-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
50,87% -0,01
-
GRAM ALTIN
7307,94% -0,38
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
Batman'da gönülleri fetheden Kur'an ziyafeti verildi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Kur'an Nesli Platformu tarafından Batman'da düzenlenen "Kur'an Ziyafeti ve Dua" programında, hafızlar tarafından Kur'an-ı Kerim ziyafeti sunuldu.
Hidayet güneşinin doğduğu Ramazan ayında, Allah'ın çağrısına daha iyi bir iştirakla koşmak ve O'nun kelamıyla ülfet ve ünsiyeti artırmak amacıyla Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından "Kur'an Ziyafeti ve Dua" programı düzenlendi.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa; HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek, âlimler, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Necat Nasıroğlu Külliye Camii'nde düzenlenen programda, hafız Süfyan Abdülkadir, hafız Hüseyin Berzenci, hafız Senger Abdülkadir, Doç. Dr. Rıfat Albay ve İmam Hatip Havzullah Kavak'ın okuduğu Kur'an tilaveti, dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.
Sunuculuğunu İmam İsmail Tufan'ın yaptığı 'Kur'an Ziyafeti' programında selamlama konuşmasını yapan Kur'an Nesli Platformun Sözcüsü Mehmet Emin Sütçü, Kur'an ayı olarak nitelediğimiz Ramazan ayında herkesin her zamankinden daha fazla ilahi vahye yönelmesi gereken bir ay olduğunu söyledi.

Sütçü, "Madem Kur'an-ı Kerim bu ayda indirildi, o zaman o semavi hitabı hüsn-ü istikbal edip en güzel şekilde karşılamanın yolu; oruç vesilesiyle nefsi süfli arzularından uzaklaştırıp yeme içmeyi terk ederek bir anlamda melekiyet vaziyetine benzeyerek o Kur'an'ı yeni nazil oluyor gibi okumak ve dinlemektir. Hatta öyle kulak vermeliyiz ki; o hitabı Resul-i Ekrem'den işitiyor gibi, belki Hazret-i Cebrail'den, belki Mütekellim-i Ezelîden dinliyor gibi bir kudsî hâle mazhar olmaya gayret etmeliyiz." ifadelerini kullandı.
Programın ardından İLKHA mikrofonuna konuşan vatandaşlar ise, Kur'an ziyafetinden duydukları memnuniyeti ve duygularını şu şekilde dile getirdi.
"Kur'an'ı Kerim'in nuruyla gönlümüzü fethettiler"
Kur'an ziyafetiyle maneviyatlarının arttığını dile getiren Sebahattin Çetin, "Bu programı düzenleyenlerden Allah razı olsun. Bu mübarek Ramazan ayında Kur'an'ı Kerim'in nuruyla gönlümüzü fethettiler ve meşhettiler. Allah hafızlarımızdan ve karilerimizden razı olsun. Hepsi de çok güzel okudular. Bu Ramazan ayında böyle bir programın yapılması manidar ve güzledir. Çünkü maneviyatımızı daha canlı tuttu ve tutmak için de bir vesile oldu." dedi.
"Kur'an Nesli Platformu'na teşekkür ediyoruz"
Programdan feyiz aldıklarını belirten Ayhan Toprak, "Ramazan ayı Kur'an ayıdır. Buraya farklı farklı Kur'an hafızları gelmişti. Program çok güzeldi ve feyiz aldık. Böyle programların devamını istiyoruz. Bu programı düzenleyen Kur'an Nesli Platformu'na teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.
"Allah ve Kur'an aşkı tüm Müslümanların kalbine işlesin inşallah"
Ramazan Türkben ise şunları söyledi: "Program çok güzeldi ve hocalarımı Kur'an-ı çok güzel okudular. Bizde dinlemeye geldik ve çok beğendik. Allah ve Kur'an aşkı tüm Müslümanların kalbine girsin inşallah." açıklamasını yaptı.
Program, İmam İsmail Tufan hocanın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)
Uluslararası Kudüs Kurumu'ndan Ürdün'e çağrı: Mescid-i Aksa'nın açıldığını ilan edin
İşgalciler Mescid-i Aksa'yı 13 gündür kapalı tutuyor
Irak açıklarında iki petrol tankeri vuruldu: Bir ölü, çok sayıda kayıp
Hizbullah tek seferde 100 roket fırlattı, siyonist rejim Lübnan'ı yoğun şekilde bombaladı
Aydın'da 18 düzensiz göçmen ile 4 göçmen kaçakçısı yakalandı
Şanlıurfa'da durdurulan tırda 33 kilo skunk ele geçirildi
Limonda gümrük vergisi yeniden düzenlendi
Elazığ’da uyuşturucu operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı
Rojin Kabaiş'in babasına yönelik tehdit iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı
Bakan Güler Suudi Arabistan Savunma Bakanı Selman ile görüştü
İstanbul'da 2 katlı iş yerinde çıkan yangın söndürüldü
İranlı Tümgeneral Rızaî: Uzun bir savaşa hazırız ancak düşman buna hazır değil
Bakan Bayraktar: Kozlu'da en kısa sürede normal üretim süreçlerine döneceğiz
Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı toplantısını yaptı
Manisa Akhisar'da meydana gelen bıçaklı kavgada vefat eden Ağrılılar defnedildi
Bitlis’te yolcu otobüsünde 4 kilo skunk ele geçirildi
İran'dan ABD'ye "liman" uyarısı
Batman'da toplumun farklı kesimleri iftarda buluştu
Endonezya genelinde birçok volkanın aktivitesinde artış gözlemleniyor.
Malatya Meslek Lisesinin yeniden inşası için imzalar atıldı
Ağrı'da 29 milyon TL'lik para trafiğine operasyon çok sayıda gözaltı
Etiyopya'da heyelan: 30 ölü
Şehitler Hayrına Yoldaki Vatandaşlara İftar İkramı
Yeşiltepe’deki Haliliye Camii Yardım Bekliyor
Malatya'da çatı yangını
Bingöl Valisi Çelik, UMKE’nin çalışmaları hakkında bilgi aldı
Bingöl Üniversitesinde “Yeni Nesil Üniversite Vizyonu” toplantısı gerçekleştirildi
Malatya'da Ramazan şenliğinde cami çocukların neşesiyle doldu
Malatyada Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi'ne yoğun ilgi
Gazprom: Türkiye'ye giden doğalgaz boru hattı altyapısına yönelik saldırılar püskürtüldü
Yükleniyor






