• BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07

Batman'da binler Kudüs için buluştu

25 Ocak 2025, Cumartesi 06:41
25 Ocak 2025, Cumartesi 06:41
Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'da "Dünya Kudüs Haftası" kapsamında binlerce kişinin katılımıyla "Kudüs ve Gazze Yürüyüşü" düzenlendi. Kudüs'ün özgürlüğü için tek yürek olan Batmanlılar, bir kez daha Gazze'de siyonistlere karşı destan yazan kahraman mücahitleri selamladı.

Batman'da sivil toplum kuruluşu öncülüğünde bir araya gelen binlerce kişi, "Dünya Kudüs Haftası" dolayısıyla bir yürüyüş düzenledi.

"Kudüs ve Gazze Ümmetin Emaneti" temasıyla düzenlenen yürüyüşe; Siyasi parti temsilcileri, alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri de katıldı.

Yürüyüşte Filistin ve Tevhid bayrakları taşıyan vatandaşlar, sık sık tekbir getirip Gazze'deki İslami direnişe, kahraman mücahitlere destek sloganları attı.

Özel Batman Hastanesi önünde başlayan yürüyüş, Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önüne kadar sürdü.

Yürüyüş burada yapılan basın açıklamasıyla devam etti. Basın açıklamasında Kur'an'ı Kerim okundu, dualar edildi.

Ardından sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Celal Arı, Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın, Filistin'in işgal altında olduğunu vurguladı.

"Mübarek topraklarda korkunç vahşetler işleniyor"

Birçok peygambere vatan olmuş, Kur'an'ın mukaddes ilan ettiği şerefli toprakların insanlık tarihinin en pis, en alçak, en cani yaratıklarının tahakkümü altında olduğunu belirten Arı, "Bu mübarek topraklarda korkunç vahşetler işleniyor. Beşikteki bebeklerin, masum yavruların, iffet abidesi kadınların, dinlerinin izzeti için her şeylerini fedaya hazır erkeklerin canlarına kıyılıyor, mallar talan ediliyor, şehirler, kasabalar harabeye çevriliyor, mabetler, camiler, mescitler yakılıp yıkılıyor." dedi.

Cengiz Arı

"Siyonist rejimin büyük Yahudi devleti hayali korkunç bir kabusa dönüşecek"

İki yıldır Gazze'nin kıyameti yaşadığını ifade eden Arı, "50 bine yakın Gazzeli kardeşimiz vahşice katledildi ve 100 binden fazla kardeşimiz de yaralandı. İnsanlık tarihinin en tüyler ürpertici soykırımlarından birine şahit olduk. Gazze’deki, Filistin’deki kardeşlerimizin, kadın ve çocukların gördükleri zülüm, çektikleri acı kelimelerle ifade edilemeyecek boyutta. Ama Allah’ın izniyle siyonist rejimin büyük Yahudi devleti hayali korkunç bir kabusa dönüşerek, siyonist varlığı yok oluşa sürükleyecektir. Bu yok oluşun başlangıcı da 19 Ocak tarihinde başlamıştır." diye konuştu.

"Gazze'deki mücahitler iman varsa imkânın var olduğunu tüm ümmete yeniden göstermiştir"

Amerika'ya, Batıya güvenen siyonist rejimin bu çılgınlığı İslam dünyasında büyük bir uyanışa vesile olduğuna dikkat çeken Arı, şöyle devam etti:

"Siyonistler zulümlerini artırdıkça karşılarında daha güçlü bir direniş bulmuş, kan kaybetmiş ve sonuçta ateşkes yapmak zorunda kalmıştır. Gazze’deki mücahitler iman varsa imkânın var olduğunu tüm ümmete yeniden göstermiştir. Siyonist rejim 1967’den buyana ilk defa bu kadar büyük darbelerle karşılaşıyor ve yıkılma korkusu yaşıyor. Gazze’de, Filistin’in diğer şehirlerinde, Yemen’de, Lübnan’da cihad bilinciyle kuşanmış olan yiğit Müslümanlar destanlar yazıyorlar. Yüzbinlerce siyonist işgal topraklarını terk edip kaçtı. Siyonist rejim direniş cephelerinden ölümcül darbeler aldı."

"Bu savaş hepimizin savaşı"

Her türlü imkândan yoksun bir avuç kahraman Müslümanın yaklaşık iki yıldır siyonistlere, onların arkasında duran Amerika’ya ve tüm dünya müstekbirlerine direndiğini ve destanlar yazdığını vurgulayan Arı, "Tüm askeri ve teknolojik üstünlüklerine rağmen bu şeytani şer güçler mücahitleri durduramadı. Bir avuç mücahit, şeytani şer güçlere karşı imanla direndi, zulme boyun eğmedi ve kazandı. Bu savaş hepimizin savaşı. Sadece Filistinlilerin, Yemenlilerin, Lübnanlıların savaşı değil; tüm ümmetin savaşı. Bulabildiğimiz her imkânla, her yolla kardeşlerimizin yardımına koşalım. Boykotlarımızla, infaklarımızla, dualarımızla, söz ve yazılarımızla, paylaşımlarımızla kardeşlerimizin cihadına katkı sunalım."

"Mescid-i Aksa, siyonist ittifaka karşı direnişin merkezi olmalıdır"

İslam ümmetinin Mescid-i Aksa’yı merkeze alarak hareket etmesi gerektiğini belirten Arı, "Mescid-i Aksa, siyonist ittifaka karşı direnişin merkezi olmalıdır. Mübarek Aksa Tufanıyla deşifre olan siyonist emperyalist ittifaka karşı direnmenin merkezi Mescidi Aksa’dır. Ümmet, Aksa etrafında birleşip işgallere son verebilmek için çok yönlü programlar geliştirmelidir. Bu programların önceliği, Mescid-i Aksa’nın önemini Müslümanlar arasında daha iyi kavratmak olmalıdır. Kudüs Fatihi Selahaddin’in, Aksa’yı haçlılardan temizlerken söylediği söz, bu mücadelenin hayati önemini vurgulamaktadır. Selahaddin Kudüs’ü fethettikten sonra askerlerine hitaben yaptığı konuşmada 'Sanmayın ki bu toprakları kılıçla fethettim, ben fethimi Kadı el-Fadıl'ın kalemi sayesinde gerçekleştirdim.' diyerek meselenin özüne vurgu yapmıştır." ifadelerini kullandı.

"Siyonistlere karşı direniş bayrağını yükselten tüm cesur yürekler için seferber olalım"

"Allah’ın izniyle Kudüs mutlaka kurtulacaktır." diyen Arı, son olarak şunları söyledi: "Kudüs özgürleşecektir ve Gazze bunu müjdelemektedir. Siyonistler mutlaka yenilecek ve büyük bir zillete mahkûm olacaktır. Kudüs’ün şerefli kurtarıcıları arasında yer almak, Fatihleri olmak için önümüze çıkan bu tarihi fırsatı değerlendirmek istiyorsak haydi Gazze için, mazlum Filistin halkı için, siyonistlere karşı direniş bayrağını yükselten tüm cesur yürekler için seferber olalım."

Basın açıklaması yapılan duanın ardından son buldu. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: batman'da binler kudüs için buluştu

Kassam Tugayları, Cebaliye’de işgalcilerle "sıfır noktasından" çatıştığı anların görüntülerini paylaştı

Son iki günde çıkan orman yangınlarından 8'i sürüyor

İşgalciler 5 ayda Batı Şeria'da bin Filistinlinin evini yıktı

Lejyoner hastalığına karşı özellikle klima bakımını ihmal etmeyin!

Lübnan'da işgalden hava saldırısı: Biri kadın 2 şehit 2 yaralı

Bakan Tunç'tan Erzurum'daki maden kazasına ilişkin açıklama

Kıdemli Uzman Özdemir: Aile güçlenirse toplum da güçlenir

Litvanya, Letonya ve Estonya, mayın yasağı anlaşmasından çekildi

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Aile Yılı'nda bu tür faaliyetler çok kıymetli

Gazze Sağlık Müdürü, açlık ve yetersiz beslenme mağdurlarının sayısının arttığı konusunda uyardı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, bağımlılıkla mücadele çalıştayına katıldı

Şanlıurfa'da İTTİHADUL ULEMA'nın icazet merasimi düzenlendi

Moskova'da hafif uçak düştü: 4 ölü

Türkiye'de 111 orman ve ziraat yangınından 106'sı kontrol altına alındı

THY, İran seferlerine yeniden başlıyor

İşgal, Gazze'de bir bölgeyi iki kez bombaladı: 20 şehit

İran, bazı bölgeleri uçuşlara yeniden açtı

Marmara ile Ege için fırtına uyarısı

BAE, İran'a uçuş yasağını 5 Temmuz'a kadar uzattı

İDEV'den İslami sivil toplum kuruluşlarını hedef alan kesimlere tepki

Yapay zekâyla sınava hazırlanılır mı?

Gaziantep'te bir işletmede 21 ton tarihi geçmiş ürün ele geçirildi

İTTİHADUL ULEMA’dan hayatını kaybeden müderris Hasar’ın ailesine taziye ziyareti

Nadir görülen genetik hastalıkla mücadele eden küçük çocuk, Ankara’ya sevk edildi

İşgalin Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında 1 şehit, 5 yaralı

Yazar Kaplan: Postmodern dünyanın aktörleri 'ailesiz bir dünya' tasarlıyor

Adıyaman'da çeşitli suçlardan araması bulunan 6 kişi yakalandı

DMM'den "Gabar'daki petrol kuyuları köyleri susuz bıraktı" iddiasına yalanlama

Malatya'ya dönen hacı kafilesi güller ve tekbirlerle karşılandı

İşgalci rejimin İran'la girdiği savaşta doğrudan kaybı 3 milyar doları buldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kassam Tugayları, Cebaliye’de işgalcilerle "sıfır noktasından" çatıştığı anların görüntülerini paylaştı

Son iki günde çıkan orman yangınlarından 8'i sürüyor

İşgalciler 5 ayda Batı Şeria'da bin Filistinlinin evini yıktı

Lejyoner hastalığına karşı özellikle klima bakımını ihmal etmeyin!

Lübnan'da işgalden hava saldırısı: Biri kadın 2 şehit 2 yaralı

Bakan Tunç'tan Erzurum'daki maden kazasına ilişkin açıklama

Kıdemli Uzman Özdemir: Aile güçlenirse toplum da güçlenir