• BIST 100

    9477,14%0,74
  • DOLAR

    38,01% 0,23
  • EURO

    42,04% 1,12
  • GRAM ALTIN

    3695,78% 1,63
  • Ç. ALTIN

    6053,11% 0,00

Batman'da ezberleri bozduk, zihniyet devrimi yapıyoruz

GÜNDEM 9.02.2024 11:09:51 0
Batman

Batman'da ezberleri bozduk, zihniyet devrimi yapıyoruz

Batman Belediyesi tarafından 'Yeşil Kuşak Ağaçlandırma' projesinin lansmanı gerçekleştirildi. Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan programda konuşan Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Yeşil Kuşak Ağaçlandırma projesiyle Batman'ın kabuk değiştirdiğini söyledi. Nasıroğlu, ' Bugün çalışan arkadaşlarımızla kahvaltı da bir araya geldik. Tabi bu kahvaltı bir şeylerin neticesinde yapıldı. Geçen hafta OSB'ye gelmiştik. Dedik ki buraya ağaç dikelim ve bir hafta içerisinde ciddi bir ağaç dikimi yapıldı. ' dedi. 'Dikilen ağaçların onuruna bir araya geldiklerini belirten Nasıroğlu, ağaçların dikiminde çalışan işçileri onore etmek amacıyla kahvaltıda buluştuklarını ve Yeşil Kuşak Ağaçlandırma projesiyle Batman'ın kabuk değiştirdiğini anlattı. YEŞİL KUŞAK PROJESİYLE YAŞANABİİLİR BİR KENT İNŞA EDECEĞİZ Batman'da bilinen ezberleri bozduklarını ve zihniyet devrimi gerçekleştirdiklerini dile getiren Nasıroğlu, Batman'ın çalışan ve üreten bir kent olduğuna işaret etti. 'Yatırımcıları teşvik edelim ve gerekirse ayaklarına kırmızı halı serelim' diyen Nasıroğlu, imkanlar dahilinde yatırımcılara destek çıkacaklarını kaydetti. Nasıroğlu, 'Bakınız 500 yatırımcı yer bekliyor ve biz bunun üzerine bir hedef koyduk. Madem talep fazla o zaman OSB'lerin sayısını artıralım dedik. Gelen yatırımcılara ihtiyaçları kadar yer tahsis edeceğiz. Amacımız bir yandan OSB'ler kurup istihdam yaratmak bir yandan da yaşanılabilir bir şehir inşa etmek. Sanayi kurup istihdam sağlayacağız. Tabi bununla birlikte arıtmasıyla, çevre düzenlemesiyle ve yeşil kuşak projesiyle yaşanabilir bir kent inşa edeceğiz. Bugün de bunun önemli bir adımını gerçekleştirdik. 280 kilometre bir yeşil kuşaktan bahsediyoruz. Yolun sağını ve solunun ağaçlarla kuşanması son derece kıymetlidir.' Vali ve Belediye Başkanvekili Ekrem Canalp ise Kuşak ağaçlandırma projesine ilk kazmayı 11 Kasım'da vurduklarını anlattı. Canalp, 'Kuşak ağaçlandırma projesiyle biz şunu amaçladık. Batman vilayetine nereden girerseniz girin, Batman'a girdiğinizi, Batman levhasını gördüğünüz zaman değil, kuşak ağaçlandırmayı gördüğünüz zaman anlayacaksınız. Batman'a giren insanlar, Batman'a girdiğinde buradaki kuşak ağaçlandırmayı gördüğünde ' ben başka bir yerde, başka bir alemdeyim' diyecek ve o zaman anlayacak ki burası Batman. Sağlı-sollu bitmiş olan bütün duble yollarımızın her iki tarafında da serviler böyle duvar gibi, yeşil kuşak gibi olacak.' Şeklinde konuştu. Programa AK Parti Belediye Başkan Adayı Adil Sebati Ceylan da katıldı.

Şahin: “Batman cinayetlerle, uyuşturucuyla anılmasın”

ABD’de silahlı saldırı: 3 ölü, 3 yaralı

Batman'da motosiklet kazası: 4 yaralı

Adanalılar Gazze için bir araya geldi

Gümüşhane'de 4,2 büyüklüğünde deprem

Altın yeniden yükselişe geçti

2 ilde uyuşturucu imalatçılarına operasyon: 16 gözaltı

Akaryakıta bir indirim geldi, yenisi için tarih verildi

Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış, fırtına ve toz taşınımı bekleniyor

Kovancılar'da Siyer Yarışması'nda dereceye girenler ödüllendirildi

Husumetlisinin iş yerini ateşe vermek isterken yaralandı

Diyarbakır’da aileler arasında silahlı kavga: Biri polis 10 yaralı

Malatya'da hırsızlıktan 1 tutuklama

Malatya'da oto hırsızlığından 1 gözaltı

Malatya'da Gazze protestosu: "Gazze için harekete geçilmeyen her bir saniye ahirette cehennem azabı olarak karşımıza çıkacaktır"

Sakarya'da Gazze için çağrı: İslam ülkeleri arasında askeri ittifak kurulmalıdır

Mardin’de akaryakıt yüklü tanker ile kamyonet çarpıştı: 4 yaralı

Gaziantepliler Gazze için bir araya geldi

BM Raportörü Albanese, işgal rejimi ile ilişkilerin durdurulmasını talep etti

İki otomobil çarpıştı: 1 ölü 3 yaralı

Malatya'da 2 araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD, Hudeyde'ye yeni saldırılar başlattı

ABD, Çin'e yönelik gümrük vergisi yüzde 104'e çıkardı

Diyarbakır'da TOKİ konutlarında yangın: 3'ü çocuk, 5 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin istikrarı için sorumlulukları kararlılıkla yerine getireceğiz

ANKA 3'ten hedefe füze ile test atışı yapıldı

İBB soruşturmaları sonrası çıkan olaylar hakkında 20 soruşturma

Ergen beyni tehlikeyi görmüyor!

Battalgazi Belediye Başkanı Başkan Taşkın: Siyasi çıkar uğruna hukuki süreçleri sulandırmak bu millete en büyük kötülüktür

Siirt-Batman yolunda trafik kazası

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ