• BIST 100

    10189,02%1,08
  • DOLAR

    39,77% -0,14
  • EURO

    47,05% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4282,88% 0,17
  • Ç. ALTIN

    6823,45% -0,43

Batman'da esnafa "E-Ticaret Semineri" verildi

16 Eylül 2024, Pazartesi 03:16
16 Eylül 2024, Pazartesi 03:16
Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO), Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) işbirliği ile üyelerine yönelik "E-Ticaret" temalı bir seminer düzenledi.

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) iş birliğiyle, esnafın e-ticaret dünyasına adım atmalarına yardımcı olacak bir seminer düzenlendi.

BESO üyelerine yönelik "E-Ticarete Başlıyorum" temasıyla Kültür Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen seminerde, e-ticaretle ilgili temel bilgiler, online satış platformları, dijital pazarlama stratejileri gibi konularda detaylı bilgiler verildi.

Programda bir konuşma yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, e-ticaretin önemine değindi.

Esnafın kendilerini geliştirebilmesi için bu tür seminerler düzenlediklerini belirten Çiftçi, "Bugün hızla değişen dijital dünyada işletmelerimizi daha da ileri taşımak 'E-Ticaret'in gücünü keşfetmek ve internet satışları ile iş geliştirme konularında yeni yollar açmak amacıyla bu programları düzenliyor ve bir araya gelmiş bulunuyoruz." dedi.

"Başarı, tüketici davranışının nasıl değiştiğini de bizlere gösteriyor"

E-ticaretin gücünü ve önemini konuşurken bu dönüşümün dünya genelinde nasıl başarıyla uygulandığı ile ilgili bir kaç örnek vermek istediğini ifade eden Çiftçi, şöyle dedi:

"Amerika Birleşik Devletlerinde Amazon perakende sektörünü kökten değiştiren bir dev haline geldi. 1994 yılında sadece kitap satışı platformu olarak başlayan ama bugün neredeyse her alanda faaliyet gösteren bir e-ticaret devi oldu. Bu başarı sadece online olan talebi değil aynı zamanda tüketici davranışının nasıl değiştiğini de bizlere gösteriyor. Çin’de AliBaba dijital dönüşümün en büyük örneklerinden birisidir. Şirket geleneksel perakendecileri dijital dünyaya entegre ederek perakendeden e-ticarete geçişin zorunlu olduğunu gözler önüne serdi. Çin’deki devasa pazar payı küresel olarak diğer ülkeler içinde bir model oluşturdu. Ülkemizde de Trendyol e-ticaretin en iyi örneklerinden biridir."

"E-ticarete geçişi bir fırsat olarak görmeliyiz"

Bu örneklerin dünya genelinde e-ticaretin artık bir tercih değil bir zorunluluk haline geldiğini gösterdiğini vurgulayan Çiftçi, "Geleneksel perakendenin sınırları dijital dünya karşısında giderek daralıyor. Müşteriler daha hızlı daha kolay ve daha kişisel bir alışveriş deneyimi talep ediyor. Bu da işletmelerin müşteri beklentilerine ayak uydurmak ve rekabet avantajını korumak için dijitalleşmeyi benimsemesi gerektiğini açıkça ortaya koyuyor. Bu dönüşüm sürecinde perakendeciler olarak hepimiz e-ticarete geçişi bir fırsat olarak görmeliyiz. Bu değişim sadece ayakta kalmamızı sağlamakla kalmayacak aynı zamanda işimizi büyütmek ve yeni pazarlara açılmak için de benzersiz bir fırsat sunacaktır." ifadelerini kullandı.

Program e-ticaretle ilgili yapılan sunumun ardından son buldu.

Seminere; Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Naif Gümüş, Batman Ticaret İl Müdürü Burak Nerse, HAKSİAD Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, Trendyol Satış ve İş Geliştirme Bölge Yöneticisi Hakan Sarı, STK ve oda başkanları ile esnaf katıldı. (İLKHA)

Gana'da M çiçeği vaka sayısında artış

İklim Kanunu Teklifi Meclis’te kabul edildi

Eski tip ehliyetlerin süresi doluyor

Hama'da tanker faciası

İtalya'da aşırı sıcak hava nedeniyle 18 kentte kırmızı alarm

Hafızlık öğrencilerinden anlamlı bağış

Yunanistan'da cezaevinde yangın paniği

İzmir Çeşme'de orman yangını

Avustralya aşırı yağış ve şiddetli rüzgâr alarmı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan HAMAS heyeti ile görüştü

İki otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Kocaeli'de orman yangını

Pancar üreticilerine 2,5 milyar liralık ödeme

İspanya'da orman yangını: 2 ölü

Tayland’da kağıt fabrikasında yangın: 8 ölü, 26 yaralı

Gaziantep'te haziran ayında 706 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti

Belediye Başkanı Geçit: Peygamber Efendimize yapılan hadsizliği şiddetle lanetliyorum

Gaziantep'te tefecilik operasyonu: 7 gözaltı

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Euro rekor kırdı

Filipinler'de çıkan yangında onlarca ev küle döndü

Süveyş Körfezi'nde sondaj gemisi battı: 4 ölü, 23 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile kurumunu korumak en temel vazifemiz

Ukrayna: ABD'nin silah teslimatı devam etmeli

Tatil dolandırıcılıklarından korunmanın yolları

Sakarya'da panelvan kazası: 6 yaralı

Bakü-Moskova hattında tansiyon yükseldi

Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi

"Şeriat isteyenler, asılacaksınız" tehdidinde bulunan provokatör yakalandı

ABD, Ukrayna'ya mühimmat sevkiyatını durdurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gana'da M çiçeği vaka sayısında artış

İklim Kanunu Teklifi Meclis’te kabul edildi

Eski tip ehliyetlerin süresi doluyor

Hama'da tanker faciası

İtalya'da aşırı sıcak hava nedeniyle 18 kentte kırmızı alarm

Hafızlık öğrencilerinden anlamlı bağış

Yunanistan'da cezaevinde yangın paniği