• BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    38,05% 0,37
  • EURO

    43,06% 1,20
  • GRAM ALTIN

    3947,38% 1,96
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67

Batman’da binlerce kişi terörü lanetledi

GÜNDEM 28.12.2023 14:17:13 0
Batman’da binlerce kişi terörü lanetledi

Batman’da binlerce kişi terörü lanetledi

Batman’ın Sason ilçesinde binlerce kişinin katılımıyla terör örgütü PKK’ya karşı ’Şehitlere rahmet, Mehmetçiğe destek, teröre lanet’ yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş sonrasında konuşan, Şehit Aileleri ve Gazilerle Yardımlaşma Derneği Başkanı Mutalip Çelik, CHP Genel Başkanı Özgül Özel’e, 'Ne kadar devlet düşmanı örgüt varsa, selam göndermen ve onlarla işbirliği içerisinde olman devletin bölünmesini isteyenlerle hareket etmen ve terörü kınayan bildirgeye imza atmaman acaba birilerine diyet borcunuzdan mıdır' dedi.

Sason ilçesinde terör örgütü PKK’ya tepki göstermek için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılan binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ ve ’Kahrolsun PKK’ sloganları atarak teröre lanet okudu.
Sason sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen yürüyüşe, Belediye Başkanı M. Şafi Yavuz, MHP Sason İlçe Başkanı Fikret Şahin ve binlerce kişi katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla hükumet konağı önünde toplanan vatandaşlar, ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ ve ’Kahrolsun PKK’ sloganları atarak Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyüş düzenledi. Terör örgütü PKK’nın kökünün kazınmasını isteyen binlerce Sasonlu, vatan savunmasında şehadete ulaşan kahramanlara rahmet diledi.
Yürüyüşün sonunda konuşan Şehit Aileleri ve Gazilerle Yardımlaşma Derneği Başkanı Mutalip Çelik, terör örgütünün son saldırısında şehit olan 12 Mehmetçiğin kanı kurumadan misliyle öcünün alındığını söyledi. Çelik, “Bugün ‘Şehitlerimize rahmet, Mehmetçiğe destek ve teröre lanet’ yürüyüşü düzenledik. Şunu herkes iyi bilsin ki şu ana kadar şehitlerimizin kanı yerde kalmadığı gibi bundan sonra da kalmayacağından hiç kimsenin şüphesi ve tereddüttü olmasın. Çünkü bu dava hak ile batılın, haç ile hilalin mücadelesidir. Muhakkak ki hak galip gelecek, batıl da yok olacaktır. 40 yıldır teröristlerle, terör sevicilerle mücadele eden şanlı ordumuz ve aziz milletimiz, vatanın bekası için gözünü kırpmadan canını veren binlerce asker, polis, memur, sivil ve gazimiz vardır. Son günlerde içimize ateşler düştü yine. 12 yiğidi toprağa verdik ancak şanlı ordumuz şehitlerimizin kanı kurumadan operasyonlarına başladı ve teröristleri etkisiz hale getirmeye devam ediyor' şeklinde konuştu.

CHP’ye teröristlere sahip çıkma tepkisi
Konuşmasında CHP’yi eleştiren Çelik, 'Bu süreçte asil milletimiz topyekun birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederken mecliste, sözde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi olan CHP’nin genel başkanı, batının yeni maşası ve kuklası Özgür Özel, utanmadan terörist Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’ya selam göndermiş. Yine bu teröristler için özgürlük naraları atan Özgür Özel, seçildiği gibi Kandil’in meclisteki kravatlı teröristlerini ziyaret edip ve teröristlerden aldığı destekle birkaç gün önce haddini aşarak Milli Savunma Bakanımız Yaşar Güler’e parmak sallayarak had bildirme şuursuzluğuna kapılıp, ‘aklını başına al yoksa biz getirmesini biliriz’ deme garabetinde bulundu. Özgür Özel’e sormak istiyorum, ne kadar devlet düşmanı örgüt varsa, selam göndermen ve onlarla işbirliği içerisinde olman devletin bölünmesini isteyenlerle hareket etmen ve terörü kınayan bildirgeye imza atmaman acaba birilerine diyet borcunuzdan mıdır' diye konuştu.

'Bir askerimiz şehit olur, binlerce gencimiz asker olmak için sıraya girer'
Yürüyüşe katılan İdlib şehidi uzman Çavuş Naim Bozkurt’un babası Nazmi Bozkurt ise “Terör örgütü PKK hiç bir zaman emeline ulaşamayacaktır. Bir askerimiz şehit olur, binlerce gencimiz asker olmak için sıraya girer. Şehitler ölmez, vatan bölünmez” dedi.
Vatandaşlardan Bayram Çelik’de “Çok şükür bu gün milletimizin kenetlendiğine şahitlik ediyoruz. Terör örgütü PKK hiçbir zaman emeline ulaşamayacaktır” ifadelerini kullandı.

Hatay "Tekbir Cuması" etkinliği için meydanlara indi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde ‘Tekbir Cuması’ yürüyüşü etkinliği düzenlendi

Çukurova Üniversitesi öğrencileri geceyi tekbirlerle aydınlattı

Van semaları tekbirlerle yankılandı

Bismil’de tekbirler ile Gazze protestosu

Diyarbakır’da düzenlenen Tekbir Cuma’sından kareler

Harran Üniversitesi'nden Gazze'ye tekbirli destek

Patnos halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Tekbirler Diyarbakır semalarında yankılandı

İzmir'den "Tekbir Cuması" çağrısına icabet

Malatya'da "Torbacı" operasyonu: 2 tutuklama

Denizli halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Malatya semaları tekbir sesleri ile inledi

Bitlis’in semaları Gazze için tekbirler sesleriyle inledi

Adana'dan Gazze'ye destek mesajı

Şanlıurfa'da tekbirler Gazze için getirildi

İstanbul'un dört bir yanı tekbir ve salavatlarla inledi

Ankara’da “Tekbir Cuması Yürüyüşleri” ile Filistin’e destek verildi

Siirt’te geceyi Gazze için tekbirler aydınlattı

Ağrılılar tarafından anlamlı yürüyüş düzenlendi

Mardin halkı Gazze için “Cuma tekbiri” etkinliğine icabet etti

Gazze için yürekler bir attı: Batman halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Cizre semaları Gazze için tekbir sesleri ile inledi

Bursa’da Gazze için tekbir sesleri yükseldi

Meteorolojiden sarı kodlu uyarı

BM: Esad rejiminin devrilmesinden bu yana 400 bin Suriyeli ülkelerine döndü

Yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Gıda zehirlenmesi şikayetiyle 11 kişi hastaneye kaldırıldı

Çin, ABD'ye yönelik gümrük vergilerini yüzde 125'e çıkardı

Gazze'de can kaybı 50 bin 912'ye yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ