• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,86% 0,14
  • EURO

    43,79% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4015,68% -0,34
  • Ç. ALTIN

    6601,79% 0,00

Batman'da Gazze ile dayanışma kermesi düzenlendi

EĞİTİM 12.05.2025 16:26:25 0
Batman

Gazze'de yaşanan insani drama sessiz kalmayan Batman Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi, 'Gazze İçin Bir Damla Umut' temalı bir kermes düzenleyerek öğrenciler, öğretmenler, veliler ve çevre halkının katılımıyla büyük bir dayanışma örneği sergiledi.

Gazze'de süren katliamda binlerce masum çocuk hayatını kaybetmiş, bir o kadarı da yaralanmış; geride kalanlar ise açlık ve susuzlukla yaşam mücadelesi vermektedir.

İnsanlığın vicdanı bu coğrafyada kanamakta, bir neslin umutları gözlerimizin önünde yok olmaktadır. Yaşanan acılara kayıtsız kalmayan Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi, anlamlı bir farkındalık etkinliği düzenleyerek Gazze’deki ihtiyaç sahibi çocuklara umut olmayı amaçladı.

'Gazze İçin Bir Damla Umut' temasıyla okul bahçesinde düzenlenen kermeste öğrenciler, öğretmenler ve veliler el ele vererek büyük bir dayanışma sergiledi.

Velilerin, evlerinde özenle hazırladığı yemek, tatlı ve pastalar kermeste satışa sunuldu. Elde edilen tüm gelir, Gazze'deki mağdur çocuklara ulaştırılmak üzere bağışlanacak.

Kermese çevredeki esnaf da destek verirken, okul yönetimi ve öğrenci velileri etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

"Gazze'de bir vahşet yaşanıyor"

Etkinlikle ilgili konuşan Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi Okul Müdürü Nurettin Şimşek, şu ifadeleri kullandı: "Okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve velilerimizle birlikte Gazzeli çocukların sesine kulak verme adına bir kermes düzenledik. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze'de bir vahşet yaşanıyor ve resmi kayıtlara göre 53 binin üzerinde insan katledildi. 2 milyondan fazla insan yerinden ve yurdundan edildi. Ölenler Hakk’ın rahmetine kavuştu; fakat geride milyonlarca anne, baba ve çocuk kaldı. Kurban Bayramı'na yaklaştığımız bu günlerde, o çocukların değil bir et parçası yemek, bir kuru ekmeğe bile ulaşamadıklarını görüyoruz."

"Herkesi Gazzeli çocuklara yardım etmeye çağırıyoruz"

Şimşek, "Dünyanın herhangi bir yerinde bir mazluma yapılan haksızlığı ne zaman iliklerimize kadar hissedersek o zaman insan olduğumuzu anlayacağız. Allah Teâlâ, Kur'an-ı Kerim'de insanlara 'Ey insanlar' diye hitap ederken, insanların dillerini, dinlerini ve ırklarını ayırt etmeksizin çağrıda bulunmuştur. Bizler de bugün Gazzeli çocukların seslerine ses verecek, çığlıklarına derman olmaya çalışacağız. Buradan toplayacağımız yardımlarla kendilerine desteğimizi ulaştıracağız. Yapmaya çalıştığımız şey, Nemrud’un yaktığı ateşe karıncanın taşıdığı damla su misali bir katkıda bulunmaktır. Duyarlı halkımızı da kermesimize davet ediyor ve bu duyarlılık çerçevesinde Gazzeli çocuklara yardım etmeye çağırıyoruz." şeklinde konuştu.

Kermes, hem öğrencilerde sosyal sorumluluk bilinci oluşturdu hem de dayanışmanın gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. (İLKHA)

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Elazığlı gençlerden "Bağımlılığa Dur" etkinliği

Şanlıurfa'da silahlı tehdit ve yağma şebekesine operasyon: 9 tutuklama

Şanlıurfa'da 5 katlı binanın en üst katında yangın çıktı

Şanlıurfa'da adliye önünde taşlı sopalı kavga: 5 yaralı

Lise öğrencilerinin bir yıl boyunca çizdiği resimler, Dara Antik Kent’te sergilendi

HÜDA PAR'dan başörtüsü nedeniyle hakarete uğrayan öğrenciye destek

Siyonist rejim cezaevlerinde direniş liderlerini hedef alıyor: Sistematik işkence ve ölüm

Avrupa Birliği, Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırdı

Siyonist muhalefet liderinden itiraf: Ordu Filistinli çocukları hobi olarak öldürüyor

Umut Kervanı, Batman'da bir ailenin tüm ihtiyaçlarını karşıladı

Marmara’da 272 bin 288 işletme ve deniz aracı denetlendi: 1,8 milyar TL ceza

Kene ısırmalarında yanlış müdahale ölümle sonuçlanabilir

Bursa'da ulaşım krizi: Anlaşma sağlanamadı, ulaşım stajyer ve ring seferlerine kaldı

Siyonist rejim Cenin'i yerle bir ediyor: Altyapı tamamen çöktü, binlerce aile evsiz

Yetenek sınavıyla öğrenci alan okullara başvuru kılavuzu yayımlandı

Prof. Dr. Aksoy: Hareketsizlik hastalıklara davetiye çıkarıyor

Batman'da otobüste 4 kilo metamfetamin ele geçirildi

Tarımda çifte tehlike: Don ve hatalı ilaçlama

Sivas Valiliği’nden yaz ayları için kene uyarısı

Hırsızlık ve yaralama suçundan araması bulunan şahıs yakalandı

Kırmızı bültenle aranan 4 şahıs ülkeye getirildi

BESO Başkanı Çiftçi, esnafın sorunlarını dinledi

Şantiyede korkutan yangın: 1 yaralı

Malatya Umut Kervanı Derneği'nden kurban bağışı çağrısı

YDS/İngilizce başvuruları başladı

HÜDA PAR'dan Van'da artan şiddet olaylarına ilişkin açıklama

Bingöl'ün Genç ilçesindeki park bakımsızlıktan tehlike saçıyor

Battalgazi'de kurslar başladı

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ