9549,89%1,94
34,54% 0,18
36,00% -0,62
3005,99% 1,50
5006,70% 1,01
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO), Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) işbirliği ile üyelerine yönelik "E-Ticaret" temalı bir seminer düzenledi.
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) iş birliğiyle, esnafın e-ticaret dünyasına adım atmalarına yardımcı olacak bir seminer düzenlendi.
BESO üyelerine yönelik "E-Ticarete Başlıyorum" temasıyla Kültür Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen seminerde, e-ticaretle ilgili temel bilgiler, online satış platformları, dijital pazarlama stratejileri gibi konularda detaylı bilgiler verildi.
Programda bir konuşma yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, e-ticaretin önemine değindi.
Esnafın kendilerini geliştirebilmesi için bu tür seminerler düzenlediklerini belirten Çiftçi, "Bugün hızla değişen dijital dünyada işletmelerimizi daha da ileri taşımak 'E-Ticaret'in gücünü keşfetmek ve internet satışları ile iş geliştirme konularında yeni yollar açmak amacıyla bu programları düzenliyor ve bir araya gelmiş bulunuyoruz." dedi.
"Başarı, tüketici davranışının nasıl değiştiğini de bizlere gösteriyor"
E-ticaretin gücünü ve önemini konuşurken bu dönüşümün dünya genelinde nasıl başarıyla uygulandığı ile ilgili bir kaç örnek vermek istediğini ifade eden Çiftçi, şöyle dedi:
"Amerika Birleşik Devletlerinde Amazon perakende sektörünü kökten değiştiren bir dev haline geldi. 1994 yılında sadece kitap satışı platformu olarak başlayan ama bugün neredeyse her alanda faaliyet gösteren bir e-ticaret devi oldu. Bu başarı sadece online olan talebi değil aynı zamanda tüketici davranışının nasıl değiştiğini de bizlere gösteriyor. Çin’de AliBaba dijital dönüşümün en büyük örneklerinden birisidir. Şirket geleneksel perakendecileri dijital dünyaya entegre ederek perakendeden e-ticarete geçişin zorunlu olduğunu gözler önüne serdi. Çin’deki devasa pazar payı küresel olarak diğer ülkeler içinde bir model oluşturdu. Ülkemizde de Trendyol e-ticaretin en iyi örneklerinden biridir."
"E-ticarete geçişi bir fırsat olarak görmeliyiz"
Bu örneklerin dünya genelinde e-ticaretin artık bir tercih değil bir zorunluluk haline geldiğini gösterdiğini vurgulayan Çiftçi, "Geleneksel perakendenin sınırları dijital dünya karşısında giderek daralıyor. Müşteriler daha hızlı daha kolay ve daha kişisel bir alışveriş deneyimi talep ediyor. Bu da işletmelerin müşteri beklentilerine ayak uydurmak ve rekabet avantajını korumak için dijitalleşmeyi benimsemesi gerektiğini açıkça ortaya koyuyor. Bu dönüşüm sürecinde perakendeciler olarak hepimiz e-ticarete geçişi bir fırsat olarak görmeliyiz. Bu değişim sadece ayakta kalmamızı sağlamakla kalmayacak aynı zamanda işimizi büyütmek ve yeni pazarlara açılmak için de benzersiz bir fırsat sunacaktır." ifadelerini kullandı.
Program e-ticaretle ilgili yapılan sunumun ardından son buldu.
Seminere; Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Naif Gümüş, Batman Ticaret İl Müdürü Burak Nerse, HAKSİAD Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, Trendyol Satış ve İş Geliştirme Bölge Yöneticisi Hakan Sarı, STK ve oda başkanları ile esnaf katıldı. (İLKHA)