 tonun üzerinde uyuşturucu ele geçirildi