Batman'da "Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesi" inşaatında ilk kepçe vuruldu

Tarih: 29.10.2024 10:06 Güncelleme: 29.10.2024 10:06
Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesi binasının, ihalenin kesinleşmesi ve sözleşmenin imzalanmasıyla fakülteye tahsisli arazide yapım çalışmaları başladı.

Şehir Stadının yanında bulunan inşaat alanında bina yapımı için ilk kepçe vuruldu.

Yaklaşık 26 bin metrekarelik alanın Batman Üniversitesine tahsis edildiği kampüs alanının Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesine ayrılan kısmının ise yaklaşık 15 bin metrekareden oluştuğu bildirildi.

Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesinin bina oturum alanının toplam 4 bin 50 metrekare olduğu ifade edildi.

Binanın bodrum ve zemin üzerine 3 kat, 84 ünite, 4 derslik, 1 ameliyathane, 7 laboratuvar, 70 ofis, 189 kişilik 1 konferans salonu ile 169 araç kapasiteli otoparktan oluştuğu kaydedildi.

Öte yandan Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesinin temel atma töreninin ise temel kazısının tamamlanmasıyla önümüzdeki günlerde yapılacağı bildirildi.

Arazide temel kazma çalışmalarının başlaması üzerine açıklama yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, "Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanemizin inşaatı, temel kazma çalışmalarıyla resmen başlamış oldu. Kuruluşundan bugüne üç yıl gibi kısa süre içinde Fakültemizin bu aşamaya gelmiş olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Yaklaşık 2 yıl sürmesi planlanan inşaatın tamamlanmasından sonra Fakültemiz; 84 ünite, 7 laboratuvar ve 70’e yakın ofisiyle sadece öğrencilerimiz değil, tüm hemşerilerimiz ve bölgemizin hizmetine sunulacaktır." dedi.

"Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunu da tamamlamayı hedefliyoruz"

"Fakülte binamızın tamamlanması ile ağız ve diş sağlığı tedavilerinde çok önemli bir aşama geride bırakılmış olacak" diyen Rektör Demir, "Bu alan içerisinde sadece Diş Hekimliği Fakültesi binasını değil; hemen ileride yine bu kampüs içerisinde Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunu da önümüzdeki süreç içerisinde inşa edip tamamlamayı hedefliyoruz. Şehir Hastanesinin hemen yanı başında bulunan bu bölgeyi Sağlık Bilimleri Kampüsü şeklinde tasarlamak istiyoruz. Yapıyor olduğumuz çalışmaların da meyvesini görüyor olmak bizleri ayrıca mutlu ediyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bingöl'de aranan 2 şüpheli jandarma ekiplerince yakalandı

Trump: Gazze'de bu hafta ateşkes anlaşması olabilir

Bingöl-Diyarbakır karayolunda korkutan yangın

Bingöl’de yaklaşık 6 bin kök kenevir ele geçirildi

Gazze'de bir günde en az 70 şehit

Bakan Yumaklı: 7 büyük yangın kontrol altına alındı

HAMAS'ın yanıtı Tel Aviv'de: Esir takası ve askeri çekilme başlıklarında sorun

CHP'li Manavgat Belediye'sine rüşvet operasyonu: Baklava kutusunda 110 bin Euro

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk soruşturması: 60 tutuklama

Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Polonya Rusya'ya nota verdi

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor

Hatay'da orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılıyor

İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Orman yangınları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

Manisa'da orman yangını

Dinç: Fevziye Şenoğlu’nun Mersin Limanı’ndaki eylem sırasında gözaltına alınması meselesinin takipçisiyiz

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Yükleniyor