• BIST 100

    17473,87%1,26
  • DOLAR

    46,25% 0,15
  • EURO

    53,53% -0,16
  • GRAM ALTIN

    6276,26% 0,31
  • Ç. ALTIN

    10092,26% 2,97

Batman'da anlamlı buluşma: Yüzlerce genç kız tesettüre girdi

14 Haziran 2026, Pazar 21:54
14 Haziran 2026, Pazar 21:54
Batman
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenlediği "Niyet Ettim Örtünmeye, Emrin Başım Üstüne" programında yüzlerce genç kız tesettüre girmenin sevincini yaşadı.

Batman'da Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen "Niyet Ettim Örtünmeye, Emrin Başım Üstüne" programı, duygu dolu anlara sahne oldu.

Gültepe Mahallesi'nde bulunan Su Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, 8-15 yaş arasındaki yüzlerce kız çocuğu tesettüre girerken, aileleri de bu anlamlı günde çocuklarının heyecanına ortak oldu.

Tesettürlü genç kızlar, ellerinde prtlarla program alanına giriş yaparken vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Güllerle karşılanan kız çocukları için hazırlanan programda, günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı; Vakfın Kız İlahi Grubu tarafından şiirler ve ilahiler seslendirildi.

Programın sonunda tesettüre giren genç kızlara taç takılarak çeşitli hediyeler verildi.

Arzu Demir

"Tesettür; haya, edep, Allah'ın verdiği nimetin kıymetini bilmek demektir"

Programda konuşan Nisanur Dergisi Yazarı Arzu Demir, tesettürün yalnızca bir örtüden ibaret olmadığını, aynı zamanda haya, edep ve Allah'a bağlılığın bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Demir konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili kızlarımız; Bugün sizin için özel bir gün. Belki yıllar sonra dönüp hatırlayacağınız, kalbinizde güzel bir hatıra olarak yaşayacak bir gün. Sizler bugün sadece başınıza bir örtü takmıyorsunuz. Aynı zamanda Allah'ın sevdiği güzel bir edebi öğrenmeye başlıyorsunuz. Tesettür, sadece bir kumaş parçası değildir. Tesettür; haya demektir, edep demektir, Allah'ın verdiği nimetin kıymetini bilmek demektir. Bir mümin kızın kendisini değerli görmesi, Rabbinin emanetine sahip çıkması demektir. Gerçek güzellik sadece dış görünüşte değil, güzel ahlakta, temiz kalpte ve Allah'a bağlılıkta gizlidir."

"Tesettür hayanın en güzel yansımalarından biridir"

"Bugün belki küçük yaştasınız. Belki tesettürün bütün hikmetlerini henüz tam anlamıyla kavrayamayabilirsiniz. Ama şunu bilin ki Allah'ın emrettiği her şeyde mutlaka bir hayır vardır. Bizler Rabbimize güveniriz. Çünkü O bizi bizden daha iyi bilir ve bizim için en güzelini ister." diyen Demir "Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor: 'Haya imandandır.' İşte tesettür de hayanın en güzel yansımalarından biridir." ifadelerini kullandı.

"Başörtünüzü takarken asla bunu bir yük gibi görmeyin"

Konuşmasının devamında genç kızlara seslenen Demir, şunları söyledi:

"Başörtünüzü takarken asla bunu bir yük gibi görmeyin. Bu sizin Allah'a olan sevginizin, O'na olan bağlılığınızın güzel bir işareti olsun. Başörtünüz size namazı, Kur'an'ı, güzel ahlakı, anne-babaya saygıyı ve dürüstlüğü hatırlatsın. Unutmayın; tesettür sadece başta değil, dilde de olmalıdır. Kötü sözden uzak durmak tesettürdür. Kalbi kötülüklerden korumak tesettürdür. Gözleri haramdan sakınmak tesettürdür. İnsanlara karşı saygılı ve merhametli olmak da tesettürün bir parçasıdır."

Emin Sütçü

"'Emrin başım üstüne' çağın gürültüsüne verilmiş muazzam bir cevaptır"

Programda kürsüye çıkarak katılımcılara hitap eden Peygamber Sevdalıları Vakfı Eğitim Komisyonu Başkanı Emin Sütçü ise tesettürün, insanı yalnızca dış görünüş üzerinden değerlendiren anlayışa karşı güçlü bir duruş olduğunu vurguladı.

Sütçü konuşmasında şunları söyledi:

"Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen bu müstesna programda yüreğindeki o saf niyetle, 'Emrin başım üstüne' diyerek tesettürün asaletini kuşanan genç kızlarımızın bu güzel gününü canı gönülden tebrik ediyorum. Programın adı da öyle güzel öyle derin ki; 'Niyet ettim örtünmeye, emrin başım üstüne.' Bu cümle öyle alelade söylenmiş bir söz değildir. Bu söz çağın gürültüsüne, tüm geçici heveslerine ve bize sunulan sahte özgürlük tanımlarına karşı verilmiş muazzam bir cevaptır."

"Modern dünyaya hep birlikte çok asil bir itirazda bulunmaya geldik"

Bugün buraya sadece bir tören yapmaya gelmediklerini vurgulayan Sütçü "Bugün burada insanı sadece 'görüntüden' ibaret sanan modern dünyaya hep birlikte çok asil bir itirazda bulunmaya geldik. Modern dünya, kadına sürekli nasıl görünmesi gerektiğini fısıldıyor, standartlar dayatıyor, kalıplar çiziyor ve kadını dış görünüşüyle kıymetlendiriyor. Diyor ki; görünür olduğun kadar değerlisin, kıyafetin markası kadarsın, saçının şekli, yüzünün boyası kadarsın. Ama siz bugün büründüğünüz bu zarif örtüyle dünyaya arkanızı dönmeden ama dünyanın o yalanlarına da kanmadan muazzam bir şey söylüyorsunuz. Diyorsunuz ki: 'Dur ey dünya, beni seyredemezsin. Ben senin vitrinindeki bir nesne değilim. Benim bir ruhum var, benim bir inancım var, benim değerimi senin bakışların değil beni yaratan Allah belirler." ifadelerini kullandı.

"Örtü kadını hayattan koparmaz, aksine onu hayata kendi benliğiyle dahil eder"

Tesettür, kadını değersizleştiren bu sisteme karşı sessiz ama en güçlü başkaldırı olduğuna dikkat çeken Sütçü, son olarak şunları söyledi:

"Bu örtü kadını hayattan koparmaz, aksine onu hayata kendi benliğiyle, zekâsıyla, ahlakıyla, asaletiyle dahil eder. Varsın birileri açık saçıklığı özgürlük olarak değerlendirsin, bizler gerçek özgürlüğün tesettürde olduğunu haykırmaya devam edeceğiz."

Etkinlik, tesettüre giren genç kızlara taç takılarak çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından yapılan duayla sona erdi.

Programla ilgili İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Tanıtım ve Medya Başkanı Fevzi Aydın, etkinliğin geçen yıl pilot uygulama olarak başlatıldığını ve bu yıl Türkiye genelinde yaygınlaştırıldığını belirtti.

Fevzi Aydın

"Örtünmeye karar veren kızlarımızı bu güzel etkinliklerle onurlandırıyoruz"

Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak Türkiye genelindeki onlarca programımıza çok anlamlı ve güzel bir program daha ekledik. Geçen sene, yani 2025 yılında pilot bölge olarak Diyarbakır ve İstanbul'da başlattığımız bu etkinliği, 2026 yılında ise Türkiye genelinde yaygınlaştırarak sürdürdük; inşallah bundan sonra da devam ettireceğiz."

Etkinliklerinin, 'Niyet Ettim Örtünmeye, Emirin Başım Üstüne' sloganıyla gerçekleştirildiğini anımsatan Aydın, şunları kaydetti:

"Yıl içerisinde örtünmeye karar vermiş, örtünmek isteyen veya yeni örtünmüş olan 8-15 yaş arası kız çocuklarımızı hem bu kararlarından dolayı tebrik etmek, onurlandırmak ve sevindirmek hem de kendi yaşlarındaki çocuklara örnek olmalarını sağlamak amacıyla böyle bir program tertip ediyoruz. Aslında biz bu programı normal şartlarda mayıs ayı içerisinde gerçekleştirecektik; ancak bayram dolayısıyla mayıs ayında yapamadık. Önümüzdeki senelerde, her yıl mayıs ayında bu etkinliklerimizi yapmaya inşallah devam edeceğiz. Örtünmeye karar veren kızlarımızı bu tarz güzel etkinliklerle ödüllendirmeyi sürdüreceğiz." (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Ermenistan'da parlamento seçimlerinin kesin sonuçları açıklandı

ABD'de paraşütçüleri taşıyan uçak yere çakıldı: 12 ölü

22 il için "sarı" kodlu uyarı: Kuvvetli ve gök gürültülü sağanak

Kırıkkale'de 13 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

İtalya'nın güneyindeki Sicilya Adası ve Puglia Bölgesi'nde orman yangınları çıktı

Erzurum'da 5 gündür kayıp çoban için arama çalışması sürüyor

Pezeşkiyan: Körfez ülkeleriyle yaşanan birçok konu çözüm yoluna girdi

Zelenskiy ile Trump telefonda görüştü

Kayseri'de kontrolden çıkan otomobil refüje çarptı: 4 yaralı

Suriyeli kardeşler üniversiteden birincilikle mezun oldular

Batman'da anlamlı buluşma: Yüzlerce genç kız tesettüre girdi

Şanlıurfa'da iş yeri yangını: 5 yaralı

Kırıkkale'de uyuşturucu operasyonunda 1708 sentetik hap ele geçirildi

Boğulma tehlikesi geçiren ailesini kurtardı, kendisi hayatını kaybetti

ABD yaptırımları altındaki Küba reform paketini duyurdu

Brezilya'da 2 helikopter havada çarpıştı: 6 ölü

Kremlin: Putin ile Trump, ABD-İran mutabakatını ele aldı

Kuzey Kore'den Güney Kore ve ABD'ye nükleer yanıt: Geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele

Yozgat'ta sel ve dolunun ardından hasar tespit çalışmaları başladı

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş'tan Artvin’de hayatını kaybeden din görevlileri için taziye mesajı

Kuzey Marmara Otoyolu'nda zincirleme kaza: 4 yaralı

Siyonist rejim Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor: 3 bin 783 şehit, 11 bin 699 yaralı

İsviçre'de göçmen karşıtı tartışmalı referandum teklifi reddedildi

İşgalciler, Gazze'den 15 esir serbest bıraktı

Duran’dan dezenformasyon uyarısı: Hakikatin sesini birlikte yükseltelim

Aydın açıklarında 16 düzensiz göçmen ve 2 organitatör yaklandı

Şırnak'ta 1 günlük bebek ambulans uçakla İstanbul’a sevk edildi

İstanbul'da 9 katlı binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü

Ermenistan'da muhalefetin seçimlere yaptığı itirazlar mahkeme tarafından reddedildi

Hizbullah, siyonist insansız hava aracını düşürdü

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ermenistan'da parlamento seçimlerinin kesin sonuçları açıklandı

ABD'de paraşütçüleri taşıyan uçak yere çakıldı: 12 ölü

22 il için "sarı" kodlu uyarı: Kuvvetli ve gök gürültülü sağanak

Kırıkkale'de 13 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

İtalya'nın güneyindeki Sicilya Adası ve Puglia Bölgesi'nde orman yangınları çıktı

Erzurum'da 5 gündür kayıp çoban için arama çalışması sürüyor

Pezeşkiyan: Körfez ülkeleriyle yaşanan birçok konu çözüm yoluna girdi